29 Mart 2016 01:00

Yaşasın demokrasimiz!

Yaşasın demokrasimiz!

Fotoğraf: Envato

Paylaş

İki saray arasında sıkışan iki gazeteci
MİT TIR’larıyla ilgili haber yayımlayan Can Dündar ve Erdem Gül’ün ilk duruşmasında mahkeme, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Millî İstihbarat Teşkilatı’nın “müdahil” olma talebini kabul etti. Duruşma öncesinde bir açıklama yapan Can Dündar, “İki saray arasında sıkıştık: Biri Kaçak Saray, biri de Adalet Sarayı. Haberimizin arkasındayız” dedi. (Gazetelerden)

Arsuz’a arsızlık
İskenderun Körfezi’ndeki doğa harikası Arsuz’a yapılmak istenen termik santrale karşı halk birleşti. Belediye Başkanı Nâzım Culha, muhtarlar, çevre örgütleri, partiler ve sendikalar ortak platform kurdular. Arsuz ve Samandağ’ı birbirine bağlayan Kale Mahallesi bölgesinde kurulacak olan santral, ormanın yanı sıra, turizm master planı, doğal hayatı koruma alanı ve yaban hayatı koruma çevresi içinde yer alıyor. (Gazetelerden)

Taciz mağduruna Cumhurbaşkanı’nı görme yasağı
Yozgat ilinde AKP’li Yenifakılı Belediye Başkanı tarafından taciz edildiği iddia edilen D.A.’nın eşi Özkan A., Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kentte katılacağı töreni gitmemesi için uyarıldığın ileri sürdü. AKP Yenifakılı Gençlik Kolları Başkanlığı görevini yürüttüğünü söyleyen Özkan A., “İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden bize haber geldi. ‘Cumhurbaşkanımızın katılacağı etkinliğe gitme, sıkıntı olur’ dediklerini söyledi. (Gazetelerden)

“Saldırılar, hakları kısıtlamak için kullanılacak” kaygısı
Avrupa basını, 31 kişinin öldüğü ve yüzlerce insanın yaralandığı Brüksel saldırısından sonra, hızla gündeme gelen “Terör yasalarının değiştirilmesi” yerine, “siyasî çözüm”e odaklanması gerektiğine vurgu yapıyor. Avrupa’nın en güvenlikli bölgelerinde binlerce asker ve polisin 24 saat bulunduğu yerlerde yeni saldırıların gerçekleşmesi, toplumda artık “Siyasî çözümün gündeme gelmesi” talebini gündeme getirdi. (Gazetelerden)

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...