30 Temmuz 2018 23:00

Okurlar için bir döküm

Okurlar için bir döküm

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Karamsarlığa düşmekten hep kaçınmışımdır. Şu da var ki, yaşadığımız koşullar iyimserliğe pek yöneltmediği gibi, zoraki bir iyimserliğin de işe yaramadığını bilenlerdenim.    

İyimserlik ve karamsarlık, genel olarak insanın içinde bulunduğu koşulların sonucudur. Çağımız insanını en fazla etkileyen kitle iletişim araçlarının başında, gazete ve dergiler gelir. Çünkü bu organlardaki haber ve yorumlar, genelde gerçeği yansıttığı için inandırıcıdır ve “yazılı” olduğu için de bir anda uçup gitmez.

Merak bu ya, önceki hafta 22 Temmuz 2018 Pazar günü, Cumhuriyet gazetesinde yer alan ve okuru “karamsarlığa götüren” haberlerin başlıklarını işaretleyerek okurlarıma aktarmayı düşündüm. Dilerseniz bu döküme bir göz atın:

“Berberoğlu kararı, tüm vekillerin dokunulmazlığını tehdit ediyor.” / “Şüpheli atama” / “Son üç ayda küçülme başlayacak” / “Öğrenci de mutsuz, akademisyen de” / “Dinden muaf olana az puan” /  “Kadıköyde korku dolu anlar: Doğalgaz borusu delindi, bir araç alev aldı” / “3.5 YAŞINDAKİ ÇOCUK 11 GÜNDÜR KAYIP” / “Dehşet saçan damat tutuklandı” / “Hatalı ad ve soyadı olanlar müdürlüğe koştu” / “Tartışmalı tahsis” / “Hukuksuzluğa emsal” / “Cezaevinde Adalet Eylemi: Berberoğlu İsyan Etti” / “Kılıçdaroğlu: Adalet dağıtması gereken kurum, adaleti katlediyor” / “Eren Erdem için kopyala-yapıştır karar” / “Kılıçdaroğlu: Birileri koltuk derdinde” / “İyi Parti’de keskin viraj” / “ATATÜRK’E HAKARETE GÖZALTI” / “Şüpheli bir yardımcı” / “OHAL komisyonu seçimi beklemiş” / “A. İpek kefaletle serbest kalmış” / “FARC artık siyasette” / “HAMAS-İSRAİL: Kırılgan ateşkes / “Pentagon Kiev’e kesenin ağzını açtı” / “Irak’ta gerilim dinmiyor” / “MACRON eleştirilerin merkezine oturdu” / “Osman Kavala’nın eşi: “Artık susmak anlamsız geliyor”. / “DİSK, OHAL ve yeni rejimin çalışma hayatına etkilerini raporlaştırdı: Başkanlık emeğe zararlı” / “Emekçiler sordu, Boratav yanıtladı: Kriz kapıda” / “CHP’li Girgin, Yatağan’daki faciayı değerlendirdi: Yatağan’ı acilen kamulaştırın” / “OHAL’de ihlaller arttı” / “Protestolu senet tutarında artış” / “Taşınma masrafı yüzde 15 arttı”.

NOT: Geçen hafta, “kadîm dost”larımdan Prof. Dr. Cevat Geray’ı (doğ. 1930) yitirdik. 1960’lı ve 70’li yıllarda Ankara’da Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde dekan olarak görev yapan Geray, “Efsane Dekan” olarak nitelenen “unutulmaz” isimlerdendi. Dostların başı sağ olsun!

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...