25 Mayıs 2015 09:35

HDP'den İstanbul Büyük İnsanlık Mitingi'ne çağrı

Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın katılımıyla 30 Mayıs'ta Kazlıçeşme Meydanı'ndan gerçekleşecek "Büyük İnsanlık Mitingi"ne katılım çağrısında bulunan HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, "30 Mayıs'ta İstanbul'da bir araya gelip barajları nasıl parçalayacağımızı gösterelim" dedi.

HDP İstanbul İl Örgütü, Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş'ın katılımıyla 30 Mayıs'ta İstanbul Kazlıçeşme Meydanı'nda düzenleyecekleri "Büyük İstanbul Mitingi"ne çağrı yapmak amacıyla il binasında basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına HDP İstanbul il eşbaşkanları Ayşe Erdem ve Cesim Soylu, HDP İstanbul milletvekili adayları Hüda Kaya ile Pervin Buldan katıldı.

Toplantıda ilk sözü Ayşe Erdem aldı. Tüm Türkiye halkları için çok belirleyici olacak bir seçimin arifesinde olduklarını belirten Erdem, seçim çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini ve bu kapsamında 30 Mayıs'ta İstanbul Kazlıçeşme Meydanı'nda saat 16.00'da "Büyük İnsanlık Mitingi"ni gerçekleştireceklerini ifade etti. 

Mitinge İstanbul'un 3 bölgesindeki HDP milletvekili adaylarının ve Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş'ın katılacağını belirten Erdem, sanatçılar Aynur Doğan, Zelal ve Hakan Vreskala'nın da sahne alacağını söyledi. 

Toplantıda konuşan Cesim Soylu ise, 30 Mayıs'ta düzenleyecekleri "Büyük İnsanlık Mitingi"nin seçim çalışmalarının zirvesi olacağını dile getirdi. Miting tarihini çok öncesinden İstanbul Emniyeti ve Valiliği'ne bildirdiklerini belirten Soylu, buna rağmen aynı tarihte Kazlıçeşme Meydanı'nda yakın bir alan olan Yenikapı'nın ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun katılacağı ve seçim mitingine dönüşecek "Fetih Şöleni" adı altında düzenlenecek mitinge verilmesine dikkat çekti ve durumu "provokasyon" olarak nitelendirdi. Halkın tüm bunlara rağmen provokasyonlara gelmeyeceğini ve olgunluğunu koruyacağını belirten Soylu, "HDP olarak şimdiye kadar partimize dönük yapılan tüm saldırılara karşı soğukkanlılığımızı koruduğumuz gibi mitingimize gelecek halkımız da provokasyona gelmeyecektir. Şimdiye kadar koruduğumuz olgunluğumuz daha fazla koruyacağız, hiçbir şekilde sözlü veya fiziki bir karşılaşmamız olmayacak" diye konuştu. 

'BARAJLARI NASIL PARÇALAYACAĞIMIZI GÖSTERELİM'

Toplantıda İstanbullulara mitinge katılım çağrısında bulunan Hüda Kaya ise şöyle konuştu: "Tüm halkımızı Kazlıçeşme Meydanı'na günlerdir ortaya koyduğumuz emeğimizi taçlandırmaya davet ediyorum. Halkımız çok büyük bir emek sarf ederek, ellerindeki tüm imkanlarla çok destansı bir gayret ortaya koydular. Trilyonlarca yardım alan sistem partileri var karşımızda. Bir de iktidar olan partinin elinde bulundurduğu tüm kurumlarla tüm kamu görevlilerini genelgelerle, emirlerle meydanlara taşıma gayretlerinin farkındayız. Biz ise alın terimizle kendi emeğimizle bir çaba ortaya koyduk. Bu emek için 30 Mayıs'ta İstanbul'da bir araya gelip barajları nasıl parçalayacağımızı gösterelim."

'MİLYONLARIN SEL OLUP AKTIĞI BİR KAZLIÇEŞME İSTİYORUZ' 

Pervin Buldan da, seçim sürecinin demokratik olmayan bir yarış içinde geçtiğini hatırlattı, adaletsiz yarış içerisinde halkla beraber büyük emek vererek çalışmalarını yürüttüklerini söyledi. 7 Haziran'ın halkların kendi kaderini tayin etmesi bakımından bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Buldan, "7 Haziran'da tüm halklar ellerini vicdanlarını koyarak kendi kaderlerini belirleyecektir. Milyonların sel olup aktığı bir Kazlıçeşme görmek istiyoruz. Tüm İstanbul halkını kendi renkleri, kimlikleri ve sesleriyle Kazlıçeşme'ye davet ediyorum" diyerek İstanbulluları mitinge çağırdı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Mert Fırat'tan #ÖzgecanYasası'na destek videosu

SONRAKİ HABER

HDP'nin Fındıklı'daki seçim bürosuna 7. saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...