13 Mayıs 2017 15:59

Eğitim Sen: Gülmen ve Özakça’nın talepleri kabul edilsin

Eğitim Sen, açlık grevindeki üyeleri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın taleplerinin kabul edilmesini istedi.

Paylaş

Eğitim Sen Adana Şubesi, KHK’lerin iptali ve kamu emekçilerinin işine geri dönme talebi ile 66 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın taleplerine destek vermek için basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamaya bir günlük açlık grevleri biten PSAKD, KESK’e bağlı sendikalar, TMMOB’a bağlı odalar, HDP, EMEP ve çok sayıda demokratik kitle örgütü üyeleri katıldı. Açıklamaya, CHP Adana milletvekilleri Elif Doğan Türkmen, Zülfikar İnönü Tümer ve İbrahim Özdiş ile Adana’da bulunan İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan ve ZMO Genel Başkanı Özden Özgür de destek oldu.

Basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Şube Başkanı Ahmet Karagöz, ‘Darbecilerle mücadele edeceğiz’ denilerek 1542’si Eğitim Sen üyesi 105 bin kamu emekçisinin ihraç edildiğini 37’sinin intihara sürüklendiğini hatırlatarak üyeleri Gülmen ve Özakça’nın talepleri karşılanarak haksız, hukuksuz ihraçların görevine iade edilmeleri gerektiğini ifade etti.

Soma katliamında hayatını yitirenleri de anan Karagöz, binlerce emekçinin haksız, hukuksuz yere işten atılırken çalışma hayatının yeniden düzenlenmesi, çalışma şartlarının iyileştirilmesi, hukukun ve adaletin sağlanması, işçi ölümlerinin durdurulması için güvenceli iş, insanca yaşam ve çalışma hakkı için mücadeleyi her alanda büyütmeye devam edeceklerini dile getirdi.

ÖZDİŞ: YAŞAMA VE ÇALIŞMA HAKKI İHLAL EDİLİYOR

Açıklamada söz alan CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, hukuk devletlerinin yurttaşların isteklerini dikkate aldığını, bunun için var olduğunu belirterek “200 metre uzağındaki eylemi Başbakanlık duymuyor, görmüyor. Yaşama ve çalışma gibi en doğal insan hakları ihlal ediliyor” dedi. Gülmen ve Özakça’nın sesinin duyulmamasının kabul edilemez olduğunu kaydeden Özdiş, “Haksız yere mağdur ettiğiniz insanların mağduriyetini giderin. Gasp ettiğiniz işlerini geri verin. Barış için ciddi bir adım atın” diye konuştu.

TÜRKDOĞAN: TEK ÇIKIŞ YOL HUKUKA BAĞLILIK

İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan da savaş halinde bile askıya alınamayacak haklar olduğuna vurgu yaparak “Yüz binden fazla ihraç edilen insan neyle suçlandı? Yeni bir rejim inşa edilmek isteniyor. Bu çağda tek kişi yönetimi yürüyebilir mi? Ülkenin yarısı ile kavgalı, içeride, dışarıda savaşla bir ülkenin yönetimi yürüyebilir mi? İnsan haklarına, hukuka bağlılık bizim için tek çıkış yol” diye konuştu.

Türkdoğan’ın ardından konuşan ZMO Genel Başkan Özden Özgür de ihraçların hukuksuz olduğunu belirterek ihraçlar geri dönene kadar arkadaşlarının yanında olmaya devam edeceklerini dile getirdi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Anneliğin alternatifi

SONRAKİ HABER

ByLock’u delil saymayan hakim sürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...