04 Aralık 2017 14:55

EMEP'ten Akkim ziyareti: Biz işçilerle aynı gemideyiz

Emek Partisi İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros, 173 gündür Hadımköy’de fabrika önünde direnişte olan Akkim işçilerini ziyaret etti.

Paylaş

Emek Partisi İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros, Türk-İş’e bağlı Petrol-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılan ve 173 gündür Hadımköy’de fabrika önünde direnişte olan Akkim işçilerini ziyaret etti.

 

İşçilere seslenen Barbaros, “Aynı gemideyiz diyorlar, milyonları götürüyorlar, biz yanımızdaki işçiyle aynı gemideyiz, başka kimseyle aynı gemide değiliz. Aynı gemide olmadığımızı bu kış koşullarında, yağmurda, çamurda, direniş çadırında kimlerle yan yana olduğumuza bakarak görebiliriz” dedi. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde devam eden işçi direnişlerine dikkat çeken Barbaros, “Sendikalı olmak, örgütlü olmak sınıf mücadelesi açısından çok önemli. Ama önemli olan işçi doğruyla yanlışı kendisi ayırt edecek, mücadele ettikçe bir pencereden bakmayı öğrenecek” diye konuştu. Barbaros, Emek Partisi olarak Akkim işçilerinin yanında olduklarını vurguladı.
 
Akkim işçileri de “Yaşayarak öğreniyoruz. Bu süre içinde kimin yanımızda kimin karşımızda olduğunu daha iyi anlıyoruz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

 

{{339308}}

 

{{339035}}

 

{{338229}}

 

{{337720}}

 

{{337677}}

ÖNCEKİ HABER

Akademisyenlere destek paneli

SONRAKİ HABER

Cizre-İdil karayolunda kaza: 1 ölü, 4 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...