06 Haziran 2017 00:50

Hayatın içinden

Hayatın içinden

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Açlık grevi yaparak protestoyu ısrarla sürdüren üstün onurlu yurttaşlarımızdan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, tutuklanıp cezaevine atıldıktan sonra da eyleme devam ediyor. Onlara destek olmak üzere yirmi yıllık aşçı İsmail Erdoğan da açlık grevine başladı. On gündür açlık grevinde olan İsmail Erdoğan şöyle demiş:

“Nuriye ve Semih’i tanımıyorum. Ama iki insan aylardır açken yemeğe oturmayı canım çekmiyor. Ben de en azından onların açlığına ortak olurum diye düşündüm.” 
       İsmail Usta, Hz. Muhammed’in şu sözünü de hatırlatıyor:
       “Komşusu açken tok yatan, bizden değildir!”
*

İnternetten “arkadaş” olduğum Esra adlı bir hanım kızımız şöyle bir özdeyiş yazmış:
       “Siyaset ve çözüm üretemeyen hükümetler, savaş üretir.”
       Al benden de o kadar!
*
Eskiden, “Kıvanç duymak”, “övünç duyumsamak” anlamında “Göğsüm kabardı” denirdi. Şimdilerde pek kullanılmıyor. Ama geçen hafta, Fenerbahçe’nin televizyon kanalında Fenerbahçe Çocuk ve Gençlik Kulübü adlı o çok güzel tanıtım programını izlerken tam anlamıyla göğsüm kabardı! Avrupa’yı aratmayan, hatta Avrupa ülkelerine örnek olabilecek yaratıcı etkinlikler yoluyla eğitilen çocuk ve gençlerimizi izlerken göğsüm kabardı.

Böyle üst düzey ve uygulamalı eğitsel formüllerin hayata geçmesine yol açan Fenerbahçe yönetimini bir kez daha kutluyorum. (Evet, Fenerbahçeliyim, ama başta İstanbulspor olmak üzere, Galatasaray ve Beşiktaş’a da yakınlık duyarım.)  
*
Geçen hafta cam işçileri şöyle dedi:
“Grev yasaklayandan hak beklenemez!”
*
ABD Başkanı Trump’ın, küresel ısınmayı 2 derece düşürmek için imzalanan Paris İklim Anlaşması’ndan çekilmeye karar vermesi, bütün dünyada ve hatta kendi ülkesinde tepkiyle karşılandı. Demek ki Başkan Trump, “küresel ısınma”nın ne demek olduğunu bile bilmiyor…     

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...