02 Haziran 2015 00:31

Seçim yazısı

Seçim yazısı

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Şurada kafama göre kuzu kuzu bir şeyler yazarken şimdi bir de “seçim” çıktı karşımıza. Ama bu kez işin şakası yok! Görev başına!
 Arkadaşlar, 7 Haziran seçimleri, Türkiye’ye, yurdumuzun insanlarına çok şey sağlayabilir.
Bu seçim, toplumumuzda birçok şeyi değiştirecektir: “Düzen değişir” demiyorum, ama iktidar değişebilir: İktidar partisi, Meclisteki çoğunluk sayısı olan 276 milletvekiline bu kez ulaşamayabilir. Başka deyişle, 13 yıllık bir iktidar yıkılabilir.
Az şey mi bu?
*
Bu okuduğunuz yazı, seçim öncesinde yazdığım son yazı olacak. Demek ki bu yazının kendi çapında başka bir sorumluluğu var. O sorumluluktan ne kaçarım, ne de kaçabilirim…
Okurlara yol gösterecek değilim. “Şuna değil de buna oy ver!” diyecek halim yok. Çünkü “Evrensel” okuru, siyasal değerlendirmeler yönünden yol göstericiye gerek duyacak kadar kişiliksiz değildir. Çoğu okurumuz, bu işleri benden iyi bilir.
Uzatmayayım, zaten kardeşim, aklın yolu birdir:
İktidar partisinin azınlıkta kalmasını getirecek ön koşul, Halkların Demokrasi Partisinin yüzde 10 barajını aşması, bununla da kalmayıp oy oranını yükseltmesidir. Çünkü HDP’nin oyları, iktidar partisinden koparılmış büyük orandaki oylar demektir. Ayrıca, yapılan seçim yoklamalarına göre, öteki muhalefet partilerinin de oylarını az buçuk artıracağı anlaşılıyor. Buna göre, iktidar partisinin azınlıkta kalacağı bellidir.
Öyleyse neyi konuşuyoruz?
Sanki içimizde kararsızlar mı var? Bence “Kararsız” demek, “Ne idüğü belirsiz” demektir.
7 Haziran seçimi öncesi, söyleyeceklerim bu kadar, deyip yazımı bitirecektim ki, şunu da ekleyeyim: Bu seçimde oy vermek yetmez, verdiğin oya sonuna kadar sahip çıkacaksın ey okur!..
       
NOT 1: Can Dündar’ı destekliyoruz. Dayanışma duygularımızı ailece iletiriz.       

NOT 2: On-on beş yıl kadar önce izleyip beğendiğim “Anadolu Ateşi” adlı dans topluluğunun, 29 Mayıs 2015 günü Moskova’da, Kremlin Sarayı’nda bir gösteri sunduğu bilgisi ulaştı bana. Topluluğun Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan’ı ve bu güzel işin emekçisi olan dansçı arkadaşları, yurt dışı başarılarından dolayı kutluyorum.     

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...