29 Haziran 2016 13:06

‘Kuvvetli vurulmazsa polis üstünü kapatır’

10 EKİM Ankara Katliamı’nın organizatörü Yunus Durmaz'ın IŞİD’in Türkiye emiri İlhami Balı’yı bilgilendirdiği ve eylem onayları istediği ortaya çıktı.

Paylaş

Birkan BULUT
Ankara

10 EKİM Ankara Katliamı’nın organizatörü Yunus Durmaz'ın IŞİD’in Türkiye emiri İlhami Balı’yı bilgilendirdiği ve eylem onayları istediği doc.x belgelerinde, “Gaziantep’te suikast ve mıknatıslı bomba ameli yapmak için izin istiyoruz bunun artısını eksisini düşündük  aralıklı ve kuvvetli vurulmazsa  polis üstünü çabuk kapatır” ifadelerinin yer aldığı ortaya çıktı. 6 Ekim'de istenen suikast onayının ardından 30 Ekim'de Urfa'da, 27 Aralık'ta da Antep'te IŞİD'in tehdit ettiği gazeteciler öldürüldü!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 10 Ekim Ankara Katliamı ile ilgili hazırlanan iddianamede, katliamın emrini veren Yunus Durmaz'a ait aramalarda birçok örgütsel yazışma ortaya çıktı. Durmaz'ın IŞİD yöneticisi İlhami Balı'ya yazdığı belirtilen bir yazıda planlanan saldırılara izin ve yardım istenirken çarpıcı ifadeler de yer alıyor. 6 Ekim'de yazıldığı düşünülen “WRD0904.TMP.DOCX” isimli metinde “Gaziantep'te suikast ve mıknatıslı bomba ameli yapmak için izin istiyoruz bunun artısını eksisini düşündük  aralıklı ve kuvvetli vurulmazsa  polis  üstünü çabuk kapatır” ifadelerine yer veriliyor. 

GAZETECİLERE SUİKAST Mİ?

Bu ifadeler akıllara IŞİD tarafından öldürülen gazetecileri getirdi. Hatırlanacağı gibi IŞİD aleyhine çalışmalar yaptıkları için Antep ve Urfa'da gazetecilere suikastler gerçekleşmişti. 30 Ekim'de Urfa'da haftalık Arapça yayınlanan Ayn Vatan gazetesinin yazı işleri müdürü İbrahim Abdulkadir ile muhabiri Firaz Hamadi bıçakla boğazları kesilerek öldürüldü. Yine 27 Aralık'ta IŞİD aleyhinde belgesel çektikten sonra tehditler alan Suriyeli gazeteci ve aktivist Naji El Jerf, Antep'te sokak ortasında başından vurularak öldürülmüştü. 

PATRİOTLAR DA HEDEFTEYDİ

Aynı belgede IŞİD'li teröristler arasında bir irtibat sorunu olduğu ifade ediliyor ve bombalı saldırılar için izin isteniyor. Acil cevap istenilen metinde, “1: NATO patriotları çekiyor  yol güzergâhları biliniyor tamam derseniz  geçiş yollarına mayın döşeyerek bekleyeceğiz. Bunlara yapabileceğimiz en uygun amel mayın. 2: PKK'liler düğün yapıyorlar. bu düğüne sadece akraba olduğu için gelenlerde var  ama geneli PKK'li ve düğünlerde PKK bayrağı açılıyor, PKK şarkıları söyleniyor böyle bir yere amel yapalım mı diye soruyorum. Bugünlerde düğün var. Tamam derseniz amel yapacağız inşallah. 

IŞİD yöneticisi İlhami Bal'ın IŞİD emiri Yunus Durmaz'a cevaben yazdığı düşünülen, daha önce de basına yansıyan G20'ye yapılması planlanan saldırının ayrıntıları, iddiaanamede “Dek.docx.DOCX” isimli metinde ortaya çıktı. Belgede “Turistik bölgelere yapılacak ameller hakkında, ülke liderleri yakında Antalya’da toplanacaklar. Bu toplantının nerede olacağını bul. Ve hızlı bir şekilde bu toplanılacak şehirde turistik bir mekana amel yapma yollarına bak. Amel yapacağın bu nokta türklerin bulunmadığı Avrupalıların çok olduğu bir yer olsun” deniliyor. Aynı belgede yer alan “Miting ameli hakkında, neler yaptınız? Nasıl bir tertip düzenlediniz? Bilgilendirin. Ve bu amele güzel bir tertib ayarlayın." şeklinde ifadeler ile 10 Ekim Ankara Tren Gar'ı önünde meydana gelen bombalı saldırının onayının bu belge ile alındığı belirtiliyor. 

ÖNCEKİ HABER

HDP'li Yıldırım'a göre LGBTİ eylemi Ramazan'a hakaret!

SONRAKİ HABER

Cezaevi yönetimi tutukluya koltuk değneğini vermiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...