Stajyer öğrencileri hastane güvenliği darbetti

Staj ücreti ödemediği gerekçesiyle Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’ne alınmayan öğrencileri özel güvenlik darbetti.

12 Haziran 2017 14:25
Paylaş

Eylem NAZLIER
İstanbul

Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’nde skandal bir olay yaşandı. Zorunlu staj yapmak için hastaneye giden Özel Buğra Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, okul idaresinin hastaneye staj ücreti ödemediği gerekçesiyle hastaneye alınmadı. Buna itiraz eden öğrenciler, öğretmenler ve okul idarecileri de özel güvenlik görevlileri tarafından darbedildi. 

Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’yle staj için protokol imzaladı. 

Ancak bir buçuk aylık zorunlu staj için bu sabah saatlerinde hastaneye giden Özel Buğra Anadolu Sağlık Meslek Lisesi son sınıf öğrencileri, hastane tarafından dile getirilen ücretin okul idaresi tarafından karşılanmamasından dolayı hastaneden çıkarılmak istendi. Bu duruma itiraz eden öğrenciler, öğretmenler ve okul yöneticileri özel güvenlik görevlileri tarafından joplandı. 

BAKANLIK BİZDEN HAKKI OLMAYAN PARAYI İSTİYOR

Kamera görüntülerine de yansıyan olayla ilgili gazetemize konuşan Okul Müdürü Gökşen Çeğil, Sağlık Bakanlığı’nın protokole aykırı şekilde her yıl staj ücretlerine zam yaptığını, bu yüzden bu yıl belirlenen bedeli ödemediklerini söyledi. 

Sağlık Bakanlığı’nın her yıl hakkı olmadan staj parası istediğini ifade eden Çeğil, “On yılık bir protokol var, artışlar enflasyona bağlı olacaktı. Protokolün ilk yılında bin lirayken, bir yıl sonra bu rakam dört bine çıkarıldı. Protokole uymadan bu rakamları ödedik. Ama bu senede beş bin yapınca ödeyemedik. Bu para haklı bir para değil. Parayı bizden alıyor, çocuğun maaşını ödüyor. Hizmeti alan kendisi ama okuldan maaşı alarak hizmetin bedelini ödüyor. Çocuğun orada hastaya uyguladığı malzemelerin parasını alıyor. Yedirdiği yemeğin parasını alıyor” dedi. Bu durumu da yargıya taşıdıklarını ifade eden Çeğil, “Yargının sonuçlanmasını beklemeden bizi stajdan attılar. Ki atamazlar benim elimde protokolüm var” dedi.

ÖĞRENCİLER SENE KAYBI YAŞAYABİLİR

Bugün yaşananları da anlatan  Çeğil, “Bugün yaz stajımız başladı. Çocuklarla hastaneye girdik Bize ‘Bekleyin. Kamu Hastaneleri Birliği ile görüşeceğiz’ dediler. Bizi saat 10’a kadar oyaladılar. Sonra ‘Sizi almıyoruz’ dediler. Bizde ‘çıkmayacağız’ dedik. Çıktığımız an çocuklar sınıf tekrarına kalacak. Bu sırada  güvenlikler öğrencileri, öğretmenleri joplayarak kapının önüne attılar. Ben okul müdürüyüm aynı şekilde bana da güvenlikçiler saldırdı. Darp raporlarımızı aldık, görüntüleri aldık. Şikayet de bulunacağız” diye konuştu.

‘ÇOCUKLARIMIZIN HER YERİ MORLUK İÇİNDE

Gazetemize konuşan bir veli de, “Hastane ek bir ücret istemiş. Okul idaresi de bu ücreti vermemekte ısrar etmiş. Bu sabah çocuklar yaz stajına gidince çocukları hastaneden çıkarmaya çalışmışlar. Özel güvenlikler çocukları darp ediyorlar. Çocuklarımızın her yeri morluk içinde. Çocukları yaz stajına almayacaklarını söylemişler. Çocuklar mezun oldu, karnelerini aldılar. Sadece bu stajı kalmıştı. Bu stajı yapamadıklarında bir seneleri gidecek” diye tepki gösterdi.  

Olayla ilgili bilgi almak için Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’ni telefonla aradık. Telefonumuza yanıt veren hastane operatörü konuyla ilgili bizi Özel Güvenlik birimine yönlendirdi. Ancak güvenlik biriminden aramalarımıza yanıt veren olmadı.

Reklam
ÖNCEKİ HABER

CHP’li Ağbaba: Çocuk işçi sayısı ürkütüyor

SONRAKİ HABER

Askeri araca bombalı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...