06 Aralık 2004 22:00

Eğitim ve sağlık için eylem günü

SES üyeleri işbırakacak, Eğitim Sen üyeleri ise kapatma davasına karşı yürüyüş yapacak.

Paylaş
SES üyeleri herkese ücretsiz sağlık ve sosyal güvenlik hakkı için, Eğitim Sen üyeleri ise sendikalarının kapatılmasına karşı eylem yapacaklar. SES üyesi sağlık emekçileri, başta SSK hastanelerinin devri olmak üzere, Sağlıkta Dönüşüm Projesi adı altında sağlık hakkını yok edecek tüm düzenlemelere karşı iki saat işbırakacak. Eyleme Türk Tabipler Birliği de destek verecek.

Dava günü viziteye çıkılacak Eğitim Sen'liler ise 10 Aralık Cuma günü Ankara'da görülecek kapatma davası ile ilgili eylem takvimini başlatıyorlar. Bugün hemen her yerde eyleme başlayacak olan eğitimciler, dava için Ankara'ya gidecek olan şube yöneticilerini uğurlayacak. 10 Aralık'ta da vizite eylemiyle alanlara çıkılacak. İstanbul'da bugün 19.30'da Tünel'den Galatasaray Postanesi'ne meşaleli yürüyüş yapacak olan eğitim emekçileri, yarın da 12.30'da Kadıköy İskelesi'nde toplanarak bildiri dağıtacak. Buradan 13.30'da başlatılacak yürüyüş Kartal'da sona erecek. Ankara yürüyüşçüleri Kartal'dan Kocaeli'ye uğurlanacak. 9 Aralık'ta Kartal'da yürüyüş, 10 Aralık'ta ise Taksim'de oturma eylemi yapılması planlanıyor.

'Kapatamazlar' Eğitim Sen İzmir şubeleri de sendikalarının kapatılmak istenmesine karşı gerçekleştirecekleri eylemleri açıkladılar. Eğitim Sen 1 No'lu Şube'de KESK'e bağlı sendikaların yöneticileri ile kitle örgütleri ve siyasi parti yöneticilerinin de katıldığı basın toplantısında konuşan 6 No'lu Şube Sekreteri Vahit Kutlu, şunları söyledi: "Bu dava, artık sadece Eğitim Sen'in kapatılması davası olmaktan çıkmıştır. Tüm emek ve demokrasi güçleri, aydınlar, bilim insanları, demokrasi mücadelesi yürüten tüm toplum kesimleri kapatma davası ile bir kez daha sindirilmeye ve ezilmeye çalışılmaktadır. Buradan bizleri susturmak isteyen güç odaklarına sesleniyoruz; yüzyıllık eğitim emekçileri mücadelesini engelleyemeyeceksiniz."

TYS'den destek Türkiye Yazarlar Sendikası İzmir Temsilcisi Metin Erten de "Eğitim Sen'i kapatma girişimini, emek örgütlerini susturmaya dönük çabaların ilk adımı olarak değerlendiriyoruz" dedi. Erten, TYS olarak eğitim emekçilerinin yanında olduklarını, çalışma ve örgütlenmelerini desteklediklerini sözlerine ekledi. Eğitim emekçileri İzmir'de bugün saat 18.30'da Konak YKM önünde, yarın saat 19.00'da Karşıyaka İstasyon Parkı'nda, perşembe günü saat 19.00'da Alsancak Sevinç Pastanesi önünde meşaleli yürüyüş yapacak. Cuma gecesi Eğitim Sen binasında nöbet tutularak geçirilecek. 10 Aralık Cuma günü de saat 11.00'de Konak YKM önünden Emekli Sandığı'na kadar yürünecek. Tarsus'ta da kitle örgütleri, siyasi partiler ve sendikalar bugün AKP önünde yapılacak eyleme çağrı yaptılar. Eğitim Sen Tarsus Şube Başkanı Cuma Erçe, "İHD, Eğitim Sen, SES, DEHAP, ÖDP, TKP, PSAKD, ILPS olarak bütün emek ve demokrasi güçlerini destek vermeye çağırıyoruz" diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

EĞİTİM SEN DE EYLEM YAPTI

SONRAKİ HABER

Sincanlı işçiler buluştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...