18 Ocak 2018 04:41

Canan Kaftancıoğlu köşe yazarlarının gündeminde

Canan Kaftancıoğlu'nun CHP İstanbul il başkanlığına seçilmesi sonrası gündeme getirilen tweet'leri köşe yazarlarının baş gündemi olmayı sürdürüyor.

Paylaş

CHP İstanbul il başkanlığına seçilmesi sonrası Canan Kaftancıoğlu’ya karşı başlatılan karalama kampanyası siyasi yelpazenin farklı kanatlarında yer alan gazetelerin köşe yazarları tarafından sürdürülüyor. Hürriyet’te Ahmet Hakan, “Canan Kaftancıoğlu’nun görevden alınması” yönlü çağrılara destek veren bir yazı yazdı. Abdulkadir Selvi, Kaftancıoğlu seçimiyle CHP’nin İstanbul seçimlerini Erdoğan’a teslim ettiğini öne sürdü.

İktidar medyası ve Aydınlık’ta Kaftancıoğlu karşıtı yazılara devam edilirken Habertürk’ten Muharrem Sarıkaya ise CHP içerisinde yaşananlara dikkat çekti ve “Çekişmenin önünde Kaftancıoğlu gözükse de gerisinde CHP’nin klasik hale gelmiş yerel iktidar mücadelesi var” dedi.

AHMET HAKAN: CHP’LİLER ESNAF GEZİSİNE BİLE ÇIKAMAZ

Hürriyet’te Ahmet Hakan, “Canan Kaftancıoğlu istifa etmeli ya da görevden alınmalı” başlıklı bir köşe yazısı yazarak Kaftancıoğlu’nun günlerdir tartışılan eski tweet’lerine gönderme yaptı ve “O tweet’leri atan birinin CHP gibi merkeze yakın siyaset yapma iddiasındaki bir partinin İstanbul İl Başkanı olması, CHP’yi İstanbul’da geriletir. O kadar geriletir ki... CHP’liler... İstanbul’da esnaf gezisine bile çıkamaz” dedi.

Kaftancıoğlu’yu “Ergen siyaseti yapmaya teşne, siyasi olgunluktan nasibini almamış” olarak tanımlayan Ahmet Hakan, “Eğer Kemal Kılıçdaroğlu... Canan Kaftancıloğlu’nun attığı o tweet’leri bilerek ve o tweet’ler üzerinden CHP’nin yıpratılacağını öngörerek... Canan Kaftancıoğlu’nun adaylığına destek verdiyse... Yaptığı basiretsizliktir. Eğer Kemal Kılıçdaroğlu... Canan Kaftancıloğlu’nun attığı o tweet’leri bilmeyerek... Ve o tweet’ler üzerinden CHP’nin yıpratılacağını öngöremeyerek... Canan Kaftancıoğlu’nun adaylığına destek verdiyse... Yaptığı çok daha büyük basiretsizliktir” ifadelerini kullandı.

SELVİ: TWEET'LERİ AK PARTİLİLER CHP'LİLERDEN ÖĞRENDİ

Hürriyet’ten Abdulkadir Selvi ise bugünkü köşe yazısının “Siyaseti sarsan tweet’ler” bölümünde şunları yazdı: “Canan Hanım’ın tweet’lerinden, AK Partililerin haberi CHP’liler sayesinde oldu diyeyim de gerisini siz anlayın. AK Parti’nin 2019 seçim kampanyası belli oldu. Rahmetli Savaş Ay’ın, SSK Genel Müdürü olduğu dönemde Kılıçdaroğlu ile yaptığı TV programını seçim meydanlarında kullanan Erdoğan, Kaftancıoğlu’nun tweet’lerini es geçer mi? Şimdi o tweet’leri meydanlara kurduracağı ekranlardan kitlelere izletip, CHP’yi yerden yere vuracak.”

Selvi, Kaftancıoğlu’nun Ermeni Soykırımı’nda yaşamını yitirenleri anan, Hrant Dink’in oğlu Arat Dink’in “Devlet katil değil seri katil” sözünü hatırlatan, eşinin domuz eti yemesine gönderme yapan tweet’lerine de vurgu yaparak “Canan Hanım artık Gezi’de bir eylemci değil, CHP’nin İstanbul İl Başkanı. Tweet’leri sadece kendisini değil CHP’yi de bağlayacak. Müslüman Türk halkından eşinin domuz yediği tabaktaki fotoğrafla mı oy isteyecek?  Muhafazakâr bir toplum olan Türk halkından, “Allah’ınız” diyerek mi oy alacak? CHP, İstanbul’da bir kadını seçerek iyi bir iş yaptı. Ama bu tweet’lerle İstanbul seçimlerini Erdoğan’a hediye etti” dedi.

ÖNKİBAR, ÇİRKİN İFADELERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Kaftancıoğlu’ya “Ermenici Canan” ifadesiyle saldıran ve “İstifa ettirin” diyen Aydınlık yazarı Sabahattin Önkibar, bugünkü yazısında da benzer söylemleri sürdürdü. Önkibar, “Ermenici Canan CHP’yi doğurtacak” sözüyle CHP’nin bu tartışmalar sebebiyle bölüneceğini öne sürdü. Aynı gazeteden İsmet Özçelik de “CHP, AKP’ye çalışıyor” başlıklı yazısında Kaftancıoğlu seçimine de değindi ve “Gerçek CHP’liler CHP’den umudunu kesmiş durumda” dedi.

KEKEÇ: KOLTUĞU KAPTI MUSTAFA KEMAL’İN YOLDAŞI OLDU

Canan Kaftancıoğlu, iktidar medyasına mensup köşe yazarlarının da baş gündemlerinden biri.

Günlerdir Kaftancıoğlu’yu yazan Ahmet Kekeç, “Koltuğu kaptı, ‘Mustafa Kemal’in yoldaşı’ oldu” yazısında Kaftancıoğlu’yu Selahattin Demirtaş’a selam göndermesi sebebiyle diline doladıktan sonra “Halkın iradesiyle seçilmiş herkesle fotoğraf verirmiş, Selahattin Demirtaş’la da verirmiş. Bundan da gurur duyarmış. Burada anahtar ifade, “halkın iradesi...” Fakat Canan Hanım “halkın iradesiyle seçilmiş” herkesle fotoğraf vermiyor. Bazılarına karşı çok kıyıcı... Mesela, halkın iradesiyle seçilmiş Erdoğan’a, “kıyıcılığın” da ötesinde, özel bir nefret besliyor...” ifadelerini kullandı.

Kekeç, Kaftancıoğlu’nun il başkanlığı koltuğuna oturmasının ardından “Koltuğunda rahat oturabilmek ve bundan sonra spekülasyonlarla anılmamak için mi duygularından ödün verdiğini” ima etti ve “Mustafa Kemal’in yoldaşıyız” açıklamasını da buna bağladı.

Star’da Halime Kökçe ve Mehmet Metiner, Sabah’ta Salih Tuna, Engin Ardıç, Fahrettin Altun yandaşlar arasında Kaftancıoğlu’yu yazmaya devam eden diğer isimler oldu.

SARIKAYA: CHP’DEKİ HAREKETLİLİĞİ KAFTANCIOĞLU TETİKLEDİ

Habertürk’ten Muharrem Sarıkaya ise “Yerel odaklılar” başlıklı köşe yazısında tartışmayı daha çok CHP özelinde ele aldı. Ümit Kocasakal’ın ardından Muharrem İnce’nin de genel başkanlığa adaylığını açıklayacağını yazan Sarıkaya, CHP’deki son hareketliliği Kaftancıoğlu’nun seçilmesinin tetiklediğini vurguladı. Sarıkaya, Kaftancıoğlu’nun dün görevi devralmak için gittiği il başkanlığında hiçbir belediye başkanının hazır bulunmamasına dikkat çekti ve “Devir-teslim töreninde Sezgin Tanrıkulu ve Ali Şeker’in dışında göze çarpan milletvekili yoktu” dedi.
“Anlaşılan o ki Kaftancıoğlu’nun sosyal medya paylaşımları CHP Büyük Kurultayı’nın da ana konusu olacak. Ancak şu da görülmeli ki genetik klik çekişmesi yapanların ağırlıklı bölümünün geçmiş sosyal medya paylaşımları, birkaçı hariç Kaftancıoğlu’ndan farklı değil” vurgusu yapan Sarıkaya, “...Çekişmenin önünde Kaftancıoğlu gözükse de gerisinde CHP’nin klasik hale gelmiş yerel iktidar mücadelesi var. Çünkü yeni yönetim sistemiyle birlikte milletvekilliğinin icracı yönü kalmayınca, birçok partide olduğu gibi CHP’de de çoğu kişi belediye başkanlığı için kolları sıvadı. Bu da kimin, kiminle yerel iktidarı ele geçirebileceğine dönük hesaplarını yeniden yapmasına yol açtı, partinin genel siyasetini yerelleştirdi” dedi.
(MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Yardımcı doçent unvanının kaldırılması için teklif

SONRAKİ HABER

AYM Başkanı Arslan, AİHM'yi ziyaret edecek 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...