04 Ağustos 2015 00:08

'Böyle hayatın içi'nden

'Böyle hayatın içi'nden

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Bak şu altı ay içinde yapılanlara!
Nasıl bir ülkede yaşıyoruz? Önüme hazır bir döküm gelmişken belirteyim:
Çalışmalarına değer verdiğim birkaç politikacımız arasında Ercan Karakaş’ın da yeri vardır. Karakaş, “CHP Kültür ve Sanat Platformu” adına, 2015 yılının ilk altı ayında iktidarın kültür/sanat alanında uyguladığı sansür, yasaklama ve baskıları tek tek sıralıyor. Söz konusu antidemokratik uygulamalar üç-beş değil, tam 65 şamar: Ocak 2015’ten Haziran 2015’e uzanan altı ay içinde! Kaba bir hesapla, her üç günde bir yasak, sansür, ya da baskı!
Söz konusu şamarları yiyenlerin arasında Fazıl da var! Hem de iki kez sansürlenmiş! Ayrıca unutmayalım, 2014 yılının son üç ayında Fazıl’ın eserleri, birçok kez sansürlenmişti. Özetle 2014-2015 sezonu daha bitmeden Fazıl, en çok sansür yiyen sanatçı. Belki de dünya birincisi!
Memleketin birinde, müzikçi olmak yerine, hırsız olmak öğretilseydi kim bilir kaç altın madalya alırdı babamın torunu…

Üstün Akmen’in saptamaları
“Kültürsüz Kültür Bakanı” diye yazdığı için, gazetemiz yazarı ve dostum Üstün Akmen’in başı derde girdi. Kültür Bakanlığı’nın işlerini az çok okurlarım da bilir: Ey okur, elini vicdanına koy da bir düşün! Kültür Bakanlığı kurulduğundan beri, kaç tane “kültürlü” kültür bakanı gördün sen?
Hem bir insanın kültürsüz olduğunu açıklamak neden suç olsun? Asıl suçlu, kültürsüz insanları kültür işlerinin başına getiren sistem değil midir?

Venüs hesapları
Uluslararası bir spor organizasyonu olan “İstanbul cup” adlı tenis turnuvasının önemini vurgulamak için, eski ünlü tenisçi Venüs Williams’dan medet umuldu. Planlandığı gibi Venüs, televizyona çıkarılarak Boğaz Köprüsü üzerinde tenis oynarken gösterildi. Ne var ki Venüs, “turnuvanın bir numaralı seri başı” olarak çıktığı ilk maçta, elemelerden gelen, adı pek duyulmamış bir tenisçi kıza, set bile alamadan yenilince turnuva dışı kaldı ve kös kös evine döndü. Turnuva reklâmının hesabı, ancak bu kadar tutmayabilirdi. Helâl olsun bütün hesapları altüst eden reklamcılara!..

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...