08 Kasım 2014 01:00

Şikenin kamu spotu

Şikenin kamu spotu

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan “Şike” odaklı kamu spotunu izlediniz sanıyorum. Mesele hakkında çok şey yazmak istiyordum ama twitterda bu mesele hakkında @uzakkuzey öylesine esaslı, kısa ve net bir tespit yapmış ki, sadece onu paylaşsam yeter diye düşündüm
“Avustralya’da kutup ayıları için kamu spotu yok. Çünkü orda kutup ayısı yok. ABD’de de kangurular için kamu spotu yok, çünkü orda kanguru yok. Bizde niye şikeyle ilgili kamu spotu var?”
“Kaldı ki bu kadar masrafa gerek yok. Birini şikeden yakalayınca cezasını verirsin, oldu sana kamu spotu.”
Trabzonspor’da sırada hangi hoca var?
Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, göreve geldiği günden bu yana geçen 18 ay içerisinde dördüncü, göreve getirdiği üçüncü hoca ile de yollarını ayırmak üzere. Bildiğiniz üzere, göreve geldiğinde, takımın hocası olan Tolunay Kafkas ile yollarını kimseye sormadan ayırmış, bu yol ayrımı da bir “tazminat” konusu olmuştu. Sonrasında Mustafa Reşit Akçay ile anlaşan İbrahim Hacıosmanoğlu ligin 19. haftası sonrası onunla da yollarını ayırmış, Hami Mandıralı hocalığa getirilmişti. Hami Mandıralı’nın da hocalığını beğenmeyen İbrahim Hacıosmanoğlu 2014-2015 sezonu başında Vahid Halilodzic ile anlaşmıştı.
Yerel ve ulusal basında çıkan haberlere göre Trabzonspor Ersun Yanal ile dirsek teması halinde, üstelik Vahid Halilodzic takımın başındayken. Ersun Yanal’da bu temasları doğruladı ancak bir anlaşmadan bahsetmedi. Nereden bakarsanız bakın, bu bir yönetim basiretsizliğidir ve yine nereden bakarsanız bakın, görevi başında bulunan bir hoca -kaldı ki büyük şovlarla ve büyük sözlerle getirilen- varken, başka hocalarla dirsek temasında bulunmak “ahlaksızlık”tır.
İbrahim Hacıosmanoğlu’nun koltuk hırsını biliyoruz. Yapamayacağı sözler verip, daha sonrasında da bu sözleri unutturarak, zaman kazanma; göreve geldiğinden beri binlerce yeni üye kaydederek, olası veya olağan seçimlerde koltuğu kaptırmama; illüzyonlar yaratarak, her şeyi toz pembe gösterme konusunda maharetli. Bu hamle de böyle bir hamle işte.
İbrahim Hacıosmanoğlu’nun yola beraber çıktığı insanları, yolda bırakma konusunda da pek mahir olduğunu biliyoruz. Buna sportif direktörler, altyapı koordinatörleri, yönetim kurulu üyeleri de dahil. Kendisine zaman kazandırmak, için yapamayacağı hamle yok. Ve her zaman, kamuoyuna geçer akçe olarak kabul edilecek bahanesi de hazır “Trabzonspor’un iyiliği için” (!)
Yani, hoca değişikliği her an gerçekleşebilir. Şaşırmaya gerek yok
Davranışları, söylemleri, hamleleri, iş bilmezliği ile Trabzonspor’a hiç yakışmıyor İbrahim Hacıosmanoğlu. Emin olabilirsiniz ki, bu tespitin tek kaynağı “sportif başarısızlık” değil. Temel kaynağı ilkesizlik. Ve bu ilkesizlik, günden güne Trabzonspor’a da sirayet ediyor.
Trabzonspor sıradanlaşıyor, ilkelerini ve duruşunu kaybediyor.
Tarih bunların hesabını sorar.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa