04 Aralık 2009 00:00

Deniz Feneri pire kalır

Almanya’daki en büyük Müslüman kuruluşlarından birisi olan İslam Toplumu Milli Görüş’e yönelik 2 Aralık günü...

Paylaş

Almanya’daki en büyük Müslüman kuruluşlarından birisi olan İslam Toplumu Milli Görüş’e yönelik 2 Aralık günü Köln Savcılığı’nın isteği üzerine polis tarafından bir çok kentte ortak bir operasyon gerçekleştirildi. Köln yakınlarındaki Kerpen’deki genel merkez, Berlin, Hamburg, Frankfurt ve Münih gibi büyük kentlerdeki cami dernekleri başta olmak üzere bir çok kentte toplam 26 binada arama yapıldı.
Berlin İslam Federasyonu Eski Yöneticisi Abdürrahim Vural, gazetemize yaptığı açıklamada “Deniz Feneri, Milli Görüş’ün yanında ancak pire gibidir” yorumunu yaptı..
Savcılık, Milli Görüş tarafından açılan bağış kampanyasından elde edilen paraların amacına uygunsuz bir şekilde kullanıldığını ileri sürülüyor. Ayrıca çalışanların sosyal sigorta primlerinin de ödenmediği ifade ediliyor. Baskınlar sırasında, polis çok sayıda bilgi ve belgeye el koydu.
Milli Görüş’e yönelik geçtiğimiz yıl da aynı gerekçeyle bir baskın düzenlenmiş, yöneticileri hakkında dava açılmıştı. Daha önce de, Milli Görüş’ün aracılığıyla Türkiye’de kooperatif evlerinin yapılması için üyelerden alınan paralar tartışma konusu olmuştu.
Milli Görüş yöneticileri kooperatif evi yapma sözüyle çok sayıda kişiden para aldığı halde, konutları yapmamıştı.
ANCAK YÜZDE 5’İ AMACINA UYGUN
Milli Görüş’ün topladığı bağışların amacına uygun olarak kullanmadığını tespit eden ve suç duyurusunda bulunan Berlin İslam Federasyonu Eski Yönetici Abdürrahim Vural, gazetemize yaptığı açıklamada, toplanan paraların haddi hesabının olmadığını söyledi. Milli Görüş hakkında uzun zamandan beri suç duyurusunda bulunduğunu ancak savcılığın harekete geçmediğini, bunun üzerine savcı hakkında da suç duyurusunda bulunduğunu anlatan Vural, “Çünkü toplanan bu bağışların ancak yüzde 5’i amacına uygun bir şekilde kullanılıyor. Geriye kalanı ise başka amaçlar için kullanılıyor” dedi.
Başta Milli Görüş olmak üzere bir çok kurumun camisinde yıllardır bağış kampanyalarının düzenlendiğini söyleyen Vural, “Bağış almak için her gün yeni bir gerekçe bulunuyor. Kurban, deprem, Afrika, Filistin, Afganistan, Mora... felaketlerin sonu gelmiyor ki. Avustralya’da yapılan bir cami için de bilmem Afrika’nın haritasında bilinmeyen bir yere su kuyusu açmaya kadar değişik gerekçeler bulunuyor” dedi.
DENİZ FENERİ NE Kİ!
Uzun yıllar Milli Görüş’e bağlı olduğu bilinen Berlin İslam Federasyonu yöneticiliği yapan Vural, Milli Görüş camilerinde toplanan paraların çok fazla olduğunu belirterek, “Deniz Feneri, Milli Görüş’ün yanında ancak pire gibidir. 41 milyon ne ki Milli Görüş için. Milyonlar değil milyarlar söz konusu. Çünkü din tüccarlığından daha karşı bir iş yoktur şu dünyada. Cehennem ve cennet satılıyor. İnsanlar buna göre önce uyuşturuluyor ve sömürülüyor. Bağışlar da kesinlikle kayıt altına alınmıyor. Örneğin Berlin’de bulunan 12 Milli Görüş camisinde toplanan paralar bir yöneticiye veriliyor, o da merkeze iletiyor. Paraların daha sonra nereye gittiğini ise Alman devletinden daha iyi bilen yoktur. Ama Alman devleti de yıllardır karışmıyor, seyrediyor” dedi.
Almanya’da Milli Görüş’e benzer bir şekilde pek çok cami ve cemaatin bağışlar topladığını söyleyen Vural, sırasıyla diğer kurumlar hakkında da suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. (Köln/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

‘TÜİK’in zenginleri’ aç!

SONRAKİ HABER

HAYATIN İÇİNDEN

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...