11 Eylül 2019 01:50

Kızılay’ın tüm gayrimenkulleri altı farklı şirkete devredildi!

Kızılay’ın tüm gayrimenkulleri yeni kurulan altı farklı şirkete devredildi. Devredilenler arasında Kızılay AVM, otoparklar ve Kızılay’a bağışlanan çok sayıda bina, arsa ve dükkân da bulunuyor.

Logo: Türk Kızılayı

Paylaş

Kızılay’ın tüm gayrimenkullerinin yeni kurulan altı farklı şirkete devredildiği ortaya çıktı. Şirketler, Yönetim Kurulu’ndan izin almadan yatırım ve satış işlemi yapabilecek. Genel müdürün altı şirketin de yöneticisi olduğu, kurul üyelerinin ise “Huzur hakkı” adı altında ücretler alacağı belirtildi.

Kızılay Yatırım Holding bünyesinde altı farklı şirket kurulduğu öğrenildi. Kızılay Yönetim Kurulu kararı ile kurulan “Kızılay Yatırım Holding’in” beş yöneticisi Genel Başkan, genel başkan yardımcıları, genel sekreteri ve genel müdür düzeyinde olmak üzere Kızılay içinden, iki yönetici ise dışarıdan atandı. Tüm şirketlerin Yönetim Kurulu Başkanlığını yapan Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık’a diğer yönetim kurulu üyelerini belirleme yetkisi verildi. Kurulan şirketlere faaliyet alanlarına göre çadır fabrikaları, maden suyu fabrikaları, hastaneler ve 6 binin üzerinde gayrimenkul devredildi. 2018 yılı sonunda 4 milyar 581 milyon TL’ye ulaşan gelir büyüklüğünün yönetimi bundan sonra yeni kurulan şirketlerde olacak.

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre; şirketleşmenin gerekçesi “Gelişim açısından kısır döngü içerisinde bulunulması ve katma değer imkanı bulunmaması” olarak gösterildi. 

MADEN SUYU FABRİKALARI, HASTANELER, ÇADIR FABRİKALARI DEVREDİLDİ

Holdinge bağlı altı şirketten biri olan Kızılay İçecek Şirketi’ne tüm maden suyu fabrikaları devredilerek işletme hakkı verildi.

Kızılay Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Şirketi’ne de Kızılay’ın altı binin üstündeki gayrimenkulü devredildi. Gayrimenkuller arasında Ankara Kızılay Meydanı’nda bulunan Kızılay AVM, otoparklar ve Kızılay’a bağışlanan çok sayıda bina, arsa ve dükkân da bulunuyor.

Yeni kurulan şirketler arasında yer alan Kızılay Sağlık Şirketi’ne ise Kızılay’ın hastaneleri devredildi. Devredilen hastaneler arasında Altıntepe Tıp Merkezi, Bakırköy Kızılay Niyazi Mete- Ali Rıza Mete Tıp Merkezi ve Türk Kızılayı Özel Kartal Hastanesi yer alıyor. Hastanelerin işletme hakları ile beraber mülkleri de Kızılay Sağlık Şirketi’ne geçti.

Kızılay Çadır Ve Tekstil Şirketi’ne ise Etimesgut’ta bulunan Kızılay Çadır Fabrikası çalışanlar ve mülkleriyle beraber devredildi. Kızılay tarafından kurulan şirketler arasında Kızılay Kültür Ve Sanat Şirketi ile Kızılay Sistem Yapı Şirketi de bulunuyor. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Türkiye eğitime en az harcayan 3’üncü ülke oldu

SONRAKİ HABER

Patronlar, ABD ile serbest ticaret anlaşması istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...