02 Şubat 2016 01:00

İftiracılık

İftiracılık

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Solda birlik bütünlükten yana bir aydın olarak çekincesizce belirtmek isterim: Aydınlık gazetesinin 26 Ocak 2016 Salı günkü manşeti, hem içerik hem ifade yönünden zayıf, dolayısıyla anlamsızdı:

“ATATÜRK’Ü İNDİREN CHP’Lİ MYK’DA”
Gazetelerdeki maç yazılarının başlıklarına benziyor: “BKJ’yi dağıtan PŞT’li Puştkaş oldu”.
Konumuza dönelim: Atatürk, yedi düvelden oluşan emperyalizmin orduları ve donanmalarını yurdumuzdan sürüp çıkartarak dünyanın mazlum halklarının örnek aldığı bağımsızlık savaşının önderi olmakla kalmamış, ülkemizde cumhuriyet rejiminin temellerini atmıştır.
Kötü bir Türkçeyle manşet atan gazeteci arkadaşım, herhalde şunu demek istiyordu: “Atatürk’ün resmini Meclisteki odasının duvarından indiren CHP’li milletvekili, partisinin merkez yürütme kuruluna seçildi, iyi mi?” Manşetin yanında yer alan fotoğraf da gösteriyordu ki, bu milletvekili Zeynep Altıok’tu.
Altıok’a yönelik söz konusu iddia, gerçek dışıdır: En başta, “Atatürk’ün resminin duvardan indirilmesi” olayı, günümüzden yaklaşık bir buçuk ay önceki CHP Kurultayı günlerinde ortaya atılmıştı. Bu olayı deşip günümüze taşımak, başka niyetlerin sonucu gibi görünüyor.   
Atatürk’ün resmini Zeynep Altıok’un TBMM’deki odasının duvarından indirdiğine ilişkin bir kanıt ya da bir tanık var mı?
“İki şahitle adam asılır” derler. Biri olsun, hani nerede o şahit?
Benim kırk yıldan beri tanıdığım Zeynep Altıok, Atatürk’ün duvardaki resmini indirmek gibi absürt işlere girişecek zırzoplardan değildir.
Kimi parti purtu içindeki geçici siyasetçiler gibi, kalıcı insan değerlerine bağlı olmayan çevreleri bir yana bırakırsak Zeynep kızımı biraz tanımanız için, yetiştiği ortamı size özetle açıklamak isterim:
Zeynep Altıok, çok değerli bir şairimiz olan ve Sivas’taki Madımak Oteli katliamında öldürülen can kardeşim Metin Altıok (1940-1993) ile sayısız kitabıyla toplumun düşün düzeyini ışıtmaya çalışan Felsefeci ve Yazar Prof. Füsun Altıok Akatlı’nın (1944-2010) kızıdır. Böyle bir ortamda büyüyüp yetişen bir çocuğun, duvardaki resmi indirip kaldırmak gibi şeylerle oynamasını, ancak günümüzün aslan siyasetçi çevreleri kurgulayabilir.    
Buradan ilân ediyorum: Zeynep Altıok, şuna buna değil, amcasına emanettir.                            

NOT: Bakırköy Hapishanesi Özgür Tutsaklarının verdiği habere göre, Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 7 Şubat 2016 Pazar günü, Şişli Kent Kültür Merkezinde TAYAD’ın 30. yılını kutlayacak. Duyurulur.    

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...