11 Temmuz 2019 17:57

KADEM kendini aklamaya çalışırken eşcinselliği hedef aldı

KADEM, hakkındaki iddialara yanıt vermek için yaptığı basın toplantısında eşcinselleri hedef alan nefret dili kullandı.

KADEM Yönetim Kurulu

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkanı Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu, KADEM Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın da katıldığı basın toplantısında, Yeni Şafak ve Akit tarafından yöneltilen iddialara yanıt verdi.

Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu, uluslararası vakıflardan fon alındığına dair yapılan haberlere yanıt olarak, “Biz uluslararası vakıftan fon almadık. AB’nin bazı projelere başvurduk. Bunun dışında bir şey yoktur. İftira atılıyor” ifadelerini kullandı.

Dernek binalarına fahiş kiralar ödendiği iddialarına Gümrükçüoğu, “Dernek binamız KADEM Vakfı'nın mülküdür. KADEM Vakfı'na yapılan bağışlarla, özel bir şahıstan satın alınmıştır. Yani kamudan tahsisli değildir” şeklinde yanıt verdi.

KADEM BAŞKANI EŞCİNSELLİĞİ HEDEF ALDI

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan’ın “Cinsiyet eşitliği gibi Soros projeleriyle aileyi çökerten Millî Eğitim, Aile Bakanlığı ve KADEM projeleri derhal durdurulmalıdır” sözlerine Saliha Okur Gümrükçüoğlu eşcinselliği hedef alarak yanıt verdi. “Bizim duruşumuz çok nettir: eşcinsellik ve benzeri akımlar yaradılışa aykırı, sapkın eğilimlerdir” diyen Gümrükçüoğlu, “Herkesin insan haklarına sahiptir ve bu haklar korunmalıdır. Ancak bu sapkın eğilimler inancımıza ve kültürel değerlerimize tamamen aykırıdır. Bunu tartışmak bile abesle iştigaldir” ifadelerini kullandı.

İstanbul Sözleşmesi'yle ilgili de konuşan Gümrükçüoğlu, “Bu sözleşmeyi adeta KADEM imzalamışçasına bir saldırı ile karşı karşıyayız. Birincisi, bildiğiniz gibi bu sözleşmenin imzalandığı tarih 2011. O tarihte henüz KADEM kurulmamıştı. Dolayısıyla, sözleşmenin bizim elimizden çıktığı iddiası en açık ifadeyle komiktir. Bir sivil toplum kuruluşu olarak bu konuya bakışımız açıkça söyledir; İstanbul Sözleşmesi alternatifsiz değildir, alternatifsiz olan kadına şiddetle mücadeledir. Bu mücadelenin yasalarla uygulamaya taşınması gerekir” dedi. 

NE OLMUŞTU?

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, resmi Twitter hesabından, “Ailenin çözülmesine yol açan Millî Eğitim, Aile Bakanlığı ve KADEM projeleri derhal durdurulmalıdır” mesajını atmıştı. Ardından Akit gazetesinde “KADEM, LGBTİ savunuculuğuna soyundu” başlıklı bir haber yapmış ve Kaplan’a destek olmuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bingöl, Mardin ve Dersim’deki taciz vakalarının araştırılması teklifi reddedildi

SONRAKİ HABER

Twitter'a bir süre erişim sağlanamadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...