10 Şubat 2015 00:25

Bir boykot ve bir çalıştay

Bir boykot ve bir çalıştay

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Birleşik Haziran Hareketinin en önemli etkinliklerinden biri, 13 Şubat günü uygulanacak “Laik ve bilimsel eğitim için okul boykotu” olacaktır. Yurdumuzda her derecedeki bütün okullarda öğrencilerin katılacağı varsayılan boykotun başlıca nedeni, eğitim sistemimizde laiklik ilkesini hiçe sayan gelişmelerdir. 
Birleşik Haziran Hareketi, boykotla ilgili olarak velilere bir mektup yazdı. Bu mektupta şu sözlere yer verildi:
 Sevgili veli,
 Bir çocuğun gözlerine bakalım. Onun gözlerinde, yetişkinlerin görebileceği, çocuğu ÇOCUK yapan üç önemli şey vardır: KARARLILIK, İNATÇILIK ve UMUT.
 Kararlılık, inatçılık ve umut, daha küçükken çocuğun elinden alınırsa, onu hayat boyu bekleyen şey, güce ve güçlüye itaat etmek olur. Çünkü bir çocuk, ancak sorgulayarak, eleştirerek ve şüphe duyarak kararlılığını, inadını ve umudunu koruyabilir.
 Biz, çocukların gözlerindeki kararlılığı, inadı ve umudu sürekli kılabilmek amacıyla, Bilimsel ve Laik Eğitim için ayaktayız ve BOYKOT’tayız, ya siz?
 13 Şubat’ta iktidarı uyarmak için çocuklarımızı okula göndermiyoruz. O günü çocuklarımıza ayıracağız. Alternatif dersler, çocuk oyunları ve şenliklerle özgür bir geleceğe olan umudumuzu güçlendireceğiz. Sizi de bekliyoruz. Dayanışma duygularımızla…
*
 Çocukluğumdan bu yana, engelliler önünde duyarlılık gösterdiğimi söyleyebilirim. Psikoloji ve felsefe öğretmeni olan annemin bu konuda beni bilgilendirip eğittiğini de eklemeliyim. Böyle olunca, ilkokuldaki kekeme arkadaşlarıma gülen yaramazları haşlamışımdır. Benim her tür engelli karşısında gösterdiğim bu duyarlılık, doğaldır ki çocuklukta bireysel/duygusal anlayışımdan kaynaklanıyordu. Annem, “Kendini onların yerine koy!” derdi hep. Sorunun aslında toplumsal olduğu bilincine, yirmili yaşlarda ulaştım. 
 Engelliler Konfederasyonu, “Engellilerin Siyasal Yaşama Katılımı” konusunda 13 Şubat günü bir çalıştay düzenliyor. Bu önemli etkinliğin sponsorları ise Türkiye Barolar Birliği ve Friederich Ebert Vakfı. Bu iki uluslararası kuruluşun desteğini kazanan Engelliler Konfederasyonunun başkanı sosyolog ve avukat arkadaşımız Turhan İçli’yi ve vakfın yöneticilerini kutluyor, çalıştaya başarılar diliyoruz.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...