24 Kasım 2015 00:53

Biz bize

Biz bize

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Bende Cumhuriyet gazetesini okuma bağımlılığı vardır. Hatta kimi haberlerini “Belki kullanırım” düşüncesiyle kesip saklarım, ama bugüne dek kesip ayırdığım haberlerden hiçbirini yazılarımda kullanmadım. Oysa bugün, Cumhuriyet’te çıkan birkaç ilginç haberi yazıma aktarmak istiyorum. Özellikle birinci haber, biz Ankara’da oturanlar için daha eğlenceliydi. Ötekileri ise habercilikte kimi ilginç aksamaları içerdiği için alıntıladım:
Gökçek’in bürokratı fena kandırıldı başlıklı 20 Eylül 2015 tarihli birinci sayfa haberi şöyleydi:
Twitter’da sahte Melih Gökçek hesabından gelen “Oradaysan hav yaz” mesajına Halk Ekmek Müdürü Ali İlkbahar “Hav hav” yanıtını verdi. İlkbahar, daha sonra “Hacklediler” dedi.
Yüksekdağ ‘belki’ dedi başlıklı 20 Kasım 2015 tarihli birinci sayfa haberi şöyleydi:
Yabancı gazeteciler, “Başkanlığı içeren anayasa reformunu destekleyecek misiniz” diye sordu. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ‘belki’ dedi. Yanıt ‘Maybe’ diye tercüme edildi.
Yüksekdağ: Belki demedim başlıklı 21 Kasım 2015 tarihli birinci sayfa haberi ise şöyleydi:
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, “Güçlü bir başkanlık sistemi önerisini destekler misiniz” sorusuna “belki” diye yanıt vermesinin söz konusu olmadığını söyledi.
İyi ki doğdun, iyi ki varsın İdil Biret! başlıklı 21 Kasım 2015 tarihli kültür sayfası haberinin alt başlığı şöyleydi:
Bugün 74. yaşını kutlayan piyanist ve keman sanatçısı İdil Biret, 3 Aralık’ta Arda Aydoğan için Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezinde çalacak.
*
 20 Kasım, “Dünya Çocuk Hakları Günü”ydü. Gazetemiz Evrensel o gün, iç sayfalarında her yönüyle doyurucu olan geniş bir yazı hazırlayıp yayımlamıştı. Buradaki bilgilerden de yararlanarak bugünkü köşem için “çocuklarımız” üzerine bir yazı hazırlayacaktım. Ancak, Dünya Çocuk Günü’nden bir gün sonra, yani 21 Kasımda 2015’te Cumhuriyet gazetesi, “Çocuk cehennemi” manşetiyle çıkıp da ülkemizin çocukları üzerine geniş bir döküm sergileyince söylenecek her şey söylenmiş olduğu için bu konudan vazgeçtim. Doğrusunu isterseniz, bu işe biraz da canım sıkıldı. Neden sıkıldı? Kafamda hazırladığım “çocuklarımız” yazısı varken bir anda konu boşluğuna düşmüş gibi hissettim kendimi.
Bunun üzerine benim de çocukluğum tuttu, Cumhuriyet’te birbiri ardı sıra çıkan Figen Yüksekdağ haberlerini ve İdil Biret’i “piyanist ve keman sanatçısı” olarak tanıtan haberi seçip bu yazıya yerleştirdim. Affola…

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...