05 Nisan 2014 11:13

AKP'nin kedisi, sandıkta 'kısa devre' yaptı

AKP\'nin kedisi, sandıkta \'kısa devre\' yaptı

Fotoğraf: Envato

Paylaş

GDO’lu seçimi idrak ettik:

Aslına bakarsanız bu ‘Mart 2014-Yerel Seçimleri’, öncelikle AKP-CHP, AKP-BDP arasında ‘cereyan’ etti. Fakat sandıklara iştirakin yoğunluğu ve aşırı yüklenme, ‘yüksek gerilim hatlarında’ ve ‘trafolarda’ maddi hasarlar meydana getirmiş, buna bir de kar, bora, fırtına gibi ‘atmosfer muhalefeti’ eklenince, maalesef, kırka yakın birçok ilde yine ‘seçim rutini’ olan ‘elektrik kesintileri’ ile karşılaşılmıştı! Bu yüzden oyların sayımı, ‘mum ışığı’ altında, ‘romantik bir ortamda’ tamamlanmaya çalışıldı!

SİNERJİ BAKANI YILDIZ
Yüksek Seçim Kurulu’ndan genel merkez binasına geri dönen CHP’nin maskotu ‘Şero’ (tüylü Şerafettin) ile AKP’nin ‘trafolara’ musallat kedisi ‘İmdat’ın (Chinchilla Sarman), yeni Türkiye’nin ‘istiklal mücadelesinden’(!) önce, ‘seferberlik emriyle’ saflara katıldığına ‘müşahit’ oluyoruz aynı zamanda. Her nedense oy verme işlemi tamamlanıp, sayımın ortasına gelince ‘ampuller’ gevşeyerek, biranda kendinden geçiveriyor hep! Sinerji Bakanı, aksakallı Taner Yaldız(!), elindeki ‘kontrol kalemiyle’ teftiş ettiği trafoya, bir kedinin girip ‘kısa devre’ yaptığını saptadı ya, önümüzdeki seçimlerde arkası gelir artık!

BREMEN MIZIKACILARI
‘Uzun adamın’ bu ‘kısa devre kedisi’ daha başlangıç. Salla dur bundan sonra! Kabloları ‘fare’ kemirdi, elektrik sayacına ‘örümcek’ ağ yaptı, HES’e ‘kazlar’ saldırdı, gerilim hattına ‘karga’ kondu, floresana ‘yılan’ kaçtı, elektrik direğine ‘ayı’ tırmandı, prizden ‘solucan’ çıktı, şalteri ‘maymun’ indirdi! Gelecek seçimin naklen yayını, National Geographic’ten de verilir büyük bir ihtimalle! Ne de olsa, şunun şurasında ‘muhaberat devletiyiz’, kediler bile takip edilecek amansızca. AYM’in ‘Twitter Kararları’nı iplemediğini ifşa eden ‘Takip Bey’, pek yakında kedinin birine, ‘mavi kuşa’ pusu attırır. Genel kurulda bekleyen ‘MİT Yasası’ da 8 Nisan’dan sonra ‘transit’ geçince, ‘Bremen Mızıkacıları’ bile nasibini alacaktır mutlaka! Kuk-ku-ri-kuuuuuu!

ASPARAGAS AJANSI
Seçime katılanlara, televizyonlara görüntü ve sonuç servisi veren, yeter ama‘AAAAAAAAA! Ajansı’ (Asparagas Ajansı) ile CHA (Cemaat Haber Ajansı) çekişmesini de eklemlendirirsek, ‘kumpanyanın kadrosu’ ortaya çıkacak! ‘Kararsız seçmen’ gibi, ‘müşkülpesent ilçe seçim kurulları’(!), itirazları boş çevirmemek için(!) birçok yerde sayımlara, tekrar tekrar devam ediyor üçer, beşer. Kesin sonuçların 12 Ağustos’taki Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nden önce açıklanması bekleniyor Allah bir mâni vermezse!

EŞ SEÇMEN
Bu seçimin sadece sandığı ‘şeffaftı.’ Yolsuzluk, hırsızlık, arsızlık, oylara tepki olarak aman aman yansımamıştı ama her türlü hile, hurda, desise, hadise hiç eksik değildi maşallah! Seçim öncesi vaat edilmiş ‘mut’a nikâhlı’ görüntüyü, niye bekleyip durdular, anlaşılır gibi değil. Daha ne ‘seks kaseti’ olsun? 12 yıldır memlekete yaptıkları ‘fiile’ ne denirdi ki zaten? ‘Seçim hatırası’ diye seçmenin 2.5 katı pusula bastılar. Kabine, 2 kişi girip ‘AKP usulü’, dünyada bir ilk ‘eş seçmen’ icat ettiler. Madrabazlığa, hokkabazlığa tepki gösteren ahaliyi kan, revan içinde bıraktılar. Ceylanpınar, Viranşehir’de, BDP’ye basılı pusulaları yakıp, ortamı ısıttılar! Diğer hengamelerde, 10 köy şerifi, bir kovboy, iki de barmen öldürüldü! (Affedersiz ‘birleştirme tutanaklarını’ karıştırdım burada!)

PARTİLERİN COĞRAFYAYA DAĞILIMI:
CHP-Kıyı boyu (Ege-Akdeniz)
AKP-Kayı boyu (Söğüt-Bursa ve çevresi)
MHP-Dayı boyu (Adana, Osmaniye)
BDP-(Deprem) Fayı boyu (Van, Siirt, Diyarbakır ve çevresi)

ALO YSK
‘Hocaefendi’nin nefesi’,  Atlantik açıklarında sönümlenince, vasıl olan ‘üfürüğü’ ise CHP ve MHP’nin işine pek yaramadı. Hükümetin baskı ve kontrolündeki bu ‘GDO’lu seçimde’, AKP, belli oranda oy kaybetti. BDP, 2011 Seçimleri’ndeki gibi alan genişletmeyi sürdürdü.
Sonunda Başbakan ve Cumhurbaşkanı arasında, ‘Al Gül’üm, ver Gül’üm’ meselesine geçildi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçimi için, “Muhalefetle işbirliği olabilir” açıklaması yaptı. Cemaatle ‘kontrat’ yenilenecek mi acaba? Başbakan Takip Bey de, kaşla-göz arasında Yüksek Seçim Kurulu’na telefon etmiş midir ne dersiniz:
-Alo YSK… Birader olmaz ya böyle! Yüzünüze gözünüze bulaştırdınız verdiğim bir şeyi…o şeyi…hangi şeyi… ‘talimatı’ yahu…

BALKONDAN, TERASA ÇIKACAĞIM
Başbakan Erdoğan’ın balkon konuşmasından ‘satırbaşları’ ile ‘içinden’(!) geçenler:
*Aziz Milletim... Aziz Nesin Halkım…*Hepinizi ve dünyanın kardeş başkentlerini selamlıyorum. Londra, Paris, Brüksel, Berlin, Washington selamımı alsın, almasın, beni hiç ilgilendirmiyor. Bana Putin’imin muhabbeti yeter. Bu da Obama’ya ‘SMS’ olsun.

*Az önce binlerce kişinin toplandığı Üsküp Meydanı’na bağlandım. Üsküplü vatandaşlarıma ‘hüüloogram’(!) olarak konuştum. Çok selamları var! *Suriye'de bombaların altında, açlıkla yaşayan kardeşlerime teşekkür ediyorum. Suriye bizimle savaş halinde. Uçaklarımızı taciz ediyorlar. Başörtülü bacılarımıza hakaret ediyorlar. Ayakkabıları ile Süleyman Şah Türbesi’ne girmeye yelteniyorlar. Pardon! Bunlar Kabataş metninde geçiyordu!                                                                                                         

TWİTTER KUŞU
*Dışişleri Bakanlığı’nı dinleyecek kadar ihanet içinde olan vatan hainlerini, bu ülke tanıma fırsatı buldu. Nasıl da dinlediler yahu? Sanki ‘papağanın’ biri, dışişlerinin penceresine kondu. Bütün konuşmaları ezberledi. Gitti, ‘Twitter’ın kuşuna’ öttü.

*Bunların inine gireceğiz inine... O kadar ‘gel-gel’ yaptık. Kafalarını bile uzatmadılar dışarı. Vatandaşlıktan çıkarsan ne olacak? ‘Yeşil Pasaportunu’ iptal ettik de sonuç ne? Eline ‘yeşil kart’ (greencard) tutuşturmuş Amerikalılar. Bunu akıl edemedik, yine çıktık ağaca. *Bâki hakikatler, fani şahsiyetler üzerine bina edilemez. Onun için kentsel dönüşüme uygun bina yapımlarına devam edeceğiz. Boş bulduğumuz araziye ‘rezidans’, AVM dikeceğiz.   

RESMİ GAZETEM
*Harflerinden kanlar damlayan o manşetleri atanlar var ya, bugün bir kez daha ağır bir yenilgi almıştır. Şu manşetlere bakın hele! Neymiş? ‘O ekmeği almadan dönmeyeceğiz’miş. (evrensel), ‘Öldürmekle bitmeyiz’miş. (BirGün), ‘Bu hesap mahşere kalmaz’mış.(sol), ‘Sen büyüyeceksin, onlar küçülecek’miş. (Cumhuriyet) Adeta ‘Çapa-Kan Merkezi…’ Kan tutuyor beni kardeşlerim! Okuyamayacağım fazla! *Bazı basın mensubu ‘meslektaşlarım’ soruyor. Balkon konuşması yapacak mısınız? Yer yokluğundan balkona çıkaramadıklarımız oldu. İnşallah, Ağustos’tan sonra ‘teras konuşması’ yapacağım. Ben medyaya pabuç bırakmam hiç. Çünkü ben de gazeteciyim. Genel yayın müdürü ve başyazarım. Yayın grubumun ‘amiral gemisi’ olan‘Resmi Gazete’ de benim… Aman Bilal duymasın, matbaadan çıkaramayız sonra.                                                                                                                                 

OSMANLI ŞAMARI
*40 çürük yumurta 1 sağlam yumurta etmez. Bunlar değil omlet yapmak, tarifini bile veremezler yahu! Defaatle söyledim; 40 horozdan, 1 civciv çıkmaz.*Gelin yeni bir sayfa açalım. Şu ‘genel müdür’ ile ‘yavru kurt’ gelsin, istifasını buraya yazsın.*Makamı zenginleştiriyorsanız orada oturun. Yoksa bırakın gidin. Öyle vatandaş gariban, Başbakanı ondan gariban olmaz. Makamın hakkını vermek lazım! *Vesayetçi odakların her türlüsü, milletten tam bir ‘Osmanlı Şamarı’ yemiştir. Kardeşlerim! ‘Osmanlı Şamarı’ deyince ‘Ordu-yi Hümâyûn’ da ‘en büyük tokatçılar’, kefenli, Delibaş (Başıbozuk) askerlerdi. Bunlar deli, enine, boyuna, gulyabani gibi tiplerden seçilirdi. Düşmanın yanaklarına, enselerine, burunlarına, kulaklarına yada atlarına öldürücü tokadı atarlardı. Diyeceğim, bunlar attığımız ‘Osmanlı tokadı’ ile ölmüş de cenazelerini kaldıran yok.

ŞİMDİ 46 MI OLDUK?
*Bugün yeni Türkiye'nin düğün günüdür. Damat ve davetliler burada da, ‘çocuk gelin’ kaçmış! ‘Emniyet çocuk şube müdürü’ sen ne işe yararsın ya! Yardımcı olsana damada… Bul şu çocuğu da getir, beni dinleyeceğine!

*Niye 46-47 aldık. Niye 55-60 yapamadık, şimdi oturup bunu konuşacağız. Biz şimdi 46 mı olduk? 50’ye tamamlamak için ‘Rabia işareti’ mi yapacağım 12 Ağustos Gecesi? Ekonomimiz ‘yüzde 4’ büyüdü gerçi.

*Biz büyük bir davanın sadece hamallarıyız. Görmediniz mi mümin kardeşlerimin sırtladıkları oy çuvallarını, ilçe seçim kurullarına yetiştirmek için palas pandıras koşturmalarını!

*Bize oy veren ve vermeyen vatandaşlarımın mesajını değerlendireceğiz. Vermeyenlere ‘masaj’ çekeceğiz!                                                                                                                   

HİKMET YAR
*Siyaset onur, asillik ister. Bugüne kadar hep ‘yedekte’ bekledik. Elhamdülillah ‘asiliz’ artık. Şimdi buraya dikkat edin! Odatv’nin haberine göre, Yunanistan’da hükümetin Genel Sekreteri Panayotis Baltakos, Altın Şafak milletvekilleri ile konuşurken, Başbakan Andonis Samaras’a ‘puşt’ diye küfür ettiği ses kaydının ortaya çıkması üzerine, görevinden ‘onuruyla’ istifa etti. Baltakos’un sualtı komandosu oğlu Dimitris Baltakos, babasının istifası üzerine parlamentoya giderek Altın Şafaklı üç milletvekiline küfür ederek saldırdı. Babasının uzaklaştırdığı oğlu, sualtı komando birliğinden açığa alındı ve hakkında soruşturma açıldı. Demokrasi işte budur kardeşlerim!*Batının özlemini duyduğu demokrasi, bizde var bizde! Ama ‘yurtdışına kaçırırlar’ diye ‘kozmik kasalardan’ çıkaramıyoruz ki bir türlü! *Rabbim bu seçimleri, Türkiye için hayırlı kılsın. Allah, ‘Hikmet Yar’ ve yardımcımız olsun!

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...