19 Şubat 2019 03:24

EMEP'in desteklediği bağımsız adaylar: Halk meclisleriyle yönetelim

Yerel seçimde EMEP'in desteklediği bağımsız belediye başkan adayları, sokaklardan fabrikalara emekçilerin yer aldığı halk meclislerini işaret etti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Emek Partisinin (EMEP) Tekirdağ, Kocaeli ve Denizli’den gösterdiği bağımsız belediye başkan adayları seçim çalışmalarına hız verdi. Belediyenin denetlendiği, seçilenlerin görevden alınabildiği bir mekanizmaya ihtiyaç olduğunu belirten adaylar, sokaklardan fabrikalara kadar emekçilerin yer aldığı halk meclislerini işaret ediyor: “Şehrimizi birlikte yönetelim.”

Kayseri’de sendikalardan derneklere kadar çeşitli kurumların destek verdiği Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Eylem Sarıoğlu, “Şimdiye kadar bütün sermaye partileri oy isteyip, proje anlattılar. Bizler ise hem oy istiyoruz, hem de birlikte mücadele etmek” dedi. Sarıoğlu, “oy deposu” olarak görülen kadınları da talepleri etrafında birlik olmaya çağırdı.

ADAYI İŞÇİLER BELİRLEDİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Tuncay Sağıroğlu’yu, işçiler yaptıkları toplantılarda belirledi. Kocaeli’de Bağımsız Aday Reyhan Başaran kadın-erkek, genç-yaşlı emekçilerin söz sahibi olacağı bir anlayışla adaylığını açıklamıştı. Denizli Büyükşehir Belediyesine ise Mehmet Kırgız adaylığını açıklamıştı. Balıkesir’de ise Şuayyip Çetin, ‘Yaşanabilir kentler için’ diyerek Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı oldu.

HALK KENT YÖNETİMİNE MÜDAHİL OLABİLMELİ

Öte yandan EMEP İzmir İl Başkanı Uyar, CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer’in emek ve meslek örgütlerinin temsilcileri ile bir araya gelmesini önemsediklerini belirterek “Tek adam rejiminin hüküm sürdüğü bu süreçte adayın ne kadar olumlu özellikleri olursa olsun tek başına bir şey ifade etmeyeceği ortadadır” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

19 Şubat 1972’de öldürülen gençlik önderi Ulaş Bardakçı kimdir?

SONRAKİ HABER

Socrates'in ardından

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...