02 Ekim 2015 11:19

Bakan Veysel Eroğlu: Yerli halk Yeşil Yol'a sahip çıkıyor karşı çıkanlar provokatör

Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Karadeniz’de 8 ili kapsayan Yeşil Yol’a bölge halkının sahip çıktığını iddia ederek tepki gösterenlerin ise dışarıdan gelen provokatörler olduğunu söyledi. Bu sırada söze giren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Fevzi Gümrükçüoğlu’nun "Vatandaşlarımız buna reaksiyon gösterenleri görmesinler, boğacaklar onları." demesi dikkat çekti.

Bazı temaslarda bulunmak üzere Trabzon’a gelen Bakan Eroğlu, Vali Abdil Celil Öz’ü makamından ziyaret etti. Daha sonra valilikte basın toplantısı düzenleyen Eroğlu, Trabzon’a her gelişinde müjdelerle geldiğini anlattı. Bu kez de 16 müjdeyle geldiğini ifade eden Eroğlu, başta dere ıslahları olmak üzere bakanlığına bağlı birimler tarafından 248 milyon değerinde 16 yatırımın yapılacağını söyledi.

Bakan Eroğlu, bir basın mensubunun, Yeşil Yol Projesi kapsamında kaç ağaç kesildiğine dair sorusu üzerine, bölge halkının Yeşil Yol’a sahip çıktığını iddia ederek, tepki gösterenlerin ise dışarıdan gelen provokatörler olduğunu öne sürdü. Proje 8 ili kapsamasına rağmen sadece Trabzon’da kesilen ağaç sayısıyla ilgili bilgi veren Bakan Eroğlu, şunları söyledi: “Bu yol ormandan geçmiyor, ormandan geçen kısmı çok cüzi miktarda. 13 adet ağaç kesilmiş. Yeşil Yol ne demek biliyor musunuz? Orada çok geniş otoban yapmıyoruz, mevcut yolu genişletiyoruz. Varsa bir takım köprü ve menfezler yapılıyor ve etrafına da yemyeşil, belki yüzbinlerce ağaç dikerek. 13 tane ağaç kesilmiş. İsterseniz onun yerine 13 bin adet fidan dikelim. Kabul ediyor musunuz? Bu yol orman yolu vasfında. 13 adet ağaç kesilmiştir Trabzon’da, ne kadar büyük yaygara çıkartıyorlar. Halbuki kesilen ağaçlar da ahım şahım ağaçlar değil, bodur ağaçlar.”

Türkiye’nin dünyada orman varlıklarını artıran nadir ülkelerden biri olduğunu anlatan Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, “Yeşil Yol buraya hayat verecek olan, tabiatı koruyan ve dünyaya Trabzon’un güzelliklerini anlatacak olan çok muhteşem bir şeydir. Yemyeşil olacak. 13 ağaç kesilecek, 13 bin tane oraya çok güzel fidan dikin. Talimatı verdik işte. Bizim işimiz zaten ağaçları artırmak, ormanları korumak.” ifadelerini kullandı.

BELEDİYE BAŞKANI'NDAN İLGİNÇ ÇIKIŞ

Bu sırada söze karışan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun sözleri ise dikkat çekti. Gümrükçüoğlu, “Sayın Bakanım, Büyükşehir olmamız münasebetiyle Trabzon’da biz yapıyoruz. Oradaki vatandaşlarımız buna reaksiyon gösterenleri görmesinler, boğacaklar onları. Son derece memnunlar.” dedi.

Daha sonra sözlerine devam eden Bakan Eroğlu da sözlerini şöyle tamamladı: “Oradaki vatandaşlar çok memnun. Çünkü onlar yöresel ürünler satacak. Turist gelecek, gelenler de zengin turistler. O bakımdan orada vatandaşlar ‘bir an önce yapın’ diyorlar ama dışarıdan gelen bazı insanlar, provoke etmek isteyenler buna karşı çıkıyor. Vatandaşı mı dinleyelim, 3-5 tane provokatörü mü dinleyelim, onu siz takdir edin.”

Bakan Eroğlu, daha sonra Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde muhtarlarla bir araya geldi. Yaptıkları ve yapacakları yatırımları anlatan Eroğlu, muhtarların taleplerini dinledi. (CİHAN)

 

ÖNCEKİ HABER

Selahattin Duman ve Ayşe Hür'e 'terör' soruşturması

SONRAKİ HABER

Direnişteki işçilerden dayanışma çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...