08 Eylül 2015 10:13

Irkçı saldırıya uğrayan otobüs şoförleri: Polis de taşlıyordu

Kayseri'de dün gece ırkçı grupların taşlı sopalı saldırısına uğrayan otobüs firmalarının şoförleri, 'Saldırıda polislerde otobüsleri taşlıyordu. Poliste bu işin içindeydi' şeklinde anlattığı saldırıda atılan taşlardan dolayı iki çocuğun yaralandığını belirtti.

Paylaş

Batıdan Bölge'ye sefer yapan 20'ye yakın yolcu otobüsü, Kayseri'de yüzlerce kişilik faşist grubun taşlı ve sopalı saldırısına maruz kaldı. Saldırı sırasında polislerin ırkçı grupları engellemek yerine otobüslere saldırdığı belirtildi. Saldırılarda çok sayıda otobüsün camlarının kırıldığı ve bir TIR ile 2 otobüsün ateşe verildiği öğrenildi. Saldırılardan kaynaklı 12 saat gecikmeli olarak Diyarbakır Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne varan araç şoförleri yaşananları anlattı. 

Irkçı saldırıya uğrayan Özlem Diyarbakır Seyahat'in şoförü Mehmet Özdemir, İstanbul'dan Diyarbakır'a seyahat ederken, Kayseri çıkısında 150 kişilik bir grubun yol kestiğini ve otobüse taşlı, sopalı saldırıda bulunduğunu kaydetti. Özdemir, özellikle bölge illerine ait araçların saldırıya uğradığını belirterek, "Saldırıda polislerde otobüsleri taşlıyordu. Polis bu işin içindeydi. Kimseye bir müdahalede de bulunmadı. Bizden sonra bir TIR, iki de otobüs yakıldı. Mahsur kalan yolcular oldu, gelemeyenler oldu. 30 yıldır bu işi yapıyorum böyle bir saldırıya uğramadım" dedi. 

'BEBEĞİN BURNU KANADI' 

Özlem Diyarbakır Seyahat'in muavini Mikail Sibgi (27) ise, polislerin araçları durdurduğunu ve sırasıyla ırkçı gruplar tarafından taşlandığını ifade ederek, polisin saldırganlar ile organize içinde olduğunu dile getirdi. Sibgi, "Poliste işin içindeydi, polis bizi durduruyordu onlar taşlıyordu" diyerek, saldırıya uğradıktan sonra tekrar polisin otobüslere "Devam edin" dediğini kaydetti. Araca isabet eden taşı göstererek ırkçı saldırıya tepki gösteren Sibgi, "Aracın içinde bulunan iki yaşındaki bebeğin burnu kanadı, iki çocuk yaralandı. İki aylık çocuğa yapılan insanın zoruna gidiyor, adalet yok işte" şeklinde konuştu.

Metro Seyahat otobüsü şoförü ve Ordu'nun Ünye ilçesinde yaşayan Ahmet Okuyucu da, 4 aydır Kürdistan kentlerine seyahat ettiğini aktararak, Kayseri'de yapılan ırkçı saldırıya ilişkin ise, "Yapılan saldırı doğru bir şey değil. Memleket hepimizin ve biz kardeşiz. Türkiye'de hepimiz beraber yaşayacağız" dedi. 

Tokat'lı olan ve Tokat Seyahat'inin şoförü olan Recai Turaneri ise, 70'li yıllardan bu yana bölge illerine seyahat ettiğini söyleyerek, "Yıllardır bu memlekete seyahat ediyorum, bugüne kadar aksi bir durumla karşılaşmadım. Herkes bizi güler yüzle karşılıyor. Bugün de Batman'a gidip geri döndüm ama hiçbir aksi durum yaşamadım. Yapılan saldırı hepimizi üzen bir durum inşallah her şey düzene girer, bu saldırıyı yapanları kınıyorum" şeklinde konuştu. Turaneri, yaşanan savaş ortamına dikkat çekerek, "Bu saldırılar biraz daha cahil olmamızdan kaynaklanıyor, biraz daha bilinçlensek bunlar yaşanmayacak" dedi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Yangına müdahaleye giden itfaiyecilere ateş açıldı

SONRAKİ HABER

Dersim'de bir özel harekat polisi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa