02 Ağustos 2018 12:23

Feray Şahin'in babası: Karar katili aklamaya yönelik

Feray Şahin’i öldüren polisin 'kasten öldürme' suçundan yargılandığı davada savcı 'bilinçli taksirle ölüme sebep olma' suçundan ceza istedi.

Feray Şahin'in babası Bekir Şahin (Fotoğraf: MA)

Paylaş

Muhammed Abdulkadir ESEN

Feray Şahin’i öldüren polis memuru Fatih Burak Aykul’un “kasten öldürme” suçundan yargılandığı davada savcının görüşünü değiştirerek “bilinçli taksirle ölüme sebep olma” suçundan cezalandırılmasını istemesine baba Bekir Şahin, “Karar katili aklamaya yönelik” sözleriyle tepki gösterdi.

Toros Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü son sınıf öğrencisi Feray Şahin (23), İstanbul’da görev yapan ve tatil için Mersin’e gelen polis memuru Fatih Burak Aykul tarafından silahla vurularak öldürülmüştü. Aykul ise olayın kazara olduğunu öne sürmüştü.

SAVCI GÖRÜŞ DEĞİŞTİRDİ

Aykul hakkında “Kasten öldürme” iddiasıyla dava açılmıştı. Ancak davanın 5’inci duruşmasında savcılık mütalaa aşamasında görüşünü değiştirerek sanık Aykul’un “Bilinçli taksirle ölüme sebep olduğu” gerekçesiyle cezalandırılmasını istedi.

‘BAŞKA FERAYLAR ÖLMESİN’

Feray Şahin’in babası Bekir Şahin, savcının görüş değiştirmesine tepki gösterdi. Baba Şahin’e göre, karar sanık Aykul’u aklamaya yönelik. Mahkemeden yüreklerinde yanan ateşe su serpecek bir karar verilmesini beklediklerini dile getiren Şahin, “Verilecek kararın örnek olması gerekiyor. En azından bundan sonra başka Feraylar ölmesin” dedi.

‘KAZA DEĞİL KASTEN’

Kızı Feray’ın kaza sonucu değil, kasten öldürüldüğünü belirten Şahin, sanığın olayın yaşandığı andan itibaren cinayetin üstünü kapatmak için delilleri karartmaya çalıştığını söyledi. İstanbul Adli Tıp Kurumundan gelen otopsi raporunda kızının uzaktan hedef alınıp ateş edilerek öldürüldüğünün kayıtlara geçtiğini hatırlatan Şahin, “Sanığın yalan beyanları, adli tıp raporları, tanık ifadeleri ve savunmalar, kızımın kasten öldürüldüğünü gösteriyor. Zaten bundan dolayı da olayın ilk anından itibaren sanık kasten öldürmeden yargılanıyordu. Ancak, son duruşmada savcının büyük bir dönüş yaparak kasten değil bilinçli taksirle adam öldürmekten mütalaa hazırlaması bizi aile olarak bir kez daha yıktı. Canımızı çok yaktı” ifadelerini kullandı.

‘EN AĞIR CEZAYI ALSIN’

Eylül ayında gerçekleşecek olan duruşmada bu karardan dönülmesini beklediklerini ifade eden Şahin, “Kızımı kaybetmenin acısına bu kararla acı eklediler. Katilin en ağır cezayı almasını istiyoruz. Kızımın kanı yerde kalmasın. Adalete, yargıya güveniyoruz. Biz böyle bir mütalaayı hiç beklemiyorduk. Çünkü, katilin delilleri kararttığı ve yalan söylediği ortaya çıkmışken, adli tıp raporları gelmişken böyle bir kararın çıkacağını aklımızın ucundan bile geçirmiyorduk. Katil arkasında hiç iz bırakmayacak şekilde bir katliam yapmış” dedi.

‘SİLAHI OLAN İSTEDİĞİ KİŞİYİ ÖLDÜREBİLECEK Mİ?​’

Bekir Şahin yaşadığı acıyı şu sözlerle dile getirdi: Kızım artık geri gelmeyecek. Ancak, hak yerini bulsun. Bize bu acıyı çektiren, hak ettiği cezayı alsın. Elinde silah olan herkes istediği kişiyi katledebilecek mi? Hiç kimsenin hiç kimseyi öldürmeye hakkı yok. Son duruşmada suçlamanın değiştirilmesi kafamızı karıştırdı. Zaten avukatlarımız itiraz da etti. Katil bu mahkemede hak ettiği cezayı almadığı takdirde en üst mahkemeye kadar gideceğiz. Kızımızı katledenin en ağır şekilde cezalandırılması için hukuki tüm yolları kullanacağız. Bir insanın canı bu kadar ucuz değildir.

(Antep/MA)

ÖNCEKİ HABER

Somer: Muhalefet ‘kolay milliyetçi’ refleksler vermekle yetiniyor

SONRAKİ HABER

Facebook'ta 'oynanabilir reklam' dönemi başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...