19 Ağustos 2014 00:41

‘Türkiye’nin en iyi gazetesi’

‘Türkiye’nin en iyi gazetesi’

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Evrensel”i “Türkiye’nin en iyi gazetesi” olarak nitelediğim için, birkaç okurumdan şu mealde e-postalar geldi:
“Güzel de… Açıklamasını yaparsanız bu söz tam anlamıyla yerine oturur…”
Haklı bu arkadaşlar. Özet bir açıklama yapıyorum:
Evrensel, yayınlandığı günden bugüne, sıkı bir özeleştiri kavrayışıyla eksiklerini gidermeye çalışmış, kendini yenileyerek olgunlaşan, yetkinleşen bir gazete kimliği kazanmıştır. Her sayısıyla ve “ek”leriyle gelişmeye yönelen bir gazetedir Evrensel.
“Türkiye’nin en büyük gazetesi” olmayabilir, ama öncelikle içeriği bakımından ileri insanlıktan yana kavrayışı geliştirmiştir.
“Büyük gazete” dedikleri, bütünüyle profesyonelce hazırlanır ve aynı zamanda şıktır. Evrensel ise amatör ruhludur ve temiz görünümlü olmakla yetinir.
Dilerseniz bir karşılaştırma yapalım: Profesyonellik, erbabına parayla yaptırılan iştir; “amatör ruh” ise “davaya inanmışlık”, “aşk” ve “coşku”yla işe asılmanın adıdır.
Gazeteciliğin temel görevi “habercilik” olduğuna göre, Evrensel’de haberlerin seçimine ve nasıl bir anlayışla işlendiğine göz atarsak, insanı ve insanımızı anlatan hiçbir haberin atlanmadığını görürüz. Türkiye’de sayfa sayısına göre “Haber” başlıklı sayfalar oranının en yüksek olduğu gazete, Evrensel’dir.
El değmemiş güncel konuların irdelendiği “Haber”, “Dosya”, “Doğu-Güneydoğu”, “Politika”, “Dünya”, “Kültür”, “Medya”, “Bulmaca” ve “Spor” gibi özgün sayfaların düzeyli bir “yaşama bakış” açısı olduğunu söyleyebilirim.
Benim gibi televizyona ve gazetelere toplam olarak günde en çok iki saat ayıran seçkici bir aydın için Evrensel gazetesi tam bir nimettir. Hazırlanan “Ek”leri ise doyurucu buluyorum. Bu arada söyleyeyim, “Pazar eki”ne bayılıyorum.
Şimdilik bu kadarla yetineyim.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...