03 Ocak 2017 00:20

'Devrimci demokratlar'

'Devrimci demokratlar'

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Okurlarım bilir: Bu köşede, gündelik siyasetle ilgili konulara girmem. Şu da var ki, olaylara benim bu tür yaklaşımım, ülkenin genel siyasal durumunu göz ardı etmek anlamına gelmez. Oysa, bir muhalefet partisi olarak geniş olanakları bulunan CHP’nin, gerici politikalar karşısında yetersiz kaldığını, hatta bu durumuyla iktidar partisinin güçlenmesine yardım ettiğini yalnızca ben değil, yurdun birçok aydını, hatta CHP’li yurttaşlar da görüyor ve hoşnutsuzluğunu dile getiriyor.

Böyle olunca CHP içinde “Devrimci Demokratlar” adı altında yeni bir hareket başladı. Bu hareketi oluşturan milletvekilleri, düzenlediği “Başka Bir Türkiye Mümkün” başlıklı forumun ikincisini Aydın’da gerçekleştirdi. İl Kültür Merkezi’nde yapılan foruma, Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer ve İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker de katıldı.

CHP’deki “Devrimci Demokratlar Hareketi”nin sözcüsü Necdet Saraç, “Forumun hep birlikte başka bir Türkiye mümkün demek için düzenlendiğini” söyledi. Ona göre, “CHP yeterli muhalefet yapabilseydi, AKP bu kadar rahat iktidar olamazdı”. Saraç, “CHP’nin örgütsel sorunlar yaşadığını” da belirtti ve şu gerçekleri vurguladı: “Emek hareketi sönmüştür (…) CHP’nin halk güçlerini toplama rolünü artık üstlenmesi gerekir. (…) Sosyal demokrat bir partinin Irak’ta, Suriye’de savaşa hayır demesi gerekirdi. CHP, savaşa karşı Ortadoğu Barış Konferansı”nı toplamalıdır.”

Parti üyeleri de, “Parti tüzüğünün antidemokratik olduğunu, değişmesi gerektiğini”, ayrıca, “CHP’li belediyelerin uygulamalarından duydukları rahatsızlığı” dile getirdiler.

Yorum yapmaya gerek yok. “Devrimci Demokratlar” hareketine “hayırlı olsun” diyorum ve konuyu değiştiriyorum:

“Lila Müzik” adlı ülkemizde klasik müzik CD’leri üretme kahramanlığı gösteren köklü ve değerli bir firma, iki yeni CD çıkardı: Besteci ve piyanistimiz Aydın Karlıbel’in “Doğu Masalları” adlı piyano müziği CD’si ve keman sanatçısı Elif Tarakçı Akyar ile piyanist Hyun Sook Tekin ikilisinin “Romance” adlı yine başarılı bir CD kaydı. Klasik müzik tutkunları, bu iki CD’yi nasıl olsa edinecektir. Sözüm okurlara: Müzik, insanı başka dünyalara götürür. Bu CD’leri dinleyince bana hak vereceksiniz.

NOT: Bu yazıyı yılbaşından önce yazdım. İnsan sevgisiyle dolu her sosyalist gibi, ben de İstanbul’daki toplu cinayet olayını lânetliyorum. (a.s.)

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...