23 Temmuz 2015 13:30

Didim’de Suruç Katliamı protestosu

Paylaş

Suruç’ta Amara Kültür Merkezi’nde bombalı saldırı ile yaşanan katliam Didim’de protesto edildi. Altınkum Poseidon heykeli önünde bir araya gelen Demokrasi Platformu bileşenleri, buradan Cumhuriyet meydanına “Katil IŞİD işbirlikçi AKP”, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganlarıyla yürüdü.

Aydın Emniyet Müdürlüğü Didim’deki bir eyleme ilk defa çevik kuvvet polisleri göndermesi dikkat çekti. Kitlenin önü sık sık polis tarafından kesilerek yürüyüşe müdahale edilirken, Yalı Caddesi üzerinde yürüyen kitlenin önüne barikat kurularak Altınkum Turizm Emekçileri ile Emek Partisi üyelerinin toplanma yerine gelmeleri polis tarafından engellenmek istendi. Polis müdahalesine tepki gösteren halkın yürüyüşe katılmasıyla beraber polis barikatı kaldırıldı. Polis ikinci barikatı Atatürlk Caddesi üzerinde kurdu. Uzun süren görüşmeler ve kitlenin caddeyi trafiğe kapatarak oturması sonrası barikat kaldırıldı.

Uzun bir yürüyüş sonrası Cumhuriyet meydanında konuşmalar yapıldı. Halklar arasındaki büyüyen dayanışmanın AKP ve IŞİD’i ürküttüğünü söyleyen Şair Yazar Cezmi Ersöz, “Kobani’ye gideceklerdi, savaşın yaralarını saracaklardı. Türk ve Kürt halklarının kardeşliğini hayata geçireceklerdi. Bu korkunç katliam halklarımızı bir kez daha kenetlemiştir” diye konuştu. Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu üyesi Nuri İşbilir, Kobani’deki çocuklara oyuncak götürmedeki amaçlarının, karınca misali taraflarını belirtmek olduğunu, Kobani’den yana, ezilenden yana olduklarını belirtmek istediklerini ifade etti.

Cumhuriyet meydanında basın açıklamasını okuyan ise Hasan Dikçe, emperyalizmin Ortadoğu halklarına kan kusturduğunu, dünya üzerinde yaşamı çekilmez hale getirdiğini belirtti. Dikçe, “Emperyalist sistemin maşası olan DAİŞ çeteleri de halklar üzerinde terör estirmektedir. AKP tarafından finanse edilen bu tecavüzcü çete sürüsü başta kadınlar ve çocuklar olmak üzere vahşi katliamlar yapmaktadırlar. Kürt halkının, özellikle Kürt kadınlarının direnişi ile geri püskürtülmüşlerdir. Direnen, yeniden yaşamı inşaa eden direnişçileri buradan selamlıyoruz. Tarih tüm yaşananların tanığıdır ve tarihin elbette söyleyecek bir sözü vardır. Katiller dün olduğu gibi bugün de tarihin çöplüğünde yerlerini alacaklardır ve er geç yok olup gideceklerdir. Ancak Suruç’ta, ülkemizde ve dünyannın çeşitli yerlerinde özgürlüğe, eşitliğe, adalete, barışa ve kardeşliğe sevdalılar tarih var oldukça yüreklerde yaşayacaklardır. Gün zalimlere dur deme günüdür. Zalimlere karşı mazlumların yanında olma günüdür. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Örgütlenme ve örgütlü davranma zamanıdır. Yaşasın devrimci dayanışma, yaşasın halkların kardeşliği! Barışa, özgürlüğe, umuda!” diye konuştu. Eylem oturma eyleminin ardından son buldu.(Aydın/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Başbakanlık'tan 'Özel Güvenlik Toplantısı' açıklaması

SONRAKİ HABER

Trabzonspor, Differdange 03'ü eledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...