Avcılar Belediyesi işçileri: Ücretleri ödeyin

3 aydır ücretleri ödenmeyen Avcılar Belediyesi işçileri: Ücretlerimiz ödensin, sendika seçme hakkına karışılmasın. 

16 Ocak 2018 12:33
Paylaş

Ücretleri 3 ayı aşkın süredir ödenmeyen Avcılar Belediyesi çalışanı taşeron işçiler, sendikaları Belediye İş İstanbul 2 No’lu Şube ile belediye önünde açıklama yaptı. Ücretlerin son 2 yıldır düzenli ödenmediğini söyleyen Şube Başkanı Erol Özdemir, “Üyelerimizin birikmiş alacaklarının derhal ödenmesini istiyoruz” dedi.

CHP’li Avcılar Belediyesi, Fen İşlerine bağlı baş şoförlük, destek hizmetleri ve park bahçeler müdürlüğü bölümlerinde çalışan taşeron işçilerin ücretlerini 3 aydır ödemiyor. Belediye İş İstanbul 2 No’lu Şube yöneticileri ve üyeleri dün belediye önünde açıklama yaptı. 

Açıklamaya Liman-İş, DERİTEKS ve Emek Partisi yöneticileri de destek verdi.

Burada konuşan Belediye-İş İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Erol Özdemir, “Taşeron işçisi arkadaşlarımızın tek geçim kaynakları olan maaşları son 2 yıldır düzensiz olmak üzere, 3 aydır hiç ödenmiyor. İşçi arkadaşlarımız evlerine ekmek götüremiyor, çocuklarına harçlık veremiyor, kira ödeyemiyor, bazen çocukları doysun diye aç yatıyor. Peki bunların sorumlusu olan Avcılar Belediye yönetimi ne yapıyor? Koskocaman bir hiç” dedi.

YÖNETİM İŞÇİLERİ BÖLMEYE ÇALIŞIYOR

“Başta Belediye Başkanı Handan Toprak Benli olmak üzere, Avcılar Belediye yönetimi asli işleri için kafa yoracağına, işçi alacaklarını ödemek için kaynak yaratma çabası içerisine gireceğine işçi iradesi kırmak için her yola başvuruyor” diyen Özdemir şöyle devam etti: “Her şeyi göze alıp sendikalı olmak için mücadele vermiş, Avcılar sokaklarında hakkı için direnmiş, karşılığında baskı mobbing, yüz kızartıcı suç iftirası ile işten atılmayı görmüş işçilerin sendikal iradesine müdahale ediyor. Özellikle temizlik işinde çalışan işçi arkadaşlarımızı başkan yardımcılarının, şeflerin, çavuşların ve onbaşıların eliyle DİSK/Genel-İş’e yönlendiriyor.”

Genel-İş’e de seslenen Özdemir, “Genel-İş Sendikası kararlı, mücadeleci, emekten, sınıftan yana örgütlenmeyi değil, kolaycı sendikalaşmayı savunmayı bir an önce terk etmelidir. Bu açık ve aleni olarak bir tür saldırıdır. Bu saldırılar, emekçilerin birlikteliğine zarar veren, sermayenin istediği bir şekilde sendikalara güvensizliği büyüten, işçiler arası sınıf kardeşliğini değil, sermayenin yarattığı burjuva siyaset algısıyla kutuplaşma yaratan, sınıf kardeşliğinin muğlaklaştırıldığı bir yaklaşımdır, düşmancadır” diye konuştu.

İŞÇİLERİN ALACAKLARINI ÖDEYİN

Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli’ye de seslenen Özdemir şunları söyledi: “Üyelerimizin birikmiş alacaklarının derhal ödenmesini, sendikal rekabet adı altında üyelerimiz işçilere baskı yapan yöneticilerini sahadan çekmesini, işçilerin özgür iradesiyle sendika seçme hakkına karışılmamasını istiyoruz. Aksi halde yaşanacak olumsuzluklardan sorumlu olmayacağımızı kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz.” (İstanbul/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Artvinliler 40 bin imzayla Mecliste

SONRAKİ HABER

520 gazeteciye 3 bin 672 yıllık hapis tehdidi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...