08 Ağustos 2018 06:07
Son Güncellenme Tarihi: 20 Ağustos 2018 12:14

Takım takım Süper Lig rehberi: Tüm transferler, gelenler gidenler...

Süper Lig'in 61. sezonu başladı. 18 takıma dair bilinmesi gereken tüm bilgiler bu rehberde.

Paylaş

Hazırlayan: Mithat Fabian SÖZMEN

Süper Lig’de Lefter Küçükandonyadis’in adıyla oynanan 61. futbol sezonu başladı. 60 yıllık tarihinde 5 farklı şampiyon çıkaran Süper Lig’de Galatasaray 21, Fenerbahçe 19, Beşiktaş 13, Trabzonspor 6, Bursaspor da 1 kez şampiyon oldu. TFF Tahkim Kurulu kararıyla Beşiktaş'ın, 1959'dan önceki 2 şampiyonluğunun da ilave edilmesiyle siyah-beyazlıların toplam şampiyonluğu 15'e ulaşıyor.

Şimdiye dek 36 kentten 70 takımın boy gösterdiği Süper Lig’de bu yıl Erzurumspor, Ankaragücü ve Çaykur Rizespor ligin yeni takımları olarak mücadele edecek.

Süper Lig’deki 18 takımın tamamını alfabetik sırayla tanıtıyoruz.

AKHİSARSPOR

Stat: Spor Toto Akhisar Stadı (12 bin 139 kişi)

Teknik Direktör: Saffet Susic

Geçtiğimiz sezon: Süper Lig’i 42 puanla 11. sırada tamamlayan Akhisarspor, Türkiye Kupası’nda finalde Fenerbahçe’yi yenerek şampiyonluğa ulaştı. Akhisar, 2018 Süper Kupa finalinde de Galatasaray’ı yenerek kupayı müzesine götürdü.

Süper Lig geçmişi: 2012/13’te yükseldiği Süper Lig’de 7. sezonuna giriyor. 2015/16 sezonunu 48 puanla 7. tamamlayarak en başarılı derecesini elde etti.

Gelenler: Avdija Vrsajevic(Osmanlıspor), Güray Vural(Kayserispor), Elvis Manu(Gençlerbirliği), Adrian Regattin (Osmanlıspor), Josue.

Gidenler: Muğdat Çelik(Galatasaray), Ömer Bayram (Galatasaray), Soner Aydoğdu (Başakşehir), Orhan Taşdelen (Adana Demirspor), Olcan Adın, Paulo Henrique.

Kadronun toplam piyasa değeri: 16,48 milyon avro

Piyasa değeri en yüksek futbolcusu: Josue (1,75 milyon avro)

Yaş ortalaması: 29,5

ANKARAGÜCÜ

Stat: Ankara 19 Mayıs (19 bin 209)

Teknik Direktör: İsmail Kartal

Geçtiğimiz sezon: Ankaragücü, geçtiğimiz yılı 63 puanla 1. Lig’in 2. sırasında tamamladı ve Süper Lig’e yükselmeye hak kazandı.

Süper Lig geçmişi: 2012’den bu yana Süper Lig’den uzak olan Ankaragücü, 50. sezonuna hazırlanıyor. Sarı-lacivertliler 2001/2002’de 4. olarak en büyük başarısını elde etti.

Gelenler: Thievy Bifouma (Sivasspor), Mustafa el Kabir (Antalyaspor), Bakary Kone (Malaga), Ricardo Faty (Bursaspor), Alper Önal (Manisaspor), Youness Mokhtar (PEC Zwolle), Yalçın Ayhan (Osmanlıspor), Tiago Pinto (Osmanlıspor), Johannes Hopf (Gençlerbirliği), Alessio Cerci, Thibault Molin (PAOK), Thomas Heurtaux (Udinese), Brice Dja Djedje (Watford), Erdem Şen (Maritimo), Kubilay Kanatsızkuş (Bursaspor)

Gidenler: Abdülkadir Kayalı (Giresunspor), Ali Sinan Gayla (Ofspor), Emre Koyuncu (Altay), Yusuf Abdioğlu (Hatayspor), Marc Kibong Mbamba (Denizlispor), Gencer Cansev (Altay), Ferhat Kiraz (Eskişehirspor), Hasan Kaya (Yeni Orduspor), Enes Kubat (Altınordu), Alper Önal (Fethiyespor)

Kadronun toplam piyasa değeri: 19,1 milyon avro

Piyasa değeri en yüksek futbolcusu: Youness Moukhtar (2,5 milyon avro)

Yaş ortalaması: 29, 5

ALANYASPOR

Stat: Bahçeşehir Okulları Stadyumu (10 bin 842 kişi)

Teknik Direktör: Mesut Bakkal

Geçtiğimiz sezon: Süper Lig’i 40 puanla 12. sırada tamamladı. Attığı 55 golle ligin en çok gol atan 7. takımı olurken yediği 59 golle de en çok yiyen 3. takım oldu.

Süper Lig geçmişi: 2016/17’de tarihinde ilk kez Süper Lig’e çıkan Alanyaspor, o sezonu 40 puanla 12. tamamladıktan sonra geçtiğimiz sezonu da aynı puan ve sırada tamamladı.

Gelenler: Djalma (PAOK), Bobo (Sydney FC), Baiano (Raye Vallecano), Emre Güral (Antalyaspor), Kaan Kanak (Eskişehirspor), Hasan Ayaroğlu (Eskişehirspor), Merih Demiral (Sporting B)

Gidenler: Douglas (Shimizu), Guy-Michel Landel (Giresunspor), Berkan Emir (Göztepe), Lamine Gassama (Göztepe), Emre Nefiz (Adana Demirspor), Mamadou Fofana (Metz), Gökay İravul (Karagümrük), Wanderson (Helsingborg), Birol Parlak, Ahmet Özer(Diyarbekirspor), Remy Riou (RSC Charleroi), Emre Akbaba (Galatasaray)

Kadronun toplam piyasa değeri: 21,25 milyon avro

Piyasa değeri en yüksek futbolcusu:

Yaş ortalaması: 28,2

ANTALYASPOR

Stat: Antalya Stadyumu (33 bin 32 kişi)

Teknik Direktör: Bülent Korkmaz

Geçtiğimiz sezon: Antalyaspor, çalkantılı bir dönemin ardından küme düşme tehdidi yaşasa da 38 puanla sezonu 14. tamamladı.

Süper Lig geçmişi: 23. sezonuna hazırlanan Akdeniz ekibi, 2016/17’de ligi beşinci tamamlayarak en iyi performansını sergilemişti.

Gelenler: Serdar Özkan (Gençlerbirliği), Aly Cissokho

Gidenler: Sandro (Benevento), Emre Güral (Alanyaspor), Sakib Aytaç (Kayserispor), Mustafa el Kabir (Ankaragücü), Milan Jevtovic (Kızılyıldız), Johan Djorou (SPAL), Fikret Sevilgen (Kozan Belediye)

Kadronun toplam piyasa değeri: 16,7 milyon avro

Piyasa değeri en yüksek futbolcusu: Maicon (2,8 milyon avro)

Yaş ortalaması: 27,4

BAŞAKŞEHİR

Stat: Başakşehir Fatih Terim Stadı (17 bin 319)

Teknik Direktör: Abdullah Avcı

Geçtiğimiz sezon: Son haftaya kadar şampiyonluk yarışının içinde olan Başakşehir, sezonu 72 puanla üçüncü tamamladı.

Süper Lig geçmişi: Süper Lig’de 10 yıl geçiren Başakşehir, 2016/17 sezonunu 2. tamamlayarak en büyük başarısını elde etti. Başakşehir, 4 yıldır ilk dörtten hiç düşmedi.

Gelenler: Milos Jojic (Köln), Soner Aydoğdu (Akhisarspor), Yaren Sozer (Manchester City U21)

Gidenler: Mehmet Batdal (Karagümrük), Egemen Korkmaz (BB Erzurumspor), Musa Muhammed (HNK Gorica), Tunay Torun (Bursaspor)

Kadronun toplam piyasa değeri: 53,3 milyon avro

Piyasa değeri en yüksek futbolcusu: Edin Visca (10 milyon avro)

Yaş ortalaması: 30,1

'BAŞKAN'IN TAKIMI VE HEDEFLERİ

BEŞİKTAŞ

Stat: Vodafone Park (41 bin 903 kişi)

Teknik Direktör: Şenol Güneş

Geçtiğimiz sezon: Kara Kartallar 2 yıl üst üste şampiyon olduktan sonra geçtiğimiz yılı 71 puanla dördüncü bitirdi.

Süper Lig geçmişi: 1959’dan bu yana 13 lig şampiyonluğu elde eden Beşiktaş, 9 kez de Türkiye Kupası’nı müzesine götürdü.

Gelenler: Jeremain Lens (Sunderland), Enzo Roco (Cruz Azul), Umut Nayir (Osmanlıspor), Dorukhan Toköz (Eskişehirspor), Güven Yalçın (Leverkusen U19), Adem Ljajic (Torino), Loris Karius (Liverpool),

Gidenler: Fabri (Fulham), Dusko Tosic (GZ R&F), Matej Mitrovic (Club Brugge), Pedro Franco (CD America), Denys Boyko (Dinamo Kiev), Veli Kavlak, Orkan Çınar (Adana Demirspor), Aras Özbiliz (Willem II), Umut Nayir (Bursaspor), Alvaro Negredo (Al Nasr)

Kadronun toplam piyasa değeri: 91,45 milyon avro

Piyasa değeri en yüksek futbolcusu: Adem Ljajic (13 milyon avro)

Yaş ortalaması: 27,9

BURSASPOR

Stat: Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu (45 bin kişi)

Teknik Direktör: Samet Aybaba

Geçtiğimiz sezon: 2016/17’de küme düşmekten son anda kurtulan yeşil-beyazlılar, geçtiğimiz yıl da beklentileri karşılayamadı ve 39 puanla 13. oldu.

Süper Lig geçmişi: ‘4 Büyükler’in ardından şampiyon olan ilk takım olan Bursaspor, 2010’daki bu başarısının ardından düşüşe geçse de Süper Lig’de 50. sezonuna hazırlanıyor. Yeşil-beyazlılar bu özelliğiyle ligin en köklü camiaları arasında.

Gelenler: Stephane Badji (Anderlecht), Allano Lima (Estoril), Jani Atasanov (Akad. Pandev), Aytaç Kara (Trabzonspor)

Gidenler: John Bostock (Toulouse), Titi (Göztepe), Dzon Delarge (Karabağ), Sinan Bakış (Admira Wacker), Ricardo Faty (Ankaragücü), Berat Jonathan Ustabaşı (Karabükspor), İsmail Can Çavuşluk (Fatsa Belediye), William Troost-Ekong (Udinese)

Kadronun toplam piyasa değeri: 26,5 milyon avro

Piyasa değeri en yüksek futbolcusu: Aziz Behich (2,75 milyon avro)

Yaş ortalaması: 23,9

ERZURUMSPOR(BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE)

Stat: Kazım Karabekir (28 bin 800 kişi)

Teknik Direktör: Mehmet Altıparmak

Geçtiğimiz sezon: 1. Lig’i beşinci sırada tamamlayarak play-off’a yükselen Erzurumspor, Ümraniyespor’u eledikten sonra Gazişehir Gaziantep’le oynadığı maçı penaltı atışlarıyla kazandı ve Süper Lig’e yükseldi.

Süper Lig geçmişi: Erzurumspor Süper Lig’de 3 kez mücadele etmişti. Büyükşehir Belediye Erzurumspor ise ilk kez bu seviyeye çıkıyor.

Gelenler: Özer Hurmacı(Osmanlıspor), Gilles Sunu (Angers), Lennart Thy(Werder Bremen), Egemen Korkmaz(Başakşehir), Arsen Khubulov(Anji), İbrahim Sehic(Karabağ), Auremir(Sivasspor), Leo Schwechlen(Göztepe), Jasmin Scuk(Slavia Prag), Emrah Başsan(Vitoria Setubal), İbrahim Akdağ(Ümraniyespor), Sefa Akgün (Trabzonspor U19), Ridge Munsy (Grasshoppers), Moussa Kone (Frosinone)

Gidenler: Metin Yüksel (Altay), Ahmet Altin (Samsunspor), Erman Bulucu (Altay), Abdulkadir Özdemir (Adanaspor), Mert Nobre (Gençlerbirliği), Halil İbrahim Tuna (Şanlıurfaspor), Demba Savage (FC Honka), Bahadır Gülyurt (Sultanbeyli Bld), Burhan Eser, Christian Bekamenga, Selim Aydemir, Youssouf Bangoura, Gökhan Karadeniz (Hatayspor)

Kadronun toplam piyasa değeri: 13,58 milyon avro

Piyasa değeri en yüksek futbolcusu: Gilles Sunu (1,5 milyon avro)

Yaş ortalaması: 26,8

FENERBAHÇE

Stat: Ülker Stadyumu (50 bin 509 kişi)

Teknik Direktör: Phillip Cocu

Geçtiğimiz sezon: Aykut Kocaman yönetimindeki Fenerbahçe, sezona iyi başlayamamasına rağmen şampiyonluk yarışında kalmayı bildi. Sarı-lacivertliler ligi 72 puanla ikinci tamamladı.

Süper Lig geçmişi: Süper Lig tarihinin genel toplama bakıldığında en çok maç kazanan ve puan toplayan takımı olan Fenerbahçe, 19 kez şampiyonluğa ulaşmayı başardı.

Gelenler: Berke Özer (Altınordu), Barış Alıcı (Altınordu), Andre Ayew (Swansea City), Ferdi Kadıoğlu (NEC Nijmegen), Islam Slimani (Leicester City), Tolga Ciğerci (Fenerbahçe), Jailson (Gremio), Michael Frey (Zürich), Harun Tekin (Bursaspor), Diego Reyes (Porto), Yassine Benzia (Lille)

Gidenler: Fernandao (Al Wahda), Beykan Şimşek (Osmanlıspor), Ahmethan Köse (Kırklarelispor), Salih Uçan (Empoli), Giuliano (Nasr), Josef (Ahli)

Kadronun toplam piyasa değeri: 91,9 milyon avro

Piyasa değeri en yüksek futbolcusu: Islam Slimani (18 milyon avro)

Yaş ortalaması: 27,3

GALATASARAY

Stat: Türk Telekom (52 bin 600)

Teknik Direktör: Fatih Terim

Geçtiğimiz sezon: Sezona yüklü transfer yatırımıyla giren Galatasaray, Igor Tudor’la yollarını ayırdıktan sonra Fatih Terim tarafından mutlu sona ulaştırıldı.

Süper Lig geçmişi: Süper Lig tarihinin en çok şampiyon olan takımı Galatasaray, toplamda 21 kez lig kupasını kaldırdı. 17 kez Türkiye Kupası’nı, 15 kez Süper Kupa’yı(Cumhurbaşkanlığı Kupası dahil) kazanan Cimbom bu alanlarda da zirvede.

Gelenler: Yuto Nagatomo (Inter), Henry Onyekuru (Everton), Muğdat Çelik (Akhisarspor), Birhan Vatansever (Bandırmaspor), Emre Akbaba (Alanyaspor), Badou Ndiaye (Stoke), Ömer Bayram (Akhisarspor)

Gidenler: Luis Pedro Cavanda (Standard Liege), Yasin Öztekin (Göztepe), Koray Günter (Genoa), Eray İşcan, Cedric Carrasso, Iasmin Latovlevici, Lionel Carole (Strasbourg), Bafetimbi Gomis (Hilal), Tolga Ciğerci (Fenerbahçe), Hakan Balta (futbolu bıraktı)

Kadronun toplam piyasa değeri: 96,05 milyon avro

Piyasa değeri en yüksek futbolcusu: Badou Ndiaye (15 milyon avro)

Yaş ortalaması: 27,0

21. ŞAMPİYONLUĞUN HİKAYESİ: TERİM HARCI

GÖZTEPE

Stat: Bornova İlçe (6 bin 41)

Teknik Direktör: Bayram Bektaş

Geçtiğimiz sezon: 15 yıl aradan sonra Süper Lig’e dönen Göztepe, gayet başarılı bir performansla 49 puan topladı ve ligi 6. tamamladı.

Süper Lig geçmişi: Futbolumuzun en köklü kulüplerinden Göztepe, Süper Lig’de 27. sezonunu oynayacak. 1970/71’de 3. olarak en büyük lig başarısını elde eden sarı-kırmızılılar, 1969 ve 1970’de Türkiye Kupası’nı kazandı. 1969’da Fuar Şehirleri Kupası’nda yarı final, 1970’de UEFA Kupası’nda çeyrek final oynadı.

Gelenler: Titi (Bursaspor), Samed Kaya (Menemen Bld.), Yasin Öztekin (Galatasaray), Alpaslan Öztürk (Elazığspor), Berkan Emir (Alanyaspor), Fausto Grillo (Velez Sarsfield), Lamine Gassama (Alanyaspor), Deniz Kadah (Antalyaspor), Tunay Torun (Başakşehir), Celso Borges (Deportivo La Coruna)

Gidenler: Fethi Özer (Menemen Bld.), Demba Ba (Shenhua), Canberk Dilaver (Samsunspor), Rajko Rotman (Kayserispor), Selçuk Şahin (Gençlerbirliği), Leo Schwechlen (Erzurumspor BB), Emre Can Coşkun (Adanaspor), Ömer Şişmanoğlu (Yeni Malatyaspor), Günay Güvenç, Sabri Sarıoğlu, Tuncay Kılıç, Tanju Kayhan, Muhammed Enes Durmuş (Gaziantep FK), Fethi Özer (Fethiyespor)

Kadronun toplam piyasa değeri: 25,65 milyon avro

Piyasa değeri en yüksek futbolcusu: Celso Borges (4 milyon avro)

Yaş ortalaması: 26,8

KASIMPAŞA

Stat: Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu (14 bin 234)

Teknik Direktör: Kemal Özdeş

Geçtiğimiz sezon: Sezonu 46 puanla 8. sırada tamamlayan İstanbul ekibi bir kez daha ligin gediklilerinden olduğunu gösterdi.

Süper Lig geçmişi: 2012’de yeni maddi yapılanmasıyla Süper Lig’e dönen Kasımpaşa, 6 sezondur zaman zaman üst sıraları zorlayan bir takım profili çiziyor. Kasımpaşa, bu yıl ligdeki 15. sezonunu geçirecek.

Gelenler: Abdul Khalili (Gençlerbirliği), Özgür Çek (Rizespor), Uğurcan Yazgılı (Bucaspor), Tarkan Serbest (Austria Wien)

Gidenler: Ahmet İldiz (Yeni Malatyaspor), Markus Neumayr (Esteghlal), Kadem Yaşar (Altınordu), Burak Turan (24 Erzincanspor), Franck Etoundi, Kubilay Akyüz

Kadronun toplam piyasa değeri: 18,4 milyon avro

Piyasa değeri en yüksek futbolcusu: Trezeguet (4,5 milyon avro)

Yaş ortalaması: 25

KAYSERİSPOR

Stat: Büyükşehir Belediyesi Kadir Has (32 bin 864)

Teknik Direktör: Ertuğrul Sağlam

Geçtiğimiz sezon: İç Anadolu ekibi geçtiğimiz yılı 44 puanla 9. sırada tamamladı. 1. Lig’den yeni gelen bir ekip olarak başarılı transferleri ve performansıyla dikkat çektiler.

Süper Lig geçmişi: Süper Lig’deki 14. sezonuna hazırlanan sarı-kırmızılılar, 2006, 2007, 2008 ve 2013’teki beşincilikleriyle en iyi derecelerini elde etti.

Gelenler: Bilal Başacıkoğlu (Feyenoord), Rajko Rotman (Göztepe), Hasan Hüseyin Acar (Eskişehirspor), Sakib Aytaç (Antalyaspor), Tjaronn Chery (GZ Hengfeng), Bernard Mensah (Atletico Madrid)

Gidenler: Ryan Mendes (Sharjah), Dejan Meleg (Kızılyıldız), Güray Vural (Akhisarspor), Erkan Kaş (Yeni Malatyaspor), Ömer Kandemir (Altınordu), Gonzalo Espinoza, Geoffrey Bia, Erdal Öztürk (Adana Demirspor)

Kadronun toplam piyasa değeri: 22,6 milyon avro

Piyasa değeri en yüksek futbolcusu: Deniz Türüç (3,5 milyon avro)

Yaş ortalaması: 28,5

KONYASPOR

Stat: Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu (41 bin 981)

Teknik Direktör: Rıza Çalımbay

Geçtiğimiz sezon: Başarılı sezonların ardından büyük bir düşüş yaşayan Konyaspor, küme düşme korkusunu da ensesinde hissetti. Kulüp, 36 puan toplayarak 15. oldu ve kılpayıyla ligde kaldı.

Süper Lig geçmişi: 2016’da ligi 3. tamamlayarak en büyük başarısını elde eden Konyaspor, 2017’de Türkiye Kupası ve Süper Kupa’yı müzesine götürdü.

Gelenler: Paolo Hurtado (Vitoria Guimaraes), Evgen Opanasenko (Zorya Lugansk), Marko Jevtovic (Partizan), Uğur Demirok (Trabzonspor), Fallou Diagne (Werder Bremen), Mücahit Atalay (A. Selçukspor), Ali Yaşar (A. Selçukspor), Ertuğrul Taşkıran (Boluspor)

Gidenler: Mehdi Bourabia (Sassuolo), Emrullah Salk (Gençlerbirliği), Patrick Carlgren (Randers), Can Demir Aktay (Keçiörengücü), İsmail Güven (Altınordu), Halil İbrahim Pekşen (Fethiyespor), Samuel Eto’o, Volkan Şen, Lebogang Manyama

Kadronun toplam piyasa değeri: 28,38 milyon avro

Piyasa değeri en yüksek futbolcusu: Paolo Hurtado (4 milyon avro)

Yaş ortalaması: 27,3

RİZESPOR

Stat: Çaykur Didi Stadyumu (15 bin 485)

Teknik Direktör: İbrahim Üzülmez

Geçtiğimiz sezon: 1. Lig’de fırtına gibi esen Karadeniz temsilcisi 69 puan topladı ve en yakın rakibinin 6 puan önünde şampiyon olarak Süper Lig’e yükseldi.

Süper Lig geçmişi: İlk olarak 1979/80 sezonunda lige yükselen Rizespor, bu yıl 18. Süper Lig sezonuna hazırlanıyor. Kulübün en büyük başarısı ‘79/80’deki beşinciliği.

Gelenler: Braian Samudio (Guarani), Samir Ujkani (Cremonese), Mustafa Saymak (PEC Zwolle), Montassar Talbi (Esperance), Aminu Umar (Osmanlıspor), Çınar Tarhan (Ankara Demir), Jaroslaw Jach (Crystal Palace), Jakub Brabec (Genk), Armand Traore (Nottingham Forest), Musa Çağıran (Osmanlıspor), Ali Çamdalı

Gidenler: Turgut Şahin (Karagümrükspor), Ümit Kurt (Boluspor), Galip Güzel (Adana Demirspor), Özgür Çek (Kasımpaşa), Recep Niyaz (Denizlispor), Ozan Papaker (Pendikspor), Oğuzhan Malcı (Pazarspor), Bright Edomwonyi (Austria Wien), Ufuk Buncukçu (Pazarspor), Kaya Tarakçı, Leonard Kweuke, Furkan Safi (Tire 1922 Spor), Mauricio Ramos.

Kadronun toplam piyasa değeri: 19,83 milyon avro

Piyasa değeri en yüksek futbolcusu: Aminu Umar (3 milyon avro)

Yaş ortalaması: 25,1

SİVASSPOR

Stat: Yeni 4 Eylül Stadı (27 bin 532)

Teknik Direktör: Tamer Tuna

Geçtiğimiz sezon: Kırmızı-beyazlılar Samet Aybaba yönetiminde 49 puan topladı ve sezonu 7. sırada tamamladı.

Süper Lig geçmişi: 13. sezonuna hazırlanan Sivasspor’un, en büyük başarısı 2008/09 sezonundaki 2.’liğiydi.

Gelenler: Erdoğan Yeşilyurt (Altınordu), Uğur Çiftçi (Gençlerbirliği), Aydın Karabulut (Gençlerbirliği), Sergiy Rybalka (Dinamo Kiev), Douglas (Barcelona), David Braz (Santos), İlker Sayan (Sivas Belediye)

Gidenler: Thievy Bifouma (Ankaragücü), Muhammed Furkan Işık (Bağcılar), Auremir (BB Erzurumspor), Serhat Mutlu (Bağcılar), John Boye (Metz), İbrahim İşçi (Sivas Belediye), Hakan Bilgiç (Adana Demirspor), Cem Özdemir (Manisa BB), Alper Doğan(Diyarbekirspor)

Kadronun toplam piyasa değeri: 20,90 milyon avro

Piyasa değeri en yüksek futbolcusu: Emre Kılınç (2,5 milyon avro)

Yaş ortalaması: 28,9

TRABZONSPOR

Stat: Medical Park Stadyumu (41 bin 461)

Teknik Direktör: Ünal Karaman

Geçtiğimiz sezon: Hücumdaki kaliteli ayaklarına rağmen savunmada çok kötü bir performans sergileyen bordo-mavililer 51 gol yediği sezonu, 55 puanla beşinci tamamladı.

Süper Lig geçmişi: Ligdeki İstanbul hegemonyasını kıran, 3 kez üst üste şampiyon olan ikinci takım unvanını elde eden ve toplamda 6 lig şampiyonluğu bulunan Karadeniz ekibi, 1984’ten beri şampiyonluğa hasret.

Gelenler: Mecid Hüseyni (İstiklal), Zargo Toure (Lorient), Vahid Amiri (Persepolis), Burak Temir (Gençlerbirliği U19), Anthony Nwakaeme (Hapoel Be'er Sheva), Caleb Ekuban (Leeds), Zeki Yavru (Gençlerbirliği),

Gidenler: Okay Yokuşlu (Celta Vigo), Fabian Castillo (Club Tijuana), Matus Bero (Vitesse), Dame N’Doye (Kopenhag), Melih Kabasakal (Erokspor), Bahadır Güngördü (1461 Trabzon), Uğur Demirok (Konyaspor), Aytaç Kara (Bursaspor), Furkan Taş (1461 Trabzon), Muhammet Beşir (Samsunspor), Jan Durica, Ramil Sheydaev, Sami Can Özkan (1461 Trabzon)

Kadronun toplam piyasa değeri: 49,85 milyon avro

Piyasa değeri en yüksek futbolcusu: Yusuf Yazıcı (12 milyon avro)

Yaş ortalaması: 27,1.

YENİ MALATYASPOR

Stat: Yeni Malatya Stadyumu (27 bin 44)

Teknik Direktör: Erol Bulut

Geçtiğimiz sezon: Sarı-kırmızılılar yeni yükseldiği ligde 43 puan topladı ve küme düşme endişesi yaşamadan 10. basamağa tutundu.

Süper Lig geçmişi: Malatyaspor’un yaşadığı sorunlar nedeniyle Malatya Belediyespor’un devamı olarak ‘Yeni’ ön adıyla yoluna devam eden kulüp, ilk kez geçen yıl Süper Lig’de mücadele etti.

Gelenler: Erkan Kaş (Kayserispor), Ahmed İldiz (Kasımpaşa), Mitchell Donald (Kızılyıldız), Ömer Şişmanoğlu (Göztepe), Guilherme (Benevento), Danijel Aleksic (St. Gallen)

Gidenler: Savaş Taga (Kayserispor), Emanuel Dening (Cerro Porteno), Gilberto (EC Bahia), Taşkın Çalış (Menemen Bld.), Aly Cissokho (Antalyaspor), Kamil İçer, Sadio Diallo, Ferhat Canlı (Elaziz Belediye), Okechukwu Azubuike (Pyramids)

Kadronun toplam piyasa değeri: 19 milyon avro

Piyasa değeri en yüksek futbolcusu: Guilherme (4 milyon avro)

Yaş ortalaması: 26,8

RAKAMLARI VE ‘EN’LERİYLE SÜPER LİG

En yüksek kapasiteli stat: Türk Telekom Stadyumu (52 bin 600)

Toplam piyasa değeri: 666,35 milyon avro

Piyasa değeri en yüksek futbolcu: Islam Slimani (Fenerbahçe, 18 milyon avro)

Kadrosunun piyasa değeri en yüksek takım: Galatasaray (96,05 milyon avro)

Yaş ortalaması: 27,3

En yaşlı takım: Başakşehir (30,1)

En genç takım: Bursaspor (23,9)

Not: Rakamlar transfermarkt.com.tr'den alınmıştır ve sezon boyunca güncellenecektir.

ÖNCEKİ HABER

121 general ve amiralin atanmalarına yönelik karar yayımlandı

SONRAKİ HABER

Ordu'nun Fatsa ilçesinde şiddetli sağanak hayatı olumsuz etkiledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...