05 Ağustos 2018 18:35
Son Güncellenme Tarihi: 06 Ağustos 2018 06:04

Süper Kupa'nın sahibi Akhisarspor oldu

Galatasaray'ı penaltılarda 5-4 mağlup eden Akhisarspor, Süper Kupa'nın sahibi oldu.

Fotoğraf: Hasan Dönmez/DHA

Paylaş

Akhisarspor, normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 berabere biten maçta penaltılarda Galatasaray'a 5-4 üstünlük sağlayarak TFF Süper Kupa'nın sahibi oldu.

Sezonun ilk resmi maçı olma özelliği taşıyan Galatasaray-Akhisarspor karşılaşması Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda saat 20.45’te başladı. Maçı, hakem Cüneyt Çakır yönetti. Çakır yardımcılıklarını ise Bahattin Duran ve Tarık Ongun üstlendi.

Normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 berabere biten maçta golleri 5. dakikada Seleznov (Akhisarspor) ve 79. dakikada Eren Derdiyok attı.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

63. dakikada Manu'nun sol kanattan gönderdiği topa yükselen Seleznov, meşin yuvarlağı az farkla auta gönderdi.

65. dakikada Feghouli'nin sağ kanattan ortasında ceza sahasında topa yükselen Eren Derdiyok'un vuruşunda, meşin yuvarlak auta çıktı.

70. dakikada orta sahada Nagatomo'dan kaptığı topla ceza sahasına giren Miguel Lopes, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda, topu üstten auta gönderdi.

79. dakikada Galatasaray beraberliği yakaladı. Nagatomo'nun ara pasına hareketlenen Eren Derdiyok, altıpas üzerinden meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-1

95. dakikada Yunus Akgün'ün ceza sahası dışından sert vuruşunda, kaleci Fatih Öztürk topu kornere çeldi.

Uzatma bölümünde başka önemli pozisyon olmadı ve karşılaşmanın galibini belirlemek için seri penaltı atışlarına geçildi.

Akhisarspor'da Güray Vural, Larsson, Ömer Bayram, Miguel Lopes ve Seleznov fileleri havalandırdı. Galatasaray'da ise Selçuk İnan, Eren Derdiyok, Feghouli ve Rodrigues, topu filelerle buluştururken, Gomis penaltı atışından yararlanamadı.

Penaltı atışları sonunda Akhisarspor, Galatasaray'a 5-4 üstünlük sağlayarak kupanın sahibi oldu.

'VAR' DEVREYE GİRDİ

Galatasaray ile Akhisarspor arasında oynanan TFF Süper Kupa mücadelesinde ilk kez kullanılan Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemine ilk yarıda başvuruldu.

Mücadelenin 44. dakikasında Galatasaraylı Garry Rodrigues, Akhisarsporlu Dany Nounkeu'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı. Karşılaşmanın hakemi Cüneyt Çakır, Dany'ye sarı kart gösterdi.

VAR Merkezi'nden gelen uyarı sonrasında Cüneyt Çakır, pozisyonda kırmızı kart olabileceği şüphesiyle sisteme başvurma kararı verdi.

Saha kenarındaki ekrandan pozisyonu izleyen Çakır, kararını değiştirmedi ve Dany sarı kartla oyuna devam etti.

Maç öncesi VAR'ı değerlendiren Akhisarspor'un teknik direktör Saffet Susic, "Bence çok iyi bir sistem. Bunu Rusya’daki Dünya Kupası’nda gördük ve şunu anladık ki hakemler gerçekten her pozisyonu göremiyorlar. Örnekleri de çok, Dünya Kupası’nda goller iptal edildi, penaltılar verildi, ofsaytlar çalındı veya iptal edildi. Dediğim gibi bence çok iyi ve işe yarar bir sistem olacak" demişti. 

SUSİC: DAHA MOTİVEYDİK

Akhisarspor Teknik Direktörü Safet Susic, futbolcularını tebrik ederek sözlerine başladı. Sahaya çıkmadan önce oyuncularına sahaya zevk için çıkmalarını söylediğini ifade eden Susic, ''Sahaya çıkmadan önce 'Sahaya çıkın ve futbol oynayın. Baskı altına girmeyin. Karşınızda büyük bir takım var, maçı kaybettiğinizde belki size kimse bir şey söyleyemez; ama sahaya çıkın zevk alın' dedim. Onlar da 120 dakika mücadele ettiler ve kupayı kazandılar" dedi.

Galatasaray'dan daha motive olduklarını ifade eden Susic, ''Biz Galatasaray'dan daha motiveydik. Galatasaray zaten 5 defa kazanmıştı. Belki bizim, bir daha ne zaman kazanacağımız belli değil" ifadelerini kullandı.

Yeni sezonla ilgili soru üzerine Susic, ligi orta sıralarda bitirmek istediklerini söyledi.

TERİM: BU SEVİYE ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE YETMEZ

Fatih Terim, "Akhisarspor'u da tebrik ediyorum. Hayırlı olsun. 400'üncü  maçta iyi bir oyun oynanmak ve kupayı almak isterdim. Nasip değilmiş" diye konuştu.

'BAZI OYUNCULARIMIZIN ÇOK KONSANTRE OLAMADIĞI ORTADA'

Terim, "Kaybetsek de, kazansak da, ciddi şekilde kısa sürede yol almamız lazım. Bazı oyuncularımızın çok konsantre olamadığı ortada. Şunu  unutmamamız gerekir. Ne kadar iyi  ve yetenekli oyuncu olursan ol, atletik performans olarak üst seviyede olmanız lazım. Bazı oyuncuların fiziki eksikliği çok açık ortada. Yarın sabahtan itibaren çalışmaya devam edip, lige iyi bir başlangıç için çalışacağız" şeklinde konuştu.

Takımda acil olarak bazı mevkilere oyuncu takviyesi gerektiğini ancak UEFA cezası nedeniyle ellerinin kollarının bağlı olduğunu söyleyen Fatih Terim, "Sahada diri olmalıyız. Daha çok istemeliyiz. Gerek hücum oyununda, gerek defans oyununda. Daha bir arada olmayı becerebilmeliyiz. Geçen sene bir dönem bunların hepsini iyi yapabilen takımdık. Bu yıl şampiyonluktan sonra, hazırlık maçlarında iyi oynadığımız söylenemez. Her geçen gün daha iyi olacaktır. Konsantremizi sahanın içinde biraz daha yüksek seviyeye çıkarmamız lazım" dedi.

Lig öncesi oyuncuların hazır olup, olmadığını tam olarak görmek istediğini belirten Terim, "Bu seviye Şampiyonlar Ligi için yetmez. Hayal kırıklığına uğrarız. Öyle siz kendi bildiğiniz gibi oynayamazsınız. Size söylenen şekilde oynayacaksınız. Orada taktiği, tekniği, sistemiyle, oyun düzeniyle  ve atletik performansıyla hepsini bir arada yapmamız gereken bölüm orası. Burada bazı şeyler  affedilebiliyor; ama orada cezayı keserler. O yüzden hayal kırıklığına uğradığım oyuncular var" diye konuştu.

Maçtaki oyunun kendisini tatmin eden bir oyun olmadığını vurgulayan Terim, ''Hem oynayacak, hem kazanacağız, hem de değişeceğiz. Bundan emin olabilirsiniz. Başka türlü şansımız yok" ifadelerini kullandı.

Futbolun bir yaşam şekli olduğunu söyleyen Terim, "Futbol dünle yaşanan bir şey değil. 3 gün kaçırırsanız, aynı ayarda diğerleriyle olamıyorsunuz. Artık futbol bir yaşam şekli. Muhakemeler ve beklentiler çok farklı oldu" ifadelerini kullandı.  

'YUNUS VE ONUN GİBİLER BURADA GÖREV ALACAK'

18 yaşındaki Yunus Akgün'ün oyuna dahil olmasıyla ilgili de konuşan Fatih Terim, "Takımın yaşını 24-25'lere çekmek lazım. Takımın yaşı yüksek. Galatasaray Yunus'u sokturuyorsa o ve onun gibiler burada görev alacak. Değişim buradan başlayacak. Formayı istiyorsa alacak. Galatasaray, akademisi vermeye devam edecek. Ozan gelecek, Celil, Doğan gelecek. Kaleci iyi gidiyor. Yavuz, İlhan geldi. Mevcut takımı bir tarafa atacak değiliz. Oynayan takım biraz daha hareketli, biraz daha konsantre olması gerekir" şeklinde konuştu. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

ABD-Türkiye krizi: ‘Yanıt vereceğiz’den ‘karı koca ilişkisine'...

SONRAKİ HABER

Canan Kaftancıoğlu, direnişteki Flormar işçilerini ziyaret etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa