02 Ağustos 2018 14:20
Son Güncellenme Tarihi: 02 Ağustos 2018 14:26

CHP'de muhalifler imzaları teslim etti, genel merkez 'yetersiz' dedi

CHP Parti Meclisi üyesi Gaye Usluer, olağanüstü kurultay talebiyle 630 imza toplandığını bildirdi. Genel merkez 'Yeter sayıda imza yok' dedi.

Fotoğraf: Özge Elif Kızıl/AA

Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) parti içi muhalefet, olağanüstü seçimli kurultay için toplanan imzaları, Genel Merkez'e teslim etti. Muhalifler adına açıklama yapan Gaye Usluer, noter tasdikli imza sayısının 630 olduğunu söyledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ise "İlk incelemelerde yeterli sayının olmadığı görülüyor" dedi.

Yapılacak inceleme sonrasında imza sayısı yeterli çoğunluğa ulaşmışsa CHP 45 gün içinde seçimli olağanüstü kurultay yapacak.

'NOTER TASDİKLİ İMZA SAYIMIZ 630'

Genel Merkez’de muhalifler adına açıklama yapan Parti Meclisi üyesi Gaye Usluer şunları söyledi: "Bir düğümü hep birlikte düğüne çevirelim. Önümüzde yerel seçimler var. Yüzde 22,6'lık bir sonucumuz var. Yerel seçimlere hazırlanırken en büyük anket yakın zamandaki seçimlerdir. Bu puan, bizim yerel seçimlere giderken anket sonucumuzdur. İsteğimiz kişilerin değişmesi değildir. İsteğimiz, yeni bir yönetim anlayışının devreye girmesidir. Kurultay’ın toplanabilmesi için delege imzaları için bir noter şartı yok. Delegelerin salt çoğunluğunun beşte biri ile toplanabiliyor; ama bizim tüzüğümüzde noter şartı ve salt çoğunluk şartı var. Bugün için toplam delege sayısı 1240. Noter tasdikli imza sayımız 630." 
 
İmzaların Genel Merkez'e sunulması ile birlikte inceleme süreci başlayacak. Seçimli olağanüstü kurultayın yapılabilmesi için toplam delege sayısının yarıdan bir fazlasının imzası gerekiyor. Eğer bu çoğunluk sağlanırsa, 45 gün içerisinde olağanüstü seçimli kurultaya gidilecek.

İNCE: TOPLUMA GÜVEN VERECEK BİR DEĞİŞİME İHTİYACIMIZ VAR

CHP'nin 24 Haziran seçimlerindeki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, imzaların toplanması sonrası sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu.

"Topluma güven verecek, umut olacak, geleceği kazanacak bir değişime ihtiyacımız var" diyen İnce, "İmza verenlere, toplayanlara, örgütümüze sonsuz teşekkürler. Biz bu süreçten yarışarak ama her koşulda birleşerek çıkacağız. İmza verenler de, vermeyenler de partimizin evlatlarıdır" dedi.

GENEL MERKEZ: YETERLİ SAYININ OLMADIĞI GÖRÜLÜYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, imzalara dair açıklamasında "İlk incelemelerde olağanüstü kurultay için yeterli sayının olmadığı görülüyor. Ama incelemeler devam ediyor" dedi.

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI: İMZALARIN MÜKERRER OLUP OLMADIĞINA BAKILACAK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, imzaların değerlendirileceğini, belgelerin mükerrer olup olmadığına bakılacağını, yeterli sayıda imzanın olması halinde ise gereğinin yapılacağını açıkladı.

Torun'un açıklaması şöyle:

"Bakılacak. 630 imza onların iddiası. Bu sayıya ulaşıldıysa tüzük belli. Tüzüğün gereği yapılacak. Ama belgelerin doğruluğu, mükerrer olup olmadığı, fotokopi olup olmadığı, bunların hepsi değerlendirilecek" dedi. İmzaların tek tek değerlendirileceğini vurgulayan Seyit Tosun, "İmzalara bakıldıktan sonra eğer tüzüğümüze göre yeterli sayıya ulaşmışlarsa tarih açık ve net. Ama ulaşmamışlarsa sonuç belli." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP: Eğitimdeki bu başarısızlık MEB’in sorumluluğudur

SONRAKİ HABER

Ekmek arası kedi seven ALF, ekranlara geri dönüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...