06 Haziran 2019 13:09

Erdoğan'ın açılışını yaptığı Ankapark’ta çalışanlar bayramı parasız geçirdi

Ankapark’ta çalışanlar bayramı parasız geçirdi. Ücretleri düzgün bir şekilde ödenmeyen çalışanlara Arife günü sadece maaşın dörtte biri kadar ödeme yapıldı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Derya KAYA
Ankara

Ankapark’ta çalışanlara iki ayı aşkın bir süredir maaşları düzgün bir şekilde ödenmezken, Arife günü sadece nisan maaşının dörtte biri kadar ödeme yapıldı. Ankapark’ta işten çıkarılanlara ise eksik olan maaşlarına ilişkin hiçbir ödeme yapılmadı. Çalışanlar zor günler geçirdiklerini belirtiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 31 Mart yerel seçimleri öncesi açılışını yaptığı ve yapımı için 2 milyardan fazla harcama yapıldığı ifade edilen Ankapark’ta çalışanlara iki ayı aşkın bir süredir maaşları düzgün ödenmiyor. Çalışanlar Arife günü nisan maaşının sadece dörtte birinin ödendiğini ifade etti. Yapılmaya başladığı tarihten itibaren tartışılan Ankapark, can güvenliği için alınan tedbirlerin yetersizliği nedeniyle de meslek odaları tarafından eleştiriliyor. Ankapark A.Ş. tarafından işletilen Ankapark’ta ara ara işten çıkarmaların da yapıldığı 800 çalışanla başlayan işletmede çalışan sayısının 400’e kadar düştüğünü belirtiliyor.

"ZOR GÜNLER GEÇİRİYORUZ"

Maaşlarını alamayan çalışanlar oldukça zor günler yaşadıklarını belirterek, biran önce mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor. Evrensel'e konuşan çalışanlar, “2 ayı aşkın bir süredir maaşlarımızı alamıyoruz. Arife günü ise nisan maaşımızın dörtte biri, 500-700 arası bir miktar yatırıldı. Bir ay önce toplu çıkarmalar oldu ve hala işten çıkarmalar günde 5’er 10’ar devam ediyor. Özellikle işten çıkarılanlar ise maaşların ödenmemesine tepki gösterenler. Herhangi bir muhattap da yok” dedi. Parkın fazla rağbet görmediğini de belirten işçiler, şirket yönetiminin ise hiçbir açıklama yapmadığını ifade etti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Manyaslı çiftçi KKKA nedeniyle öldü, 40 kişi gözetim altında

SONRAKİ HABER

CHP’li Ömer Fethi Gürer: Özelleştirmeler işsizliği tetikledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...