01 Kasım 2014 01:00

Türkiye'de futbolun hali

Türkiye'de futbolun hali

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Prandelli kovulacak mı?
Abdürrahim Albayrak ağladı mı?
Ünal Aysal kulübü batırdı mı?
Gökhan Töre, küfür etti mi, silah çekti mi?
Fenerbahçe İsviçre Federal Mahkemesinden de olumsuz cevap aldı. Sırada neresi var?
Fenerbahçe UEFA’dan kaç yüz bin milyon avro tazminat alacak(!) ?
Aziz Yıldırım, hakemleri tehdit etti mi?
İlhan Cavcav, Aziz Yıldırım’ı hakemlerle kaş göz işareti yaparken yakaladı mı?
Aziz Yıldırım konuşursa, yerin dibine kimler girecek?
İlhan Cavcav konuşursa, yerin dibine kimler girecek?
Mustafa Yumlu ve Zeki Yavru, Trabzonspor’a ihanet mi etti?
Vahid Halilodzic’in cep telefonuna yeni teklifler geldi mi?
Ülkemiz futbol gündeminde son haftanın en çok konuşulan konuları  olan bu konular aynı zamanda futbolun da, spor kültürünün de ne hale gelmiş olduğunun en büyük kanıtı değil mi?
Türkiye Futbol Federasyonunun azametli, başarılı, çalışkan ve sempatik ve güleç yüzlü başkanı ne yapıyor peki?
Şiddeti ve düzensizliği önlemek ve “terörist, bedavacı, şiddet yanlısı, vatan haini(!)” taraftarları stadyumlardan uzak tutmak için “Passolig”in ne kadar gerekli olduğunu anlatmakla meşgul.
Alın da başınıza çalın böyle futbolu…

PRANDELLİ HAKLI

Dortmund yenilgisinden sonra hedefi sadece “Türkiye Ligi Şampiyonluğu” ve “4. Yıldız” olarak açıklayan Prandelli bu “vizyonsuz (!) açıklamaları nedeniyle topa tutulsa da ben Prandelli’nin işi çözdüğünü düşünüyorum. En azından iyi akıl hocaları olduğunu varsayıyorum. Şöyle ki; sezon sonu ne olur bilinmez ama bu Avrupa başarısızlığı sonrası, bir lig şampiyonluğu gelirse, her şey unutulacak,  Prandelli’nin ne kadar büyük bir hoca olduğu anlatılacaktır. Prandelli de bu işin farkında sanırım. Ne gerek var bu kadar Avrupa’yı zorlamaya değil mi? En ateşli rakibin, 2 yıldır Avrupa’ya “şikeden men” cezası yüzünden gidemiyor da ne oluyor sanki?

MUSTAFA REŞİT AKÇAY

Kendisine başka takım bulamaz denildikten sonra Akhisar Belediye ile imzaları atan Mustafa Reşit Akçay, 10 hafta dayanamaz eleştirilerine de okkalı bir cevap verdi ve 8. Hafta itibariyle zirvenin kenarlarında dolaşmaya devam ediyor. Tüm kalbimle Mustafa Reşit Akçay’ın başarılı olmasını istiyorum. İnsana, emeğe, projeye ve düşünceye kendini adamış, tırnakları ile kendine bir yer bulmuş ve hâlâ mücadele eden bir genç, Mustafa Reşit Akçay benim gözümde.
Yolun açık olsun Mustafa Reşit Akçay.

4-4'ÜN BASİT HİKAYESİ

Futbolun saha içi yanlarını pek yazmak istemesem de, Trabzonspor-Gaziantepspor arasında oynanan ve 4-4 biten maç hakkında kısa bir analiz yapmak istiyorum. Sezon başında özellikle “forvet” mevkisi için üst düzey transferler yapan Trabzonspor’un, defans bölgesine yönelik transferler için aynı özeni göstermemesinin ileride can sıkıcı olabileceğini, yine aynı şekilde orta sahanın yetersizliğinin de takımın ritim tutamamasına sebep olabileceğini yakın çevremize anlatmıştık. Sonuç olarak geriye yaslandığında kolay gol yemeyen ama pozisyon da üretemeyen; pozisyon ve goller ürettiğinde ise bu kez arkasını toparlayamayan bir Trabzonspor izlemiş oluyoruz.
Bu dengesizlik umarım Trabzonspor’un başını daha fazla ağrıtmaz...

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...