10 Ağustos 2018 13:45

Türkiye'nin Süper Lig haritası

Süper Lig'de 2018/19 sezonu başladı. 61. sezonuna giren Süper Lig'de bugüne kadar 36 kentten 70 takım mücadele etti.

Harita: Google

Paylaş

Hazırlayan: Mithat Fabian SÖZMEN

61. sezonu başlayan Süper Lig, bu süreçte 36 kentten 70 takıma ev sahipliği yaptı.

Süper Lig’e en çok takım veren kent İstanbul. Bugüne kadar İstanbul’dan 16 takım Süper Lig’de mücadele etti. Bu takımlar, Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Başakşehir, Kasımpaşa, Sarıyer, Bakırköy, İstanbulspor, Feriköy, Vefa, Beykoz, Karagümrük, Zeytinburnu, Beyoğlu, Adalet ve Yeşildirek.

İstanbul’u 9 takımla Ankara izliyor. Ankara’dan Gençlerbirliği, Ankaragücü, Ankara Demirspor, Osmanlıspor, Türk Telekom, Keçiörengücü (Hacettepe adıyla), Hacettepe, Şekerspor, Petrolofisi Süper Lig’de mücadele etti.

Türkiye’nin 3. büyük şehri İzmir, Süper Lig’e 6 takım verdi. Bu takımlar, Göztepe, Altay, Karşıyaka, İzmirspor, Altınordu ve Buca.

Bu kentlerin dışında Adana, Antalya, Manisa, Kayseri, Trabzon, Malatya ve Erzurum Süper Lig’e 2 kentle iştirak etmiş şehirler arasında yer alıyor.

Eskişehir, Bursa, Sivas, Gaziantep, Zonguldak, Aydın, Kocaeli, Samsun, Bolu, Konya, Giresun, Denizli, Mersin, Ordu, Sakarya, Yozgat, Rize, Diyarbakır, Çanakkale, Van, Elazığ, Siirt, Kırıkkale, Balıkesir ve Kahramanmaraş, Süper Lig’de tek takımla mücadele etmiş kentler.

2018/19 HARİTASI

Süper Lig’de bu yıl İstanbul’dan 5 takım var. ‘Üç Büyükler’e Başakşehir ve Kasımpaşa eşlik ediyor. İstanbul’un dışında ligde 2 takımı bulunan tek kent Antalya. Alanyaspor ve Antalyaspor, Akdeniz kentini temsil ediyor. Ankara’dan Ankaragücü, İzmir’den Göztepe büyük kentlerin temsilcileri olarak ligde yer alıyor. Bunların dışında Manisa, Trabzon, Sivas, Rize, Bursa, Kayseri, Konya, Erzurum, Malatya Süper lig kentleri arasında yer alıyor.

ŞAMPİYONLAR

60 sezonda 53 şampiyonluk İstanbul takımları Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş tarafından kazanıldı. 6 şampiyonluğu Trabzonspor, 1 şampiyonluğu ise Bursaspor elde etti. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Eskişehir’in bilinen en eski şehri’ gün yüzüne çıkarılıyor

SONRAKİ HABER

Döviz rekorları altüst ederken ana akımda ‘son durum!’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...