04 Eylül 2019 10:25

"Menemen R Tipi’nde 8 ayda 14 kişi öldü"

CHP'li Atila Sertel, Menemen R Tipi'nde salgın hastalık başladığı ve hijyenik olmayan şartlar ile çeşitli hastalıklardan dolayı son 8 ayda 14 kişinin yaşamını yitirdiği bilgilerini Meclise taşıdı.

Fotoğraf: ChangTing/Flickr 

Paylaş

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Menemen R Tipi Açık Cezaevinde salgın hastalık başladığına ve hijyenik olmayan şartlar ile çeşitli hastalıklardan dolayı son 8 ayda 14 kişinin yaşamını yitirdiğine dair bilgiler geldiğini söyledi. Konuyu Meclis gündemine taşıyan Sertel, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

"BİR KOĞUŞ KARANTİNADA"

Sertel, “Menemen R Tipi Cezaevi ile ilgili çok vahim bilgilere ulaştım. Kapasitesinin üç katı mahkumun bulunduğu cezaevinde tutuklu ve hükümlüler tuvaletlerde, koridorlarda yatmak zorunda kalıyor. Kalabalıktan dolayı hijyenin sağlanamadığı, sağlıksız yemeklerin çıkarıldığı cezaevinde salgın hastalık başladığını ve şimdilik bir koğuşun karantinaya alındığı ifade ediliyor. Adalet Bakanlığının derhal bu olaya el atması ve gerekli önlemleri alması gerekiyor” dedi.

Bakımsızlıktan, ihmalden ve buna benzer çeşitli sebeplerden dolayı 2019 yılı başından beri 14 mahkumun yaşamını yitirdiğini ifade eden Sertel, insanların orada cezaevi koşullarından dolayı ölüme mahkum edildiğini söyledi.

Adalet Bakanlığının ve cezaevi yönetiminin bu sorunu kamuoyundan gizlemek ve üzerini kapatmaya çalışmak yerine derhal müdahale etmesi gerektiğini belirten Sertel, “Mahkum yakınlarına neler olup bittiği açıklanmalıdır. İnsanları göz göre göre hastalığa veya ölüme mahkum etmek insanlık suçudur” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İtalya'da 2. Conte Hükümeti kuruldu

SONRAKİ HABER

Birsen Mıngır cezaevinden izinli çıkan eşi tarafından öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...