03 Ağustos 2016 07:09

Radyo 'Cemaat', çalışanı 'PKK propagandası' ile suçlandı

Cihanbeyli’de Radyo Cihan "Cemaat propagandası yaptığı" gerekçesiyle kapatıldı. Çalışanı 'PKK propagandası yaptığı' gerekçesiyle tutuklandı.

Paylaş

Cihanbeyli’de yayın yapan Radyo Cihan, "Cemaat propagandası yaptığı" gerekçesiyle 28 Temmuz'da kapatıldı. Radyonun tek çalışanı ise "PKK propagandası yaptığı" gerekçesiyle tutuklandı. 

Konya Cihanbeyli’de ağırlıklı olarak Kürtçe ama genel olarak çok dilli yayın yapan Radyo Cihan, darbe sonrası başlatılan operasyonlar kapsamında cemaatle ilişkisi olduğu gerekçesiyle birçok tv, gazete ve radyo ile birlikte 28 Temmuz tarihinde kapatıldı. Yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında kapatılan ve tüm mal varlığına el konulan radyo, 2014’ten bu yana Cihanbeyli’de Kürtçe ve Türkçe başta olmak üzere dünya etnik dillerinde müzik yayını yapıyordu. 

Radyonun kapatılmasının ardından 28 Temmuz sabahı, Cihanbeyli Emniyet Müdürü ve Cihanbeyli Maliye Müdürü tarafından yapılan baskında ise radyonun tek çalışanı olan Bayram Parlak da gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkemece "PKK propagandası yaptığı" iddiasıyla tutuklandı. 

'HİÇBİR DELİL, EVRAK YA DA DAYANAK GÖSTERİLMEDEN KAPATILDI'

Radyonun kapatılmasına ilişkin yazılı herhangi bir evrakın kendileriyle paylaşılmadığının altını çizen radyonun avukatı Eylül Yaylacı, “Müvekkili olduğum Radyo Cihan hiçbir delil, evrak yada dayanak gösterilmeden kapatıldı ve mal varlığına el konuldu. Baskın yapan ekibin başında olan Cihanbeyli Emniyet Müdürü'nen neye dayanarak radyoyu kapattıklarını sorduğumda bana,‘Valilikten bir liste aldık biz de bilmiyoruz. Bunu yapmak zorundayız’ cevabını verdi” bilgisini paylaştı. 

'BU NASIL BİR ÇELİŞKİDİR GERÇEKTEN ANLAM VEREMİYORUM'

Av. Yaylacı, yine radyoda bulunan ve tüm kitapçılarda satılan bandrollü kitaplara örgütsel doküman denilerek el konulduğunu da aktardı. 

Radyo "Cemaat propagandası yaptığı" gerekçesiyle kapatılırken, radyo çalışanı Bayram Parlak’ın da "PKK sempatizanı olduğu" iddsiasıyla tutuklanması çelişkisine anlam veremediğini söykleyen Av. Yaylacı, "Ne radyo sahibinin ne de çalışanın hiçbir cemaatle bağlantısı yok. Bunu baskın yapan emniyet müdürü de biliyor. KHK kapsamında itiraz yolumuz kapalı olduğu için hukuki bir süreç başlatamıyoruz. Ancak Konya Valiliğine tekrar soruşturulması için başvuruda bulunduk. Yapılan bu yanlıştan derhal dönülmesini bekliyoruz" diye konuştu.

'İSMİNDEN DOLAYI BU KARARI ALDILAR'

Radyoyu 2014 yılında satın aldığını ve satın aldığından bu yana sadece etnik müzikleri yayınladıklarının altını çizen Radyo Cihan sahibi Ferit Aktepe ise, çok dilli, çok kültürlü bir yayın politikası izlediklerini belirterek, hiçbir cemaat ile bağlantılarının olmasının mümkün olmadığının altını çizdi.

Aktepe, bugün ilişkilendirilmek istendikleri cemaatin daha önce izledikleri yayın çizgileri nedeniyle hışmına uğradıklarını da ifade etti.

Aktepe, "Yaşamım boyunca demokrat biri oldum. Arkadaşlarım ve çevrem de beni tanır. Cihanbeyli çok dilli, çok kültürlü bir yer olduğu için ben de çok dilli çok kültürlü bir yayın yapıyordum. Radyoyu satın aldığımda ismi Radyo Cihan’dı. Ben de öyle devam etsin dedim. Kapatma kararını da isminden dolayı aldıklarını düşünüyorum. Araştırılırsa haklı olduğumuz ortaya çıkacaktır” diye konuştu. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

CHP’nin Darbe Komisyonundaki üyeleri belli oldu

SONRAKİ HABER

Enflasyon temmuzda beklentilerin üzerinde yükseldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa