26 Ocak 2018 00:31

Avcılar Belediyesinde ücret çilesi sürüyor

Avcılar Belediyesi Fen İşlerine bağlı Baş Şoförlük, Destek Hizmetleri ve Park Bahçeler ve Spor Müdürlüğü bölümlerinde işçilerin ücret alacağı ödenmedi

Paylaş

Vedat YALVAÇ
İstanbul

CHP’li Avcılar Belediyesinin Fen İşlerine bağlı Baş Şoförlük, Destek Hizmetleri ve Park Bahçeler ve Spor Müdürlüğü bölümlerinde çalışan yüzlerce işçinin ücret alacakları yine ödenmedi.

Daha önce verilen sözlere rağmen Fen İşleri Müdürlüğünde çalışan işçilerin 4 buçuk aylık ücret alacağının yalnızca 2 ayı, Veterinerlik Müdürlüğünde çalışan işçilerin 5 aylık alacaklarının yalnızca 2 ayı, Park Bahçeler Müdürlüğünde çalışan işçilerin 4 buçuk aylık alacaklarının yalnızca 1 ayı, Spor Müdürlüğünde çalışan işçilerin 9 aylık alacaklarının yalnızca 6 ayı verildi. Öte yandan kadrolu işçilerin 2015 yılından beri biriken sosyal hak alacakları ise 35-40 bin lirayı buldu. 

'HİÇBİR SÖZ TUTULMADI'

Avcılar Belediyesi çalışanı işçiler yaklaşık 1 buçuk yıldır ücretlerini düzenli alamıyor. 50 gündür bireysel iş görmezlik hakkını kullanarak işe giden ancak çalışmayan işçilere, ücretlerini ödeyeceği sözünü veren Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak yine sözünü tutmadı. İşçilere ödeme yapmak için yapılan 17 milyon liranın yalnızca 4 milyonunun işçilere ödendiğini söyleyen Belediye-İş İstanbul 2 No’lu Şube Mali Sekreteri Savaş Doğan, “4 ayı aşkın süredir ücret almıyoruz. Belediye Başkanı Handan Toprak’la görüştüğümüzde borçlanma yapıp alacaklarımızı ödeyeceğini söyledi. Bizi bugüne kadar kadar bekletti. Ancak bize söylenen hiçbir söz tutulmadı” diye konuştu. 

'ARTIK YETER'

“Bütün iyi niyetimizi ortaya koyarak Belediye Başkanına güvendik ve ücretlerin ödeneceğini düşünüyorduk” diyen Doğan şöyle devam etti: “1 buçuk yıla yakındır arkadaşlarımız bu sorunları yaşıyor. Hem maddi hem manevi olarak mağduriyeti yaşıyorlar. Artık yeter diyoruz. Biz bu sorunu belediye yönetimine, CHP İstanbul il yönetimine, CHP’nin genel merkez yönetimine tüm iyi niyetimizle anlatıyoruz. Bu saatten sonra hakkımızı almak için ne gerekiyorsa sonuna kadar yapacağız. İşçi arkadaşlarımızla birlikte eylem planı çıkararak mücadele edeceğiz. Herkesin duyarlılık göstererek bize katkı sunacağına inanıyoruz. Bundan önceki eylemlerimiz iyi niyetli ve pasifti. Ancak bundan sonra böyle olmayacak.” 

ÖNCEKİ HABER

Ümraniye'de ünlü bir giyim mağazasında soygun

SONRAKİ HABER

KHK ile ihraçta örgüt bağı bulunmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...