11 Eylül 2017 16:38

Bozdağ ‘SİHA hata yapmaz’ dedi, Tanrıkulu’yu hedef gösterdi

Bekir Bozdağ SİHA’lar için 'hata yapmaz' diyerek CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun açıklamalarını haksız ve hukuksuz olduğunu savundu.

Paylaş

Hükümet Sözcüsü Bozdağ, Hakkari’de SİHA’nın bombardımanı sonucu bir sivilin yaşamını yitirdiği 3 sivilin yaralandığı olayı gündeme getiren CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun açıklamalarını haksız ve hukuksuz olduğunu savundu. Tanrıkulu’nun açıklamaları için de, “büyük densizliktir” dedi. Bozdağ, SİHA’lar için de “SİHA’dan alınan görüntüler çok net, detaylar açık bir şekilde görüntülüyor. Bir yanılma imkanının olmadığını belirtmek isterim” dedi. 

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında basına açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, yaptığı açıklamada CHP’ye yüklendi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Terörü dört senede bitiririm” sözlerini değerlendiren Bekir Bozdağ, HDP’nin Adalet Yürüyüşü’ne verdiği destek üzerinden CHP’yi hedef göstererek şunları söyledi: “Kılıçdaroğlu eğer terörü dört yıl içinde bitirecekse önce yürüdüğü kişilerden başlaması lazım. HDP, PKK terör örgütünün siyasal bir uzantısı. Hep beraber biliyoruz ve Adalet Yürüyüşü’nde, diğer pek çok konuda nasıl bir dayanışma içinde olduğunu görüyoruz, önce bir oradan başlasın. En son Sezgin Tanrıkulu bir açıklama yaptı. Terörle mücadele eden güvenlik güçlerimizin bu mücadelesini ve bu mücadelede SİHA’ların kullanılmasını alçaklık olarak nitelendiren değerlendirmede bulundu. Bence önce dönüp bir ona demesi lazım, ‘Sen bu sözünle neyi kasdediyorsun? Terör örgütünden, teröristlerden yana mısın? Yoksa Türk milletinden, Türkiye Cumhuriyeti devletinden yana mısın?​’ deyip ona bu yaptıklarının hesabını sorması lazım.”

Silahlı insansız hava aracına (SİHA) ilişkin açıklama yapan Bozdağ, “SİHA’lar da güvenlik güçlerimizin kullandığı önemli bir enstrümandır. Terörün belinin kıran SİHA’ları eleştiren milletvekili Kılıçdaroğlu’nun partisindeki milletvekilidir” dedi. 

TANRIKULU’NUN AÇIKLAMALARINA ‘DENSİZLİK’ DEDİ

SİHA’larla ilgili süren tartışmalara ilişkin konuşmasını sürdüren Bekir Bozdağ, Sezgin Tanrıkulu’nun yaptığı açıklamaların haksız ve saygısız olduğunu öne sürdü. Bozdağ Tanrıkulu’yu hedef alarak, “Türk milletine, güvenlik güçlerine bu açıklamasıyla hakaret etmiştir. Bunu ‘alçaklık’ olarak nitelendirmiştir. Bu büyük bir densizliktir” dedi. 

SİHA’ların teknik durumuna ilişkin de konuşan Bozdağ, “SİHA’dan alınan görüntüler çok net, detaylar açık bir şekilde görüntülüyor. Bir yanılma imkanının olmadığını belirtmek isterim” dedi. “Teröristin kimliği olur mu? Dünyanın neresinde teröriste kimlik soruluyor?​” diyen Bozdağ, devamında, “Böyle bir şey olamaz. Sayın Kılıçdaroğlu açıklarsa, onlara kimliği kim veriyor, nasıl sorulacak ondan öğrenmiş oluruz. Benim bildiğim teröristin kimliği, belgesi olmaz. Onunla mücadele bellidir. 40 yıllık büyük bir tecrübesi vardır” dedi. 

Sezgin Tanrıkulu’yu ‘terör propagandası’ yapmakla suçlayan Bekir Bozdağ, “Bu kişilerden birisi olay yerinde hayatını kaybediyor. İki tanesi elde, iki tanesi taburcu elde ediyor. Yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu durumda. Bunların terör örgütü oldukları hususunda yeteri kadar bilgi var” dedi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirten Bozdağ, “Kılıçdaroğlu’dan şunu beklerdim: Sezgin Tanrıkulu’yu disipline sevk etmesini partisinden uzaklaştırmasını beklerdim. Demek ki Kılıçdaroğlu da o görüşü paylaşıyor.

‘HUKUKA AYKIRI BİR İŞ YOK’

Amerika’daki İran’a yönelik ambargonun delinmesi soruşturmasında Ekonomi eski Bakanı Zafer Çağlayan hakkında tutuklama kararı verilmesini değerlendiren Hükümet Sözcüsü Bozdağ şöyle konuştu:

“Türkiye ile İran arasındaki ticari ilişkilerin hepsi hem ülkemizin ulusal hukukuna hem de uluslararası hukuka uygundur. Ulusal ve uluslararası hukuka aykırı hiçbir ticari işlem yapılmamıştır, yoktur böyle bir işlem. Konusu suç olan bir işlem yapılması ise asla mümkün değildir. Türkiye’nin bankalarının ve Türkiye’nin yaptığı bütün ticari işlemler uluslararası hukuk çerçevesinde yapılmaktadır. O nedenle hukuka aykırı bir iş yok, suç olan bir iş de kesinlikle yoktur.

Peki ABD’de Rıza Sarraf üzerinden yapılmak istenen şimdi de Sayın Bakanımızın isminin karıştırıldığı hadise nedir derseniz, işin özü şudur; bu 17-25 Aralık sürecinde FETÖ’nün yargı yoluyla yapmak istediği ama başaramadığı darbe teşebbüsünün aynen Amerika’da Amerikan yargısını kullanmak suretiyle tekrarından başka hiçbir şey değildir. Bildiğiniz gibi FETÖ 17-25 Aralık’ta büyük bir kumpas kurmuş, sahte delillerle Türkiye’nin iktidarına karşı yargı ve emniyet içinde yuvalanmış örgüt mensupları ile bir hukuk darbesine teşebbüs etmiştir. Daha sonra savcılık soruşturmasını yapmış ve değerlendirerek hukuka aykırı olan bütün bu işlemleri değerlendirmiş ve sonunda takipsizlik kararı vermiştir ve bu kesinleşmiştir. TBMM Araştırma Komisyonu kurmuş, konuyu enine boyuna değerlendirmiş, Yüce Divan’a sevk etmeme kararı vermiş, Genel Kurul da bu kararı onaylamıştır. Türkiye bu iftiraları-kumpasları, iftira-kumpas olmasına rağmen es geçmemiş, bunları hem Türk yargısı hem de TBMM değerlendirmiştir. Aradan geçen zaman bu 17-25 Aralık’ın FETÖ ve ortaklarının Türkiye içindeki bir kumpası olduğunu gün gibi ortaya çıkarmıştır. Bugün hiç kimsede 17-25 Aralık’ın bir kumpas ve bir terör örgütünün meşru iktidarı devirme planının bir parçası olduğu konusunda tereddüt sahibi değildir.

‘FETÖ’NÜN GÖRMEK İSTEDİĞİ HESABA BUGÜN ABD YARGISI ALET EDİLMİŞTİR’

New York Bölge Eyalet Başsavcısı, daha önceki savcı Bharara elinde olan bütün o belgeler, belde değil de kağıt parçaları, o kumpasın şeyleri FETÖ üyeleri tarafından kendilerine iletilmiştir. Onlar, ‘Biz FBI’a sorduk da oradan aldık’ peki ben soruyorum, ‘Türkiye’deki FBI yetkilisi doğruladı onu’ FBI yetkilisi bu bilgileri kimden aldı? Nasıl doğruladı? Yok. Onun için burada çok net bir şekilde Rıza Sarraf üzerinden FETÖ’nün görmek istediği hesaba bugün ABD yargısı alet edilmiştir.

‘FETÖ’NÜN 17-25 ARALIK SÜRECİNDEKİ ARGÜMANLARINI DİLLENDİRTTİĞİ KİŞİ’

Bu davanın hakimliğini yapacak olan Richard Bernan FETÖ’nün 17-25 Aralık hukuk darbesi kumpasından sonraki süreçte kendi haklılığını uluslararası topluma anlatmak için Türkiye’de düzenlediği bir uluslararası konferansa katılmış, burada moderatörlük yapmış ve FETÖ’nün argümanlarıyla Türkiye’yi ve Türk hükümetini eleştirmiştir. Şimdi işin garibi FETÖ’nün Türkiye’de ağırladığı, moderatörlük yaptırdığı ve Türk Hükümeti aleyhine FETÖ’nün 17-25 Aralık sürecindeki argümanlarını dillendirttiği kişi, Rıza Sarraf dosyası dolayısıyla Sayın Bakanımızla ilgili ve Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı ile ilgili dosyada yargılama yapıp karar verecek hakim. Buyurun bunun kararını siz verin.

‘ORTADA DELİL YOK UYDURMA ŞEYLER VAR’

Sayın Zafer Çağlayan, Türkiye Devleti’nin ekonomi Bakanı olarak, Türkiye Cumhuriyeti devletinin çıkarlarını korumakla görevlidir. Türkiye Cumhuriyeti devleti çıkarlarının gereğini yapmakla da görevlidir. Sayın Bakan Bu dönemde Türkiye Cumhuriyeti devletinin çıkarlarını korumuştur. Bunu yaparken de hem Türkiye’mizin hem de uluslararası hukukun yaslarına uygun bir şekilde görevini yapmıştır. Burada çok farklı bir şey var. Bunu hep beraber görüyoruz, takip ediyoruz. Kirli bir oyunun bir parçası bu. Ortada delil yok, uydurma şeyler var onun üzerinden giden bir hadise var. İddianamede de çok ilginç bir ifade geçiyor, bunu iddianameyi hazırlayan savcının eline verilen bilgiler üzerinden gittiğini gösteriyor. Bilgisayarda oynarken bazı kısımları unutmuş belli ki. Orada ne diyor, ‘2011’den Aralık 2013’e kadar Türkiye Ekonomi Bakanlığı yapmıştır diyor Zafer Çağlayan ve halihazırda Türk parlamentosunda görev yapmaktadır. Zafer Çağlayan Türk parlamentosunda görev mi yapıyor? Onun için çok net bir şekilde bilgisayar üzerinde kendilerine sunulan bilgiler üzerinden oynama yapıldığı açıkça gözüküyor. Normalde Amerika’daki bir mahkemenin oradaki o ayrıntıları bilebilme şansı yok. FETÖ konusunda uzman olan birebir takip eden kişilerin dahi bilemeyeceği bilgiler var onların ellerinde. Kim verdi bunları? FETÖ’cüler verdi, onlar da kullanıyor. Bu hukuk devleti bakımından kabul edilemez bir durumdur.” (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

93 kişinin zehirlendiği Aktaş Köyü'nde yaşam normale döndü  

SONRAKİ HABER

KESK ILO toplantısına katılmayacağını açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...