09 Ağustos 2016 00:40

Engelli kız çocuğuna taciz iddiası

Yüzde 95 engelli 17 yaşındaki F.Ç’nin komşusunun cinsel tacizine uğradığı iddia edildi.

Paylaş

Burcu YILDIRIM
Ankara

Yüzde 95 engelli 17 yaşındaki F.Ç’nin komşusunun cinsel tacizine uğradığı iddia edildi. Psikolojisi bozulan F.Ç. evden tek başına çıkamıyor, yalnız kalamıyor ve korkuyor. Savcılığa suç duyurusunda bulunan  ailesi, “Başka aileler de yaşamasın. Bizim utanacak, sıkılacak bir şeyimiz yok. Bu olayın peşini bırakmayacağız ve her kapıyı çalacağız” dedi.

Olay Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde yaşandı. İddiaya göre F.Ç., komşuları A.D’nin torunuyla oynamak için evlerine gitti. A.D., eşi çöp atmaya çıktığında F.Ç’yi taciz etti. Büyük korku yaşayan F.Ç’nin uğradığı tacizi kendisinden bir yaş büyük kuzeni N.Ç’ye anlatması üzerine öğrenen aile suç duyurusunda bulundu. Komşuları A.D. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yaşadıklarını gazetemize anlatan aile, A.D’nin caydırıcı bir ceza alması için hukuki mücadelelerini sonuna kadar takip edeceklerini söyledi.

‘İNSANLARA YAKLAŞAMIYOR YÜZLERİNE BAKAMIYOR’

Yüzde 95 engelli raporu bulunan F.Ç’nin yürüme bozukluğu, crigler najjar sendromu, işitme kaybı, uzun QT sendromu, kernikterus sekeli, orta düzeyde mental retardasyon sorunu bulunuyor.

Yaşadığı tacizden sonra evden çıkmayan, kendi başına hareket edemeyen F.Ç’nin kendini korumak için kapalı ve uzun kıyafetler giydiğini ve pencere kenarlarına dahi yaklaşamadığını dile getiren kuzeni N.Ç., “Kuzenim engeline rağmen hayat dolu bir kızdı. Şu an araba seslerinden bile ürker durumda. İnsanlara yaklaşamıyor, yüzlerine bakamıyor ve ağlıyor” dedi. F.Ç’nin kendisinden küçük iki erkek kardeşinin de olaydan olumsuz etkilendiğini dile getiren N.Ç, “Kardeşleri korku içerisinde ve ortalıkta rahatça dolaşan A.D’den rahatsız oluyorlar. Polislerin hala A.D’yi neden almadıklarını soruyorlar” diye konuştu.

Komşuları ile konuşmaya gittiklerinde polisi de çağırdıklarını ifade eden N.Ç,, cinsel tacizde bulunan A.D’nin oğullarından birinin, “Çok afedersiniz ben sizin yüzünüze utancımdan bakamıyorum. Eğer böyle bir taciz varsa, siz polis çağırmazsanız ben çağıracağım” dediklerini söyledi. Kuzeni N.Ç., “Ne olursa olsun bu durumlara hiçbir aile sessiz kalmamalı. İnsanın başına her şey geliyor ve ailelerin çocuklarının yanlarında durması çok önemli” dedi.

Anne N.Ç., kızlarının ifadesinin psikolojik danışman eşliğinde alındığını belirterek, “Kızımın yüzde 95 engeli var. Benim çocuğum engelli olduğu için bunları yaşamayı hak etmiyordu. Kızım onları tanıyor ve güveniyordu. Bir de küçük çocuk vardı, onu sevmek için de gidiyordu” dedi.

Anne, “Savcılıktan dilekçeyi geri çekmemiz için A.D’nin eşi ve bir oğlu evimize geldi. ‘Kocama iftira atıyorsunuz, kocam böyle bir şey yapmaz’ diye beni ikna etmeye çalıştı. Dilekçeyi geri almamızı, sürekli imza atmak zorunda kaldıklarını söyledi. ‘Siz de kurtulun biz de kurtulalım, hepimiz de rezil oluyoruz’ diye konuştu.

Bana inanmayınca kızımla konuştu.  Kızım anlatmaya başladı. Bunun üzerine kızıma inandığını söyleyen A.D’nin eşi, evimizden ayrıldı” diye yaşananları aktardı. Anne N.Ç, “Cezasını sonuna kadar çeksin. Öpmeye kıyamadığım kızıma bunu yaşatan bir insanın hak ettiği cezayı almasını istiyorum” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Erzurum'da sağanak yağış zor anlar yaşattı

SONRAKİ HABER

İşçi sahip çıktı, karşılığını göremedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa