03 Mayıs 2016 10:36

Ahmet Davutoğlu'dan AKP'li vekilere: Dün destan yazdınız!

Davutoğlu, komisyon toplantısında HDP'lilere saldıran AKP'lilere seslendi: 'AK Parti grubumuzu yürekten tebrik ediyorum. Siz dün destan yazdınız.'

Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

"Sizlerle birlikte aynı davaya hizmet etmeyi hayatımın en büyük mazhariyeti sayıyorum. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 3 Kasım 2002 tarihinde milletimizden aldığı emaneti layıkıyla temsil eden AK Parti hareketinin bir mensubu olmaktan ve sizlerle aynı safta olmaktan büyük onur duyuyorum." diyerek sözlerine başlayan Davutoğlu, şunları söyledi: "Gözyaşı ve dualarla var olan bu hareket tüzüklerle, kurullarla, mevzuatla, prosedürle varlık kazanmış bir partiden çok daha fazlasıdır. Bu hareket; bin yıllık kimliğimize sürdürdüğümüz tarihi yürüyüşümüzün adıdır. Bu hareket; 200 yıllık mücadelemizin zafer sembolüdür. Nesillerce ödenen bedellerin neticesidir AK Parti... Hiçbir tartışmaya, hesaba, makama kurban edilmeksizin korunacak en kıymetli emanetimizdir."

"Kritik kavşakları milletin asli gündemini ıskalamayarak, siyaset mühendisliklerine prim vermeyerek dosdoğru bir siyasi kararlılıklar geçtik" diyen Davutoğlu, "AK Parti'nin milletin iradesinden doğan engelleme çabaları bugün de aynı şekilde devam ediyor. 7 Haziran'dan sonra 'AK Parti'nin artık sonu geldi' diyerek sevinç çığlıkları atanları hatırlayınız. Onlar aslında Türkiye'nin 2002'den beri y azmakta olduğu büyük destanın sona ermesine seviniyorlardı. Onlar aslında milli iradenin sesinin yeniden kesilebileceğine, siyasetin üzerinde yeniden vesayet hesapları yapılabileceğine seviniyorlardı. Ama hepiniz dördünüz, biz dik durduk ve heveslerini kursaklarında bıraktık. Bu ülkeyi hükümetsiz bırakmayız dedik, elimizi taşın altına koyduk." ifadelerini kullandı.

"HEPSİ FİTNENİN HİZMETKARI"

"Bölgemiz ve ülkemiz kritik bir dönemden geçiyor. Ülkeler, iç çatışmalarla yok ediliyor. Ahlaksız bir çıkar çatışmasının sonucu olarak insanlar kıyıma uğratılıyor." diyen Davutoğlu, şöyle devam etti: "Bugüne kadar bölgemizin zenginliği olan farklılıklar birer iç çatışmaya dönüştürülüyor ve bölgenin geleceğini yok edecek nifak tohumları ekiliyor. Paravan örgütler bu çatışmanın tarafı haline getirilerek, bu sürece taşeronluk yapıyor. Adları, ideolojileri farklı görünse de hepsi bu fitnenin içinde birer hizmetkâr görevi ifa ediyor. Bu yüzden bölgenin tek istikrar adası olan Türkiye'yi hedef alıyor. Türkiye'yi de bir şiddet sarmalının içine çekmek, bir kaos oluşturmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Hamdolsun; Türkiye tüm bu kirli, kanlı ve ahlaksız saldırılara karşı hak ettiği cevabı verebilecek güçtedir. Çünkü AK Parti iktidardadır."

Davutoğlu, "Milletimiz müsterih olsun. Türkiye'de güçlü bir devlet, istikrarlı bir hükümet var. Yapılan her saldırı bizi derinden üzse de, canımızı acıtsa da emin olun hak ettikleri cevabı alıyorlar. Yaptıkları saldırılar asla yanlarına kalmıyor. 7 Haziran'dan sonra kanlı ellerini ovuşturarak harekete geçen şer odakları bugüne kadar hak ettikleri cevabı aldılar." diye konuştu.

"SANAL ŞARLATANLAR VE MÜFTERİLER"

"Bize her türlü eleştiriyi getirebilirler; olabilir. Her iktidarın doğruları kadar yanlışları da olabilir. Ama bizim bu topraklara aşkımızı, bu milletle aramızdaki bağı asla sorgulayamazlar." diyen Davutoğlu, şunları söyledi: "Bizim Türkiye sevdamız onların korkak, yüzsüz, anonim, kişiliksiz ve karaktersiz saldırılarından zerre miktar etkilenmez. AK Parti, milletle siyaset yapan geleneğin son halkasıdır ve hamdolsun eski Türkiye defterini kapatmıştır. Eski Türkiye defterini yeniden açmayı hedefleyen sanal şarlatan ve müfterilerin Türkiye'ye ameliyat yapmasına da müsaade etmeyecektir. Maskeli tetikçilerin, siyaseti desise ve ayak oyunu zannedenlerin her türlü fitne fesadından geçmişte olduğu gibi bugün de bizleri Rabbimiz korusun. Bizler, küresel odakların ameliyat girişimlerine, tefrika tohumlarına pabuç bırakmadık, Allah'ın izniyle küresel güçlerin çakma yerli versiyonlarına da asla bırakmayız."

Davutoğlu, "Birileri bizi yolumuzdan alıkoymak için sığ gündemlere hapsetmeye çalışıyor olabilir. Biz bunlara takılarak yolumuzdan geri kalmayacağız, bizi yavaşlatmalarına asla izin vermeyeceğiz." dedi.

"MUTLAKA DOKUNULACAK"

HDP'li milletvekillerini hedef almayı sürdüren Davutoğlu, şöyle devam etti: "Ülkemizin içinden geçtiği koşullar AK Parti'nin varlığını daha da anlamlı kılmakta, sorumluluğumuzu daha da artırmaktadır. İşte muhalefetin hali ortada. Artık onlardan Türkiye'nin geleceği için hayırlı bir söz duymayı beklemiyoruz. Bir katkı vermelerini beklemiyoruz. Yeni anayasa için kendi tabanlarına verdikleri sözü bile tutmuyorlar. HDP, ahlaksız bir şiddeti, insanlarımızı hedef alan bir şiddeti halen savunmaya; TBMM'de dahi uygulamaya kalkışıyor. Şehirlerimizi yangın yerine çevirenlere selam göndermeye devam ediyor. Yerel yönetimlerin kendilerinde olduğu şehirlerde dahi ihanet ediyorlar. İnsanların kendilerine verdiği oylara ihanet ederek bölgesel taşeronluğu tescillenmiş, eli kanlı bir örgütün sözcülüğünü yapmaya devam ediyor. Dokunulmazlık konusu açıldığında mangalda kül bırakmayan ucuz kahramanlar, şimdi süreci engellemek için milletvekillerimize saldırıyor, pespayeliğin her türlüsünü sergiliyorlar. Gerilimi tırmandırmaya çalışarak iyice çirkinleşiyor, iyice kendilerini tüketiyorlar. Kendiler tükenirken siyaseti de tüketme ve Meclis çatısını kavganın, kargaşanın, çözümsüzlüğün adresi gibi gösterme gayreti içindeler. Şundan hiç şüpheniz olmasın; Diyarbakır Ulu Camii'nin kardeşi Bursa Ulu Cami'yi kana bulamak isteyen cani terör örgütünü destekleyen herkese dokunulacaktır, mutlaka dokunulacaktır. Hiçbir yere kaçamazlar."

Davutoğlu, "Camileri kana bulamaya teşebbüs eden bir örgüt bu coğrafyaya, bu topraklara ait olamaz. Bunları savunanlar da bu topraklara, bu millete ait olamaz. Ancak ve ancak yabancı unsurların maşası, taşeronu olabilir. Biz de o yabancı unsurların nasıl dokunulacağını gayet iyi biliyor ve gerekeni yapıyoruz. Bu maşalara gereken dersi veren, Meclis çatısı altında zorbalığa geçit vermeyen AK Parti grubumuzu yürekten tebrik ediyorum. Siz dün destan yazdınız." ifadelerini kullandı.

"KILIÇDAROĞLU SİYASAL ŞİZOFRENİ"

HDP'li vekillerin dokunulmazlıkların kaldırılmasına dair tasarıya 'evet' oyu vermesine rağmen CHP'yi de eleştiren Davutoğlu, şöyle konuştu: "Ülkemizin ana muhalefet partisinin görüntüsü siyasi bir komediden giderek bir siyasi drama, trajediye dönüşüyor. Sayın Kılıçdaroğlu'nun söylemlerindeki tutarsızlık parti tabanını bile rahatsız eder hale gelmiş durumda. Bir gün Türkiye'yi kuran parti olmaktan bahsediyor, ertesi gün Türkiye'yi iftiralar eşliğinde dışarıya şikayet ediyor. Bir gün paralel yapının sözcüsü oluyor, bir gün hendek, çukur kazanlara 'arkadaş' diyor. Partisinden bazı milletvekilleri teröre destek çıkıyor; ama o sesini bile çıkaramıyor. Galiba o milletvekilleri CHP içinde sayın Kılıçdaroğlu'nun müdahil olamadığı bir denklemle varlıklarını sürdürüyor. Kılıçdaroğlu; ne zaman konuşsa olumsuz ve karamsar bir dil kullanıyor. Aksi defalarca kanıtlanmış iftiraları gündeme getirerek gerçeğe ihanet ediyor. Toplumu korkutuyor, ayrıştırıcı bir dil kullanıyor. Karşı karşıya olduğumuz şeyin adı çok nettir. Bu kadar tutarsızlığın adı ancak siyasal şizofrenidir. Hastalıklı bir zihniyetin ürünüdür. En ağır ifadeleri kullanıp, hakaret edip sonra da 'Türkiye kutuplaşıyor' diye konuşmasına devam etmek sadece siyasal şizofreniyle izah edilebilir."

"HER MAKAMI ELİMİN TERSİYLE İTERİM"

Davutoğlu, son günlerde kamuyou gündemine gelen 'Erdoğan ve Davutoğlu arasında çatlak var' iddialarına dair de şu ifadeleri kullandı: "Birileri bizim kuşağımızın gençlik hayallerini çaldı, biz şimdi birilerinin gençlerimizin hayallerini yine çalmasına müsaade etmeyeceğiz. Zerre kadar hayrın da, zerre kadar şerrin de hesabının tutulmakta olduğunun şuuruyla hareket edeceğiz. Ülkemize, milletimize, bizi biz yapan değerlerimize ihanet etmeyeceğiz; edenlere de izin vermeyeceğiz. Silopi'de kulağıma eğilip 'Bizi yalnız bırakmayın' diyen yaşlı amca da, Bergama'da yağmur altında saatlerce bekledikten sonra ellerini semaya açıp dua eden yaşlı teyze de, dünyanın dört bir köşesinde bu hareketin başarısı için dua eden, umudunu AK Parti'ye bağlayan milyonlar da merak etmesin! Nefsimi ayaklar altına alırım, bir faninin terk etmeyeceği düşünülen her makamı elimin tersiyle iterim; ama asla bu kutlu hareketteki hiçbir dava arkadaşımın kalbini kırmam; dünya mazlumlarının tek umudu olan bu ak hareketin zarar görmesine, bu ak yürekli kadroların üzülmesine, ye’se düşmesine asla izin vermem."

"HERKES KENDİ İMTİHANINI VERECEK"

Davutoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Bugün herkes imtihandadır, herkes kendi imtihanını verecek. Biz sadece bir tek dosya tutana inanırız; şu sağ ve sol omzumuzda dosya tutanlar var ya, onlar hakkı yazsınlar, gerisi ne yazarsa yazsın. Biz onlar için geldik. Biz onların tuttukları dosyalar için yaşıyoruz. Son nefeste onların hakkımızda hayır şehadet etmesi için gayret sarf ediyoruz. Son nefesimize kadar bu dosyaların hayır içinde olması için Rabbime niyazda bulunacağım. Kim ne fitne yaparsa yapsın, kim ne üretirse üretsin, kim ne yaparsa yapsın; hepimiz önce bu iki dosya yazıcının dosyasından korkalım. Allah'tan korkalım. Başka hiçbir şeyden korkmayalım. Allah bizi bu millete mahcup etmesin! Allah hiçbirimizi kendi heva ve hevesine zebun olanlardan eylemesin. Allah bizi ülkemize hizmetten alıkoymasın, Sırat-ı Müstakim'den ayırmasın!" (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Financial Times: Davutoğlu'nun görevi tehlikede

SONRAKİ HABER

Cihatçılar Halep’i bombalıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...