10 Eylül 2009 00:00

18 EKİM’DE KİTLESEL MİTİNG KASIMDA İŞ BIRAKMA VAR

SAĞLIK meslek örgütleri ve sendikalar 1 Ekim 2008 tarihinde yürürlüğe giren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası’nın uygulamalarına ilişkin İstanbul Tabip Odası’nda basın toplantısı düzenledi.

Paylaş

SAĞLIK meslek örgütleri ve sendikalar 1 Ekim 2008 tarihinde yürürlüğe giren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası’nın uygulamalarına ilişkin İstanbul Tabip Odası’nda basın toplantısı düzenledi. İTO Genel Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan, İTO Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Demirdizen, SES Aksaray Şube Başkanı Songül Beydilli ve Dev Sağlık-İş Temsilcisi Funda Keleş’in katıldığı basın toplantısında doğal afetlerde yaşanan felaketlerin sağlık sisteminde de yaşandığına dikkat çekildi. Sosyal bir afet yaşandığının belirtildiği açıklamada sorunların çözümü için ortak mücadelenin geliştirilmesi gerektiği ifade edildi. İTO Başkanı Aktan, AKP Hükümeti’nin IMF ve Dünya Bankası gibi uluslararası emperyalist kurumların direktifleriyle uygulamaya koyduğu “Sağlıkta dönüşüm programı”nın söylenilenin aksine sağlığı bir yıkıma sürüklediğini dile getirdi. Koruyucu sağlık hizmetlerinin terk edilerek, tedavi edici hizmetlere öncelik tanındığını belirten Aktan, kamu sağlık kurumlarının ticari işletme haline dönüştürüldüğünü söyledi.
Yoğun yağış nedeniyle yaşanılan doğal afetin sistemin acizliğini gösterdiğini belirten İTO Genel Sekreteri Demirdizen, devlet kurumlarının afet uyarısı yapmanın ötesinde bir şey yapmadığını ifade etti. Sağlık alanında ise yapılan değişikliklerin de afetle sonuçlanacağı uyarısında bulunan Demirdizen, buna karşı meslek örgütleri ve sendikaların oluşturduğu ortak mücadele hattında üretimden gelen gücün kullanılacağını sözlerine ekledi. Ekim ayında sağlık çalışanlarıyla birlikte bilgilendirme toplantıları yapılacağını duyuran Demirdizen, 1 Ekim’de sağlıkta dönüşüm programının birinci yılı nedeniyle Taksim’de ortak basın açıklaması yapılacağını söyledi. 18 Ekim’de ise kitlesel bir miting düzünleneceğini aktaran Demirdizen, sorunların çözülmemesi ve taleplerin yerine getirilmemesi durumunda Kasım ayı içerisinde üretimden gelen gücün kullanılacağını dile getirdi.
Sağlıkta taşeronlaştırmanın arttığını ve çok ciddi hak gaspları yaşandığına dikkat çeken Dev Sağlık-İş Temsilcisi Keleş, taşeron işçilerinin ücretlerini dahi alabilmek için eylem yapmak zorunda kaldığını söyledi. Yapılan konuşmaların ardından ortak basın metnini okuyan SES Aksaray Şube Başkanı Beydilli, hükümeti uyararak iflas eden ve sağlığa zarar veren sağlıkta dönüşüm programından vazgeçmeye çağırdı. Ayrıca sağlık emekçilerinin çalışma ve yaşam koşullarının kötüleştiği bir yerde iyi bir sağlık hizmetinin olmayacağına dikkat çeken Beydilli, tüm emekçileri ve emek örgütlerine ortak mücadele çağrısı yaptı. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Demiryolu çalışanları sürgüne karşı açlık grevine başladı

SONRAKİ HABER

Memur zammı muayenede bırakacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...