17 Ekim 2017 13:05

Gökçek'in gidişi hakkında üç iddia

Melih Gökçek’in, 'bugün, yarın istifa eder' beklentisi sürerken Gökçek’in gidişi hakkında üç ayrı iddia dillendiriliyor.

Paylaş

Bütün gözler, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, “bugün, yarın istifa eder” beklentisine çevrilirken, yeni iddialar da dinlendirilmeye başladı.

ANKA’dan Besti Karalar’ın haberine göre Ankara’da, Gökçek’in istifa tarihi için 20 Ekim (Cuma) işaret edilirken, kimileri tarafından da Gökçek’in, TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda görüşmeleri devam eden ve torba yasada yer alan “Gökçek maddesi” geçtikten sonra istifa edeceği belirtiliyor. Torba yasada, Atatürk Orman Çiftliği arazisi içinde hayvanat bahçesi olarak ayrılan arazinin Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne devir süresi 10 yıldan 30 yıla çıkartılıyor. Konuşulan bir diğer iddia ise bu ihtimallerin dışında Gökçek’in bugün yarın istifa edebileceği.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in istifası bekleniyor. Ancak Gökçek’in ne zaman istifa edeceği merak konusu. Gökçek henüz istifa etmedi ama iddialar da devam ediyor.

ANKA’ya verilen bilgilere göre, Ankara kulislerinde şu üç iddia konuşuluyor:

Gökçek’in 20 Ekim’de istifa edebileceği belirtilirken gerekçesi de şöyle dile getiriliyor:

“Gökçek için 20 Ekim önemli. 20 Ekim’de doğdu, 20 Ekim’de evlendi. 20 Ekim’de milletvekili seçildi. İstifa tarihi de onun için anlam taşıyabilir. Çünkü 20 Ekim’de kamuoyuna, ‘mağdur’ mesajı verebilir. Dolayısıyla Gökçek, 20 Ekim’de istifa edebilir.”

ANKAPARK MI?

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşmeleri devam eden torba yasada, Atatürk Orman Çiftliği arazisi içinde hayvanat bahçesi olarak ayrılan arazinin Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne devir süresi 10 yıldan 30 yıla çıkartılıyor. Gökçek’in, “en büyük projem” dediği ANKAPark ile ilgili maddenin Meclis’ten geçmesini beklediği, kiraya verdikten sonra istifa edeceği de iddialar arasında.

HAFTA ORTASI

Ankara’da konuşulan bir diğer iddia ise bu ihtimallerin dışında Gökçek’in bugün yarın istifa edebileceği. (HABER SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Yıldırım-Kılıçdaroğlu görüşmesi sona erdi

SONRAKİ HABER

Mersin’de polis aracına bombalı saldırı: 12 polis yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...