19 Mart 2015 16:37

Ceza indirimine yeni bahane: Mağdurun’ psikolojisi düzeldi!

Kadına ve çocuğa yönelik suçlarda “iyi hal” ve “tahrik” indirimlerinden sonra yargı ceza indirimi için yeni bir yol daha buldu. Erzurum’da 12 yaşındaki E.A’ya cinsel istismarda bulunmak suçundan 12.5 yıl hapis cezasına çarptırılan 49 yaşındaki tuhafiyeci C.U’nun aldığı ceza, kız çocuğunun tedaviyle ‘psikolojisinin düzeldiği” bahanesiyle 10 yıl indirildi.

Paylaş

Kadına ve çocuğa yönelik suçlarda “iyi hal” ve “tahrik” indirimlerinden sonra yargı ceza indirimi için yeni bir yol daha buldu. Erzurum’da 12 yaşındaki E.A’ya cinsel istismarda bulunmak suçundan 12.5 yıl hapis cezasına çarptırılan 49 yaşındaki tuhafiyeci C.U’nun aldığı ceza, kız çocuğunun tedaviyle ‘psikolojisinin düzeldiği” bahanesiyle 10 yıl indirildi. Yargıtayın kararı üzerine yeniden istenen adli tıp raporunda kızın psikolojisinin bozulmayıp etkilendiği belirtilince, Ağır Ceza Mahkemesi sanık C.U’yu 2.5 yıl hapis cezasına çarptırdı.

3’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan C.U, 22 Şubat 2012 günü görülen karar duruşmasında ‘Ruh sağlığını bozacak şekilde çocuğun cinsel istismarı’ suçundan 12.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı ve yurt dışına çıkış yasağı konuldu. Yargıtay 14’üncü Ceza Dairesi de verilen kararı 13 Ocak 2014 tarihinde bozdu. Yagıtay E.A’nın tedavi sonucu ruh sağlığında  kısmi düzelme olduğunu gerekçe gösterdi. Yargıtayın bozma kararı üzerine sanık C.U, bu kez 2’nci Ağır ceza Mahkemesinde yargılanmaya başlandı. 18 Mart günü yapılan karar duruşmasında mahkeme heyeti cinsel istismarın E.A. üzerindeki etkisinin, C.U’nun eyleminin benzerlerindeki en hafif halinden daha farklı olmaması nedeniyle alt sınırdan ceza verdi. C.U. önce 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı daha sonra ceza iyi hal indirimi uygulanarak 2 yıl 6 ay hapis cezasına dönüştürüldü. (HABER MERKEZİ)


CİNSEL İSTİSMARDAN 3 LİSELİYE CEZA

Kayseriİ’de sigara içerken görüntüsünü çektikleri 14 yaşındaki S.Y. adlı kız çocuğuna şantaj yaparak tecavüz ettikleri suçlamasıyla tutuklu yargılanan 3 lise öğrencisinden 2’si 8’er yıl 11’er ay, diğeri ise 9 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.
2013 yılında ortaya çıkan olayın ardından tutuklanan ve Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmaya başlayan öğrencileri dün görülen karar duruşmasında sanıklar suçlarını kabul etmedi. Mahkeme heyeti, sanıklardan İ.A’ya ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün, ‘Çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ndan 5 yıl 10 ay olmak üzere toplamda 8 yıl 11 ay 15 gün, N.A’ya ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün, ‘Çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ndan 5 yıl 10 ay olmak üzere toplamda 8 yıl 11 ay 15 gün ve B.A’ya, ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan 4 yıl 2 ay, ‘Çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçunu işlediği gerekçesiyle 9 yıl 5 ay 10 gün hapis cezaları verdi. (Kayseri/DHA)


ÇOCUĞA CİNSEL İSTİSMARA SADECE 5 YIL

Kastamonu’da, bir caminin tuvaletinde 7 yaşındaki kız çocuğuna  cinsel istismarda bulunmak suçundan tutuksuz yargılanan 42 yaşındaki Oktay K, sadece 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Geçen yıl yaşanan olayda Oktay K, annesiyle camiye gelen N.Y. adlı kıza tuvalette cinsel istismarda bulundu. Camiye gelen bir kişinin görerek şikayette bulunması üzerine tutuklanan Oktay K, Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde, ‘Çocuğun basit cinsel istismarı’ suçundan açılan davanın ilk duruşmasında tahliye edildi. Davanın önceki gün görülen karar duruşmasında mahkeme heyeti, sanık Oktay K’ya 5 yıl hapis cezası verdi. Heyet, davanın Yargıtay süreci sonuçlanana kadar K. hakkında adli kontrol şartı uygulanmasına hükmetti. (Kastamonu/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Cezaevine ziyarete gelen eşinin boğazını kesip öldürdü

SONRAKİ HABER

‘Polisler aklanmak isteniyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...