14 Temmuz 2018 15:28
Son Güncellenme Tarihi: 14 Temmuz 2018 18:26

Ankara’ya yürüyüş başlatan Somalı anneler İzmit’e ulaştı

Soma Katliamı davasında çıkan karara tepki göstererek Adalet için Ankara’ya yürüyüş başlatan Somalı aileler İzmit’e ulaştı.


Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Soma'da yaşanılan maden faciasının davası geçtiğimiz Çarşamba günü görüldü. Davadan çıkan karar, madenci ailelerini bir kez daha üzdü. Somalı anneler, adalet için yollara düştü. Adalet isteyen Somalı anneler bugün İzmit Sabri Yalım Parkı’ndaydı.

Soma Katliamı’nda hayatını kaybeden madencilerin anneleri geçtiğimiz günlerde adalet için Soma’dan yola çıktı. Çanakkale, İstanbul, Kocaeli ve Zonguldak’ta adalet buluşmaları yapacak olan anneler 16 Temmuz Pazartesi günü HSK önüne giderek davada verilen kararları protesto edecek. Anneler başladıkları yürüyüşte bugün İzmit Sabri Yalım Parkı’ndaydı. Annelerin yaptıkları yürüyüşün İzmit kısmına, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi, grevde olan Flormar işçileri, EMEP İl Başkanı Arzu Erkan, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, CHP Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet ve CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar da destek verdi.

Somalı ailelerin basın açıklamasından sonra Eğitim Sen Kocaeli şubesinde forum gerçekleştirdi. Forumda ilk sözü alan Gülsüm Koçak, 'Oğlumu kaybetmiş bir anneyim. Eşim de aynı ocaktan emekli oldu. Çocuklarımızın kaderi 15 yıl değil. Bir üst tabakaya kesinlikle ceza verilmedi, koca patron beraat etti. Adalet para ve sermayesi olana işliyor. Ben çocuğumun adaletini arıyorum. Adalet bir gün onlara da lazım olur. Adalet ezilenlerin yanında olsun, biz böyle bir adalet istiyoruz. Adaletin gözlerini bağladılar yere düşürdüler, ensesinden bağladılar. Adaleti tabutun içine koydular, gömdüler. Çocuklarımızın adaleti için birlik olmalıyız” dedi. Forum katılımcıların soruları ve yanıtların ardından 16 Temmuzda Ankara’da yapılacak eyleme çağrı ile sonlandırıldı. Somalı anneler yarın Zonguldak'ta maden işçileri, maden işçilerinin aileleri ile bir araya gelecekler. (Kocaeli/EVRENSEL)

YÜRÜYÜŞLERİ DEVAM EDEN SOMALI AİLELER GÜN İÇİNDE TUZLA’DAYDI

Soma Katliamı’nda evlatlarını kaybeden ailelerin “Soma için adalet” talebiyle başlattıkları “Adaleti yeryüzüne çıkarıyoruz” yürüyüşü sürüyor. Aileler Tuzla’da tersane işçileriyle ortak açıklama yaptı. Tuzla’da yaptıkları açıklamanın ardından Kocaeli’ye geçen aileler, 15 Temmuz’da Zonguldak’ta, 16 Temmuz (Pazartesi) ise Ankara’da bulunan Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) önünde basın açıklaması yapacak.

HSK ÖNÜNDE OLACAKLAR

Aileler Tuzla’da bulunan İçmeler Köprüsü’nde Limter-İş Üyesi tersane işçileriyle ortak açıklama yaptı. Soma Katliamı’nda yaşamını yitiren Uğur Çolak’ın babası Süleyman Çolak, “Alın teriyle çalışan, tüm vicdanlı insanları HSK önüne çağırıyoruz. Biz bu kararı bekliyorduk. Bu kararın sanıklara ödül olduğunu biliyoruz. Adalet arayışımız devam edecektir. Her şeyi yapmaya hazırız” sözleriyle Ankara’da HSK önünde yapacakları basın açıklamasına çağrı yaptı.

TERSANE PATRONU DA MADEN PATRONU DA CEZA ALMIYOR

DİSK Yönetim Kurulu Üyesi ve Limter-İş Genel Başkanı Kamber Saygılı ise Tuzla tersanesinde yaşanan iş cinayetlerinin ardından patronların ceza almadığını hatırlatarak şunları söyledi: “Soma’da yaşanan iş cinayetinin ardından mahkemelerde işçi aileleri yıllarca mahkemelere gittiler. Adalet yerini bulsun diye, ölen işçi arkadaşlarımızın hesabı sorulsun, maden patronu cezalandırılsın diye. ancak 301 arkadaşımızın yaşamını yitirmesinin faili olan maden patronu beraat etti. Bazı sanıklara ödül anlamına gelen cezalar verildi.” Açıklama “Biz bitti demeden bu dava bitmez” sloganlarıyla sona erdi. (İstanbul/EVRENSEL)

SAĞLIK-İŞ İZMİR ŞUBESİ ÜYELERİNDEN SOMA KARARINA TEPKİ

Türkiye Sağlık-İş Sendikası İzmir Şubesi Soma Katliamı davasında verilen kararı protesto ederek, iş yerlerinde ‘Soma için adalet’ talep ettiler.

301 işçinin yaşamını yitirdiği Soma Katliamı davasında verilen karara tepkiler sürüyor. Dokuz Eylül Hastanesi önünde açıklama yapan Türkiye Sağlık-İş sendikası İzmir Şubesi iş yeri temsilcileri de davada verilen kararı protesto etti. ‘Soma için adalet’ dövizleri ile birlikte açıklama yapan sağlık işçileri, “İş cinayetlerine karşı ortak mücadele için üzerimize düşeni yapacağız” dedi. Açıklamanın devamında, “Soma’da yaşanan toplumun adalete olan inancını bir kere daha sarsmıştır. Bizler sağlık işçileri olarak Soma’da iş cinayetinde hayatını kaybeden 301 maden işçisinin ailelerinin acısını paylaşıyor, iş cinayetlerine karşı tüm kesimlerinde ortak mücadelesi için üzerimize düşeni yapacağız diyoruz” ifadelerine yer verildi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kars'ta kazların hastalık nedeniyle öldüğü iddia edildi

SONRAKİ HABER

Şule Çet’in ölümünde tecavüz ve cinayet şüphesi: 2 şüpheli tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa