04 Ekim 2014 00:44

Theofannis Gekas

Theofannis Gekas

Fotoğraf: Envato

Paylaş

“Ne Zeus ne Perseus
Asıl Tanrı bu deyyus...
Ne Sow ne Burak Yılmaz
Theofannis Gekas”

Samsun’da başlayan, Akhisar’da coşan, Konya ile devam eden Gekas fırtınası, yeniden yöneldiği Akhisar’da sert esmeyi sürdürüyor. Türkiye Ligi’nde Samsunspor, Konyaspor ve Akhisar forması ile 55 maça çıkan Gekas, 39 gol 12 asistlik performans yakalamış durumda. Akhisar karnesi ise ortalamanın çok çok üzerinde: 19 maç 18 gol… Gekas 31 yaşında Türkiye’ye geldiğinde yaşlı ve Yunan’dı… 34 yaşında hala yaşlı ve hala Yunan. Ama formasını giydiği her takım için çok büyük fark yaratmakta.
Mustafa Reşit Akçay ise Gekas’lı sistemin sırrını anlatırken; “Biz Gekas’ı taşıyoruz, Gekas da bizi” diyor. Bu sistem tutmaya devam eder mi etmez mi bilinmez ama – ben tutacağını düşünüyorum- Gekas’ın bize anlattığı çok şey var.
Gekas ile ilgili sufleyi Joganita’dan alarak bitireyim Gekas faslını;
“Larissia doğumlu Theofanis Gekas.  Larissia, Yunanistan’ın Olympos Dağı eteklerinde kurulu Teselya bölgesinin en büyük ili. Lozan’da karar verilen  “nüfus mübadelesi”  öncesi en çok Türk’ün yaşadığı bölge.  Mübadele ile birlikte her iki yakadaki insanlar asırlardır yaşadığı topraklardan zorla göç etmek zorunda kaldı. Gekas’ın  atalarının da Anadolu’da yaşamış olması muhtemel. Spil’in eteklerinde doğması gerekirken, Olympos’un eteklerinde doğmuş olabilir Gekas.  Belki bu yüzden futbol hayatının en başarılı dönemini Türkiye’de geçirmekte.”

AVRUPA FUTBOLUNU MÜSLÜMAN SERMAYE FİNANSE EDİYOR

Fly Emirates, Katar Airways, Azerbaijcan Land Of Fire… Avrupa futbolunun devlerinin forma sponsorları. Hepsi Müslüman sermaye. Milyon dolarlık sponsorluk anlaşmaları ile Avrupa futbolunu finanse etmekten geri durmuyorlar. Ne kadar ilginç değil mi?
Turkish Airlines ise şimdilerde Galatasaray’ın ve Trabzonspor’un sadece Avrupa maçlarının forma sponsoru… Sizin liginiz beş para etmez diyorlar hepsi birden. Gavurlar filan değil, Müslümanlar söylüyor bunu. Belki böyle anlatırsak, anlayan birileri çıkar (!)

SONLARI BENZEMESİN

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun “Trabzon RTE Akyazı Spor Kompleksi” fikrini Belediye Meclisi’nden geçirmesinden sonra, “Yeni Trabzonspor’un (!) Başakşehir Futbol Kulübü’nden ne farkı kaldı ki?” diye sormuştum kendime.
Kaderin bir cilvesi olsa gerek ligin ilk 4 haftasını Trabzonspor ve Başakşehir 4 maçta 4 puan alarak aynı performansla geçtiler. Bu kadar da değil. 2 kulüpte, 2 gol atıp 2 gol yedi. Trabzonspor yöneticisinin Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı “Yeğen” Göksel Gümüşdağ’a hediye ettiği atkı da malum, gülümseyen pozları da.
Ne diyelim. Sonları benzemesin. Hakikaten benzemesin!

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...