20 Şubat 2018 00:15

‘Sanattan yansımalar’

‘Sanattan yansımalar’

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Beş yıl önceydi, kadim dostlardan Şefik Kahramankaptan telefon ederek, “İnternette bir kültür-sanat portalı kuruyorum, sanatın her alanından haber ve köşe yazıları yer alacak, yeter ki düzeyli ve doğru olsun, senin de yazarlar arasında yer almanı istiyorum” dedi.

“Tamam, yazarım!” dedim. 

Doğrusunu isterseniz SANATTAN YANSIMALAR portalının bu kadar tutulacağını, izleyici sayısını arttırarak kültür-sanat çevrelerinin vazgeçilmezleri arasına gireceğini beklemiyordum. Benim yazılarımı da binlerce kişinin okuyacağını ve bu sayede çok sayıda okurla bağ kurabileceğimi düşünemezdim. Şu da var ki, tam elli iki yıldan beri tanıdığım Şefik, ölçüp biçmeden girişmez bir işe… Bir zamanlar Cumhuriyet’te “Yansımalar” başlığı altındaki köşesinde yazardı. Şimdiyse birçok düzeyli ismi portalın çatısı altına almıştı. Bakın kimler var: Hüseyin Akbulut, Hasan Pekmezci, Gülşen Karakadıoğlu, Mina Tansel, Ayşe Öktem, Ali Ergur, Mehmet Sungur, Pınar Aydın O’Dwyer, İsmail Hakkı Aksu, Monad Balkan,  Celâl Binzet, Necla Çıkıgil, Günay Güner, Yıldıray Erdener ve Haldun Armağan… Portalın yitirdiği bir de yazar vardır: Kalp krizi sonucu aramızdan ayrılan arkadaşımız Üstün Akmen… 

Klasik müzikten opera ve baleye, edebiyattan güzel sanatlara, tiyatroya, sinemaya, müzikbilime kadar geniş bir yelpazede yazanların hepsi de kendi alanlarında yetkin isimler… Ne var ki, ülkemizde, kültür-sanat alanında ağzınızla kuş tutsanız, beklediğiniz sayıda okuru bulamazsınız. Geçenlerde Şefik’e, “Durum nedir?” diye sordum: 

Yıllık ortalama ziyaret, 400 bin dolayındaymış. Yurtiçi ve yurtdışından yüz binlerce insan… Sürekli okur ise 20 bin dolayındaymış.
“Peki, bu rakamları nereden biliyorsun?” diye saf saf sordum ve öğrendim ki, onun “Google Amca” dediği arama motoru, bu hizmeti de veriyormuş. İstatistikleri oradan izliyormuş Şefik!

İnterneti boşuna değil de yerinde kullanan kimi dostlarımdan gelen e-posta’lara bakılırsa yazılarıma cep telefonundan bile ulaşıyor ve okuyorlar… 

Uzun sözün kısası, SANATTAN YANSIMALAR, 1 Mayıs 2018 günü dört yılını tamamlayıp beşinci yılına girecek! 

Evrensel gazetesi okurları için, ana sayfanın linkini veriyorum: www.sanattanyansimalar.com

Hadi tıklayın, inceleyin, bakalım ne diyeceksiniz? 

TEŞEKKÜR: İnsan sevgisinden ve bilimin ışığından güç alarak zorlu günlerimde bana yardım eden Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal’a ve Başkent Hastanesinin sağlık emekçilerine teşekkürü borç bilirim. (A. Say) 

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...