07 Aralık 2018 06:55

Ordu'da yarın ekonomik kriz konulu panel düzenlenecek

Ordu'da yarın 'ekonomik kriz' konulu panel düzenlenecek. Pazar günü ise Samsun'da yoksulluğa karşı KESK Bölge Mitingi düzenlenecek.

Görsel: KESK Ordu Şubeleri

Paylaş

KESK, 8 Aralık Cumartesi günü Ordu’da “Ekonomik krizin faturasını emekçiler ödemeyecek” konulu panel düzenleyecek.

Panele konuşmacı olarak katılacak olan Eğitim Sen Ordu Şubesi Yönetim Kurulu ve Ordu Üniversitesi Öğretim Üyesi İktisatçı Dr. Özgür Narin etkinliğe ilişkin şunları söyledi:

“Ekonomik kriz derinleşirken krizin faturası işçilere ve emekçilere sadece işsizlik, yoksulluk ve güvencesiz çalışmanın artması olarak yansımıyor. Zamlar, kredi borçlarının birikmesi ve hacizler olarak da yansıyor. İşte Ordu'da bu konular kapsamlı olarak panelde ele alınacak. Panelde benimle birlikte DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, 26. Dönem CHP Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi İlhan Cihaner konuşmacı olarak katılacak.”

PAZAR GÜNÜ SAMSUN'DA MİTİNG DÜZENLENECEK

Panelde ekonomide krizin tüm ülkedeki işçilere yansıyan yönlerinin, ekonomik nedenleri ve sonuçlarının; hukukun, yargının hem bir kriz dinamiği olarak hem de krizi bastırmadaki rolleriyle konuşulacağını belirten Narin, “9 Aralık’ta ise Samsun’da “Yoksulluğa, İşsizliğe, Güvencesizliğe Karşı Birlikte Mücadele” şiarıyla KESK Bölge Mitingi düzenlenecek” dedi. (Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Marmara'da kar uyarısı yapıldı, Bolu Dağı'nda ulaşım aksadı

SONRAKİ HABER

İstanbul’da bir TIR okul duvarına çarptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...