29 Eylül 2016 06:35

Radyo Ses: Gerçeklerden korkuyorlar

Radyo Ses çalışanı Fatma Ölmez, radyonun kapısının mühürlenmesine "Gerçeklerden korkuyorlar, yayılmasını istemiyorlar" diyerek tepki gösterdi.

Paylaş

Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) Başbakanlık kararıyla OHAL sürecinde yayımlanan 668 sayılı KHK kapsamında dün Türksat üzerinden yayın yapan ve aralarında Hayatın Sesi, TV 10, Van TV, Jiyan TV, Azadi TV ile Zarok TV'nin bulunduğu 12 televizyon kanalının yayınının durdurulması ardından bu sabah Radyo Ses'in yayını kesilerek kapısına mühür vuruldu.

Adana'dan yayın yapan Radyo Dünya'ya aynı saatlerde baskın düzenleyen polisin radyodaki aramaları devam ediyor. 

'GERÇEKLERİN HALKA ULAŞILMASINI İSTEMİYORLAR'

Sabah saat 07.00 gibi program yapmak için radyoya geldiğinde kapıdaki mühürle karşılaştığını ifade eden Radyo Ses çalışanı Fatma Ölmez, "Dün gece saat 21.30'a kadar radyodaydım. Bu karar 22 Temmuz'da alınmış. Ama bize herhangi bir tebligat yapılmadı" dedi. Dün gece kapı kırıldıktan sonra içeri girildiğini ve yayının durdurulduğunu ifade eden Ölmez, her dilden yayın yapan radyonun kapatılma gerekçesi hakkında bilgilerinin olmadığını söyledi.

Özgür basına yönelik uzun zamandır bir yönelimin söz konusu olduğunu vurgulayan Ölmez, gerçeklerin halka ulaşılmasının istenilmediğini kaydetti. "Gerçeklerin yayılmasını istemiyorlar" diyen Ölmez, "Bunun için, gazeteciler tutuklanıyor, televizyonlar kapatılıyor, radyolar kapatılıyor" diye belirtti. 

'SESİMİZİ YENİDEN ULAŞTIRACAĞIZ'

Öyle bir ülkede yaşıyoruz ki, sen gerçekleri söylediğinde ya seni tutukluyorlar, gazeteci isen gazeteni kapatıyorlar, radyo ise yayının durduruluyor" diyen Ölmez, yeniden yayın yapmak için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi. Her türlü hukuki haklarını kullanacaklarını hatırlatan Ölmez, "Yeniden halkımıza sesimizi ulaştırmak için mücadele edeceğiz" diye konuştu.

'KHK'LER ÖLÇÜSÜZ KULLANILIYOR'

Radyonun avukatı Ali Bozan ise, yayın durdurulması ve kapının mühürlenmesi kararından bu sabah bilgilerinin olduğunu belirterek, kendisine de herhangi bir bildirimin yapılmadığını aktardı. Radyo Ses hakkında Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen kimi soruşturmalar olduğunu dile getiren Bozan, şunları aktardı: "Bunlardan kaynaklı bizim de haberdar edilmemiz gerekiyordu. Ancak bilgilendirilmeksizin gece yarısı girilerek ve kapısı kırılarak radyonun mühürlenmesinin hiçbir hukuki yanı yok." KHK'lerin ölçüsüz ve keyfi kullanıldığını vurgulayan Bozan, "KHK'lerle radyoların, televizyonların kapatılmasının anayasanın hiç birinde yeri yok. Ancak OHAL'den kaynaklı KHK'ler kötü ve ölçüsüz kullanılmaktadır" şeklinde konuştu.

'HALKTAN GERÇEKLER SAKLANMAK İSTENİYOR'

RTÜK ile irtibata geçeceklerini ifade eden Bozan, "Hukuki anlamda radyonun yeniden yayına geçmesi için elimizden geleni yapacağız. Devletin yapacağı hukuksuzluklar farklı kesimler tarafından duyulmasın mı isteniyor? Kısa sürede muhalif basına yönelik bu kadar hukuksuzluk akıllara bunu getiriyor" dedi. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

HDP yol haritasını belirleyecek

SONRAKİ HABER

Havaalanı inşaatından ölen mühendis yüzde 50 kusurlu sayıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...