Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açtığı Ankapark'ta roller coaster bozuldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim propagandası olarak açılışını yaptığı eski adı Ankapark olan Wonderland Euroasia'da roller coaster adlı oyuncak bozuldu

22 Mart 2019 11:58
Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde açılışını yaptığı eski adı "Ankapark", yeni adı ise "Wonderland Euroasia" olan parkta "Roller coaster" adlı oyuncak bozuldu.

Mimarlar Odası Ankara Şubesinin güvenlik konusunda yeterli testlerin yapılmadan açıldığı yönünde uyarılar yaptığı Wonderlan Euroasia adlı park, Erdoğan tarafından seçim propagandası olarak törenle açılmıştı. Birçok oyuncağın henüz çalışmadığı parkta, roller coaster adlı oyuncak bozuldu ve yüksek bir noktada asılı kaldı.

"Roller coaster"ın çalıştırılamaması üzerine oyuncağa binen yurttaşlar, hiçbir güvenlik önlemi olmadan rayların üzerinden yürüyerek aşağı inmek zorunda kaldı.

MİMARLAR ODASI AÇILIŞ ÖNCESİ UYARMIŞTI

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, eski adıyla Ankarapark’ın zemininin gevşek ve su varlığı yüksek bir mutlak tarım arazisi olduğunu belirtmişti. Parkın yapım aşamasında teknik şartnamelerden kaçınıldığını ifade eden Mimarlar Odası, parktaki birçok araçta çökme ve paslanma olduğunu ifade etmiş, "Hızlı trenin sinyalizasyon olmadan açılıp kaza yapması gibi Ankapark’ın açılması da kazalara yol açacaktır" diyerek yurttaşları parktaki oyuncaklara binmemeleri konusunda uyarmıştı.

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer de Ankapark'ın güvenlik problemi ile ilgili ciddi iddialar olduğunu ifade etmişti.

(HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Eczacılardan uyarı: Aşı reddi artışı salgın ve ölümlere neden olabilir

SONRAKİ HABER

HDP seçim standı polis tarafından kaldırıldı, 5 kişi gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...