30 Mayıs 2012 10:16

THY’de süresiz eylem başlıyor

Havacılık iş koluna grev yasağı getirilmesine ilişkin kanun teklifinin Meclis gündemine gelmesi üzerine dün iş bırakma eylemi yapan Hava-İş üyeleri, 200 kişinin işten atılması üzerine bu akşam saatlerinde(17.00) eylemlere yeniden başlama kararı aldı.İş bırakma eylemine katılan 200 civarındaki THY çalışanın cep telefonlarına “

THY’de süresiz eylem başlıyor
Paylaş

İş bırakma eylemine katılan 200 civarındaki THY çalışanın cep telefonlarına “Yaşa dışı eyleme katıldıkları” gerekçe gösterilerek işten atıldıklarına dair mesaj gönderilmiş, bugün işe giden çalışanlar işe alınmamışlardı.

Bunun üzerine durumu değerlendirmek üzere toplanan Hava-İş Yönetim Kurulu, grev yasağı uygulamasına ve işten atılmalara karşı yeniden eylemlere başlama kararı aldı.

Bu kararı işten atılan üyeleri ile de tartışan Hava-İş, bu akşam saatlerinde yeniden bütün üyelerini eylemlere çağırdı.    

BÜTÜN ÜYELER KATILACAK

Hava-İş Genel Eğitim Sekreteri Ayhan Uygun gazetemize yaptığı açıklamada, 200 kişiye resmi bir tebligatın yapılamadığını, cep telefonlarına mesaj atılarak işten çıkartıldıklarının söylendiğini kaydetti.   Dün üyelerinin hastalandıklarını, rapor da aldıklarını ancak bu raporların işveren tarafından kabul edilmediğini belirten Uygun, bu nedenle işten atılmış gözüktüklerini kaydetti.

Yönetim kurulu olarak bu akşamdan itibaren süresiz eylemlere başlama kararı aldıklarını aktaran Uygun, Hava-İş üyelerinin hepsinin bu eylemlere katılacağını söyledi. Geçtiğimiz günkü eylemde 280 seferin iptal olduğunun bilgisini veren Uygun, grev yasağı uygulamasından vazgeçilene ve atılan işçiler geri alınana kadar eylemlerine devam edeceklerini dile getirdi. (İstanbul/EVRENSEL)


HAVA-İŞ'İN AÇIKLAMASI

Hava-İş Sendikası tarafından yapılan yazılı açıklamada, “İşverenin içinde 6 sendika temsilcimizin de bulunduğu üyelerimize yönelik sms, e-posta ve telefon mesajı ile ilettiği yasal dayanağı olmayan yasadışı fesih bildirimlerini kabul etmiyoruz. Sendikamız temsilcileri yöneticileri ve üyeleri ile bir bütün bu emek düşmanı karara karşı türlü birlikte mücadeleyi verecektir. İşvereni uyarıyoruz ve kararını geri almasını istiyoruz. Bu nedenlerle haklarımıza ve toplu iş sözleşmemizin ortadan kaldırılmasına yönelik bu saldırılar durmadığı sürece bizde hizmet üretemez özverili çalışamaz duruma düşeceğiz düşmeye devam edeceğiz. Saat 17.00 de kendilerine yasal olmayan ve yasadışı fesih işlemi yapıldığı iddia edilen tüm arkadaşlarımız yine boş ve off olan tüm arkadaşlarımızı aileleri ile birlikte Dış Hatlar Yolcu gelişine çağırıyoruz” denildi.


‘TÜRK-İŞ BAŞKANLAR KURULU TOPLANMALI’

TEZ KOOP-İŞ Sendikası Genel Yönetim Kurulu, havacılık iş koluna grev yasağı getirme girişimlerinin salt bir yasa tasarısı olarak değerlendirilemeyeceğini belirterek, Türk-İş’i acilen Başkanlar Kurulunu toplayıp ortak tavır almaya çağırdı.

Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, yasa tasarısında gündeme getirilen yasağın gerekçesinin “Özel sektörde faaliyet gösteren şirketlerin kârlılığını korumak” olduğuna dikkat çekildi. Havacılık iş kolunda toplu pazarlık hakkının ortadan kaldırılmasının sadece Hava-İş üyesi işçilerin sorunu olmadığı belirtilen açıklamada, “Bu sorun bütün sendikaların sorunudur. Çünkü bu yaklaşım bütünüyle totaliter bir yaklaşımdır. Bütün işçilerin kazanılmış haklarına saldırının bir parçasıdır” denildi.

Açıklamada, şunlar ifade edildi: “Demokrasiye vurulan bir darbe olan bu yaklaşım aynı zamanda bütün örgütlü ve örgütsüz işçi sendikalarına yönelik bir tutumu sergilemektedir. Türk-iş Konfederasyonu tarihte bu tür saldırılara her zaman ortak tavrını ve tepkisini göstermiş ve üyelerin hak ve çıkarlarını korumak adına demokratik ve meşru haklarını kullanmıştır. Vakit kaybedilmeksizin Türk-lş Konfederasyonunun ve diğer demokratik kitle örgütlerinin bu demokrasi ayıbına son vermek adına gerekli tepkiyi göstermesini ve Türk-İş Konfederasyonunun Başkanlar Kurulunu acil toplantıya çağırarak görevini yerine getirmesini bekliyoruz”. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Biber gazı bir can daha aldı

SONRAKİ HABER

AFAD’ın ağır hasarlı dediği binalar hasarsız çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...